Цялата информация е във вашите ръце!

реклама

Българи създадоха летящ мотор – Фантастична реалност

Това не е научна фантастика, а реалност!

Българи създадоха първия български летящ мотор.

Както казва създателя Асен Андонов „това до скоро наистина беше научна фантастика“. Самият той признава, че си е мечтал за подобно нещо, когато е бил дете и е гледал филми като „Междузвездни войни“.

От тогава до сега има много опити да се направи, но този мотор е може би един от първите, които реално изглежда добре и е практичен.

Според Асен Андонов „В следващите 5 до 10 години това ще бъде съвсем нормална гледка в небето и по улиците.“

Летящият мотор наподобява един голям дрон, който обаче управлявате докато се върху него. Той е много по-сигурен и изпълнява всяка ваша команда мигновено.

На фона на изкуствен интелект, той няма как да позволи да му свърши батерията докато е в полет, притежава резервни мотори и може сам да избере място къде да се приземи без участието на човека върху него.

Според създателя на тази фантастична реалност, това е един от топ проектите и към него има голям интерес.

Той е сътворен почти изцяло от материали създаден тук в България с изключение някои детайли, като ръчките за управление и дисплея.

Цветово той е съобразен с днешните тенденции и летателните апарати, като е предимно бял с бежови елементи.

Летящият мотор ще може да лети със скорост до 100 км/ч, а височината която ще може да достигне с човек тежащ 100 кг е 1,5 километра. Разбира се той би могъл да се вдигне и по-високо, но е ограничен електронно заради въздушното пространство.

Този модел е предимно за забавление и спорт, като е в сегмента на кратките пътувания до 15-30 километра, но амбициите на създателите му е да направят летящи таксита.

Подобни машини от друг производител вече бяха използвани в Дубай от Полицията, но след редица инциденти прекратиха използването им.

Имайте предвид обаче, че мотора все още не е на пазара, защото трябва да се извършат още тестове свързани със сигурността и безопасността на пилота.

Амбициозният план на компанията е до края на следващата година (2022г.) тяхното творение да бъде пуснато в производство и продажба, като целта е да не струва повече от един хубав мотоциклет.

За любителите на моторите това означава, че скоро ще могат да „пилят“ перки вместо гуми.

Добавете SpiriTell към списъка си с източници (с натискане на бутона "Следване")