Цялата информация е във вашите ръце!

реклама

Samsung пуска нов изкуствен интелект, наречен „Neon“

Засега има малко подробности за Neon, но Samsung намекна, че ще поддържа няколко езика и го наричат "изкуствен човек"

Надпреварата за надмощие в областта на изкуствения интелект (AI) се разгорещява, като най-големите играчи в бранша измислят собствени продукти един след друг.

Ред е на Samsung, които се подготвят да разкрият нов изкуствен интелект, за който казват, че ще бъде достатъчно умен, за да се превърне в „най-добрият ви приятел“.

AI, наречен Neon, ще бъде представен през следващата седмица на Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас и според Samsung ще надхвърли възможностите на настоящият им гласов асистент „Bixby“, пише в Дейли Мейл.

Към момента Bixby се поддържа в редица продукти и намира присъствие не само на смартфоните им, но и на много от домашните уреди с активиран IoT.

Също така, в туитър Samsung се опита да дистанцира Neon от текущия гласов асистент „Bixby“,

„противно на някои новини, NEON НЕ е „Bixby“ или нещо, което сте виждали преди. #NEON идва на # CES2020, така че останете на линия!“, пише в туит.

Samsung внимава много с езика, който използва за описание на Neon. Вместо да го нарича виртуален асистент или изкуствен интелект, компанията използва фрази като „изкуствен човек“.

Според Digital Trends, Neon е разработен от Samsung Technology and Advanced Research Labs, или STAR Labs и се ръководи от президента и главен изпълнителен директор Pranav Mistry, който е известен с работата си върху технологията за разширена реалност и един от смарт часовниците на Samsung – Galaxy Gear.

От Samsung казват още, че NEON ще бъде AI на човешко ниво, което може силно да зависи от достъпа до работеща 5G мрежа.

А докато закачките, все още не разкриват много, един поглед към Star Labs’goals разкрива, че целта на проекта е да осигури авангардни основни технологии на AI и AI на ниво платформа с възможност за говорене, разпознаване и мислене, за да предоставят нови преживявания и стойност на своите клиенти.

Ако това наистина се окаже вярно, тогава с NEON ще имаме в ръцете си високо напреднал AI-асистент, който може да мисли и да действа като човешко същество.

Каквото и да може Neon, той почти сигурно ще се опита да подобри настоящата репутация на Samsung.

Защото, Bixby отдавна изостава от конкуренцията като Google, които предлагат Google Assistant и Apple, който използва гласовия асистент, Siri.

Нов и подобрен изкуствен интелект може също да помогне да се убеди повече хора да закупят продуктите на Samsung. Освен мобилни устройства, от Samsung предлагат собствени безжични слушалки и умен високоговорител, наречен Galaxy Home.

Добавете SpiriTell към списъка си с източници (с натискане на бутона "Следване")