Цялата информация е във вашите ръце!

реклама

Куче-робот, носещо високоговорител, „лае“ инструкции за безопасност в Китай

Куче робот, носещо високоговорител, разпространява мерки за безопасност при пандемия в жилищен квартал в Източен Китай.

Видео, заснето в град Шанхай на 29 март, показва как кучето робот носи високоговорител, излъчващ съобщения за това как да се пазим по време на пандемията.

Робокучето е било чуто да казва на жителите да „носят маска, да мият ръцете си често, да проверяват температурата си“ и други инструкции за безопасност.

Жител на това населено място каза, че е помислил, че е дрон, но по-късно разбрал, че е куче робот. Споделя, че е интересно, тъй като никога преди не е виждал нещо подобно.

Видеото е предоставено от местни медии.

Куче-робот

Четириногите роботи са едно от най-интересните разработки в роботиката през последните години. Те са малки, пъргави и способни да преминават през среди, които разочароват машините с колела.

Ако роботите привидно съществуват, за да решават проблем, какъв точно проблем възнамерява да реши кучето робот? Извън своята милитаристична и строителна заетост, кучето робот понякога е „робо-куче за хора с увреждания“, концепция, измислена от защитника на уврежданията Лиз Джаксън, за да опише устройства, които са предназначени за хора с увреждания, но са създадени без участието на предполагаемите потребители.

По-големият въпрос е как тези роботи ще бъдат разгърнати в бъдеще и какво ниво на надзор ще се изисква, когато започнат да стрелят със смъртоносни оръжия.

Еволюцията на роботизираните кучета

Роботите са били обект на очарование и изучаване от векове, тъй като изследователи и изобретатели се стремят да проучат потенциала за автоматизирана технология. Въпреки че има дълга история на разработването и създаването на автономни машини, мобилните четириноги роботи – или четириноги роботизирани кучета – претърпяха значителен бум през последните няколко десетилетия.

Развитието на четириноги роботи произтича от необходимостта от мобилни роботи при изследване на опасни или неструктурирани терени. В сравнение с други мобилни роботи (като роботи с колела или двукраки и четирикраки), четириногите роботи са превъзходна система за придвижване по отношение на стабилност, контрол и скорост.

Възможностите на четириногите роботи се изследват в различни области, от строителство и забавление до изследване на космоса и военни операции. Днес съвременните роботизирани кучета могат да бъдат закупени от фирми и разработчици, за да изпълняват задачи и да изследват среди, считани за твърде опасни за хората.

Роботът, подобен на куче, е най-новата от поредица от технологии, използвани като част от по-широк проект за по-добро управление на археологическия парк от 2013г., когато ЮНЕСКО заплаши да добави Помпей към списък на обектите на световното наследство в опасност, освен ако италианските власти не подобрят опазването му.

Добавете SpiriTell към списъка си с източници (с натискане на бутона "Следване")