Цялата информация е във вашите ръце!

реклама

15 млрд. долара годишно: YouTube разкрива приходите си от реклами за първи път

YouTube отчете приходи от 15.15 млрд. долара през 2019г., като $ 4.72 млрд. само за четвъртото тримесечие

Приходите на YouTube от реклама надхвърлиха 1 млрд. долара на месец през 2019г., обяви компанията в понеделник, като за първи път разкри колко пари носи стрийминг услугата.

Но новината не беше достатъчно добра за инвеститорите, които продадоха акции на Alphabet, компанията майка на Google и YouTube. Споменава се, че обявените приходи за последното тримесечие са под очакванията, а акциите паднаха с 4% след затварянето на пазарите.

Сундар Пичай, изпълнителен директор на Alphabet, обеща повече прозрачност в компанията след решението на основателите Сергей Брин и Лари Пейдж, едни от най-богатите хора в света, да се оттеглят от ежедневните операции.

През първото тримесечно публикуване на печалбата като ръководител на Alphabet, Пичай разкри, че YouTube има приходи от 15,15 милиарда долара през 2019г., като 4,72 милиарда долара само за четвъртото тримесечие, съобщава The Guardian.

Виж Още: Google ще печели от DuckDuckGo, Bing и другите алтернативни търсачки в Android

Цифрите не включват нерекламните приходи на YouTube, като абонаменти за YouTube TV, които са включени в другия сегмент на приходите на Google.

Бързо развиващият се облачен бизнес на Google, където се бори за пазарен дял с Amazon и Microsoft, генерира 8,92 млрд. долара приходи през 2019г., като $ 2,61 млрд. са генерирани през четвъртото тримесечие.

Общите приходи скочиха с 17,3% до 46 млрд. долара, под прогнозите на анализаторите от 46,94 млрд. долара и най-лошия ръст на приходите за четвъртото тримесечие от 2015г.

Компанията реализира печалба от 10,6 млрд. долара за тримесечието и 34,4 млрд. Долара за 2019г.

„Нашите инвестиции в дълбоки компютърни науки, включително изкуствен интелект, облачни услуги и други, дават силна база за продължителен растеж и нови възможности в Alphabet“, казва Пичай.

Добавете SpiriTell към списъка си с източници (с натискане на бутона "Следване")