Зодия близнаци дати на раждане

Зодия Близнаци

Често се казва, че предтавителите на зодия Близнаци представляват две различни личности, но всъщност това е просто защото мога да бъдат готови за забавления и приключения, докато са сериозен и внимателен.

Близнаци „Gemini“ е документиран за първи път от Аристотел в неговата Meteorologica над 300 години пр.н.е.

Кастор и Полукс са двойните най-ярки звезди в Близнаци, като последната е гигантска звезда с оранжев нюанс, докато Кастор е шестзвездна система, която изглежда като синьо-бяла звезда с просто око.

реклама

Този зодиак се намира между Телец на запад и Рак на изток.

Зодия Близнаци характеристика:

 • Зодия Близнаци (♊︎) е третият астрологичен знак в зодиака
 • Елемент: Въздух
 • Качества на звездния знак: Подвижни
 • Цвят: Светло-зелен, жълт
 • Ден: сряда
 • Управляваща планета: Меркурий
 • Съвместимост: СтрелецВодолей
 • Щастливи числа: 5, 7, 14, 23
 • Дати на раждане: 21 май – 20 юни

зодии дата


Черти на зодия Близнаци

 • Силни страни: Нежен, привързан, любопитен, приспособим, способност за бързо учене и обмен на идеи
 • Слаби страни: Нервни, непоследователни, нерешителни
 • Близнаците харесват: Музика, книги, списания, чатове с почти всеки, кратки пътувания из града
 • Близнаците не харесват: Да бъдат сами, да бъдат затворени, еднообразието и рутина

Представителите на зодия Близнаци представляват две различни личности в едно и никога няма да сте сигурни с коя ще си имате работа. Те са общителни, комуникативни и винаги готови за забавление, но изведнъж може да станат сериозни, замислени и неспокойни. Те са очаровани от самия свят, изключително любопитни, с постоянно чувство, че няма достатъчно време да изживеят всичко, което искат.

Зодия Близнаци принадлежи към стихията на Въздуха, придружаващ от Везни и Водолей. Управлява се от планетата Меркурий. Хората, родени под този знак, често имат чувството, че другата им половина липсва, така че те завинаги търсят нови приятели, ментори, колеги и хора, с които да общуват.

Променливият и отворен ум на Близнаците ги прави отлични художници, писатели и журналисти, а техните умения и гъвкавост ги карат да блестят в търговията, шофирането и отборните спортове. Това е многостранен, любознателен, забавен знак, роден с желание да изпита всичко по света. Това прави характера им вдъхновяващ и никога скучен.

В природата на Близнаците има толкова много детска невинност. Те са готови да дадат живота си за своя брат, сестра или добър приятел.

Слаби черти

Най-великите качества на Близнаци могат да доведат до уязвимости в някои случаи.

Те може да разчитат твърде много на енциклопедичната информация и трябва да се научат как да обработват, интегрират и прилагат това знание по практически начин.

Като цяло те са общителни, обичащи забавлението хора, които се наслаждават на живота максимално, въпреки че това може да ги накара да бъдат емоционално уклончиви, като използват хумора като щит или отклонение от по-дълбоките си емоции.

Зодия Близнаци любов и взаимоотношения

Забавни и винаги готови за интелектуално предизвикателство, Близнаците виждат любовта първо чрез комуникация и вербален контакт и я намират за толкова важна, колкото физическия контакт с партньора си. Когато тези две неща се комбинират, всички препятствия сякаш избледняват. Любознателен и винаги готов да флиртува, представителя на зодия Близнаци би могъл да прекара много време в различни любовни връзки, докато намери точния човек, който е в състояние да отговаря на техния интелект и енергия. Те се нуждаят от вълнение, разнообразие и страст.

Най-голямото предизвикателство за любовния живот на всеки Близнак е да се намери емоция, която да трае дълго време, особено когато остареят и осъзнаят, че са в повтарящ се режим на повърхностни и разочароващи връзки. Личността им не се концентрира много в дълбочината на нещата, тъй като те са на мисия да разпространяват информация, а не да се ровят надълбоко и да откриват грешки или решения. Те гледат на живота като постоянно движение, като планета която обикаля Слънцето, но никога не са сигурни в собствената си посока.

Семейство и приятели

Семейство – Семейството е много важно за зодия Близнаци, особено децата им, те изградят много силна емоционална връзка с тях. Имат изключително високи очаквания и искат стабилност от партньора си. Въпреки че отговорностите на семейния живот, могат да бъдат предизвикателство за тях, те ще намерят магически начин да бъдат истински добри в това.

Приятели – Близнаците са много социални и обичат да прекарват време с приятели и семейство, особено по-младите представители на тази зодия. Близнаците имат изобилие от социални контакти и винаги търсят силни волеви хора, с които да общуват. Без ясен разговор и добре изречени думи, те бързо ще загубят интерес към цялата тема на разговора.

Кариера и пари

При постоянната нужда от интелектуална стимулация, най-подходящата работа за зодия Близнаци трябва да е наистина предизвикателна. Те са сръчни, изобретателни и много умни, с нужда от динамична работна среда и много социални контакти. Най-добрата работа за тях е като търговци, изобретатели, писатели, оратори, проповедници и адвокати, но всяка кариера, която им дава възможност да общуват свободно, като същевременно ги държи в движение и заети по всяко време, е отличен избор. Сякаш са създадени да се справят с много задачи, решаване на проблеми и нови идеи, те се нуждаят от работно място, което няма да ги задържи в рутинни повтарящи се задачи, които не им позволяват да блестят.

Решението между практичност и удоволствие може да бъде труден избор за Близнаци. Въпреки че вярват, че парите са просто необходимо зло, повечето от тях няма да отделят много време в мислене къде да ги спечелят или как са ги похарчили. Те се нуждаят от силна основа, за да държат финансите си под контрол и организирани, давайки им чувство на увереност и сигурност, от които често дори не подозират, че имат нужда.

Как да привлечем мъжа зодия Близнаци?

Мъжът Близнаци е ентусиазиран и изпълнен с живот. Той е авантюристичен и хумористичен и това го прави идеалният партньор, а половинката му трябва да е енергична, в търсене на смях и забавление. Мъжете Близнаци са естествено бъбриви и обичат флирта. Личността им е белязана от дуализъм, което ги прави непоследователни, но умни и удивително привлекателни за другите. Нуждае се от партньор, който му дава достатъчно свобода, пространство и разнообразие. За да спечели сърцето му, жената трябва да бъде забавна, стимулираща, авантюристична, да се смее на шегите му и да е готова да се учи от него ден след ден.

Интимният контакт с мъж Близнаци може да бъде прекрасно изживяване, но ако партньорът му не желае да експериментира, ще му омръзне.

Как да привлечем жената зодия Близнаци?

Ако искате да привлечете жена Близнаци, ще трябва да сте в крак с нейната двойствена природа. В един момент тя може да бъде страстна и нежна, а на следващия доста отдалечена. Това е резултат от естествената й склонност да остане в безопасност и на разстояние от хората. Това е ентусиазирана, остроумна, интелектуална и нежна жена, в същото време изключително отворена и винаги готова да се срещне с нови хора.

Въпреки че жената Близнаци обикновено не е много срамежлива, влизането в сериозна и обвързана връзка ще отнеме време и много търпение. След като обаче намери мъж, който може да задоволи нейните интимни и интелектуални желания, тази жена ще предложи да създадат семейство. Впечатлена е от партньори, които я учат на нови неща и имат прозрения, които тя вижда като гениални. Сексуалният й живот е интересна история, която трябва да се разкаже, но само на онези, които са готови да слушат, обикновено е един конкретен човек, с когото най-накрая е успяла да изгради истинска близост.

Съвместими знаци, които Близнаците трябва да имат предвид: ОвенЛъвВезниВодолейСтрелец

Близнаци: символ и митология

Историята на Кастор и Полукс, синове на Зевс и Леда, е в основата на легендата за Близнаци. Тиндарей, царят на Спарта, бил съпругът на Леда.

Според една от версиите на тази приказка, в нощта, когато тя спала със съпруга си, Зевс се появил като лебед и я съблазнил.

В резултат на това тя родила четири деца: едно човешко и трима богове, защото били родени от различни мъже; сред тях са Кастор и Полукс.

Полукс и Кастор били братя близнаци, но Полукс бил безсмъртен. Никога не са се карали и много се обичали.

Близнаци: Хороскоп

Зодия Близнаци ги очаква наситена със събития година.

Ще имате много енергия и ентусиазъм за нови проекти, но също така ще трябва да внимавате да не се разпръснете в твърде много.

Важно е да останете концентрирани и да подбирате битките си внимателно. В противен случай може да поемете повече, отколкото можете да понесете.

Все пак дръжте главата си високо и останете позитивни. С малко упорита работа и решителност можете да постигнете всичко, което си поставите за цел.

Известни личности зодия близнаци

 • Петър Велики – Той разшири Царството в огромна империя и голяма европейска сила, която е такава и до днес.
 • Чарлз II – Чарлз е кралят на Англия, Шотландия и Ирландия от 1660г. до смъртта си през 1685г. и е бил крал на Шотландия от 1649г. до свалянето му от власт през 1651г.
 • Джон Кенеди – Най-младият човек избран за президент на САЩ 43-годишна възраст, Кенеди пое поста в разгара на Студената война. Поради това времето му на управление беше прекарано в отношенията с комунистическите държави.
 • Доналд Тръмп – Тръмп придоби слава като предприемач на недвижими имоти и водещ на риалити телевизия. Преди това е бил председател на организацията „Тръмп“ и водещ на „Чиракът“. По късно става президент на САЩ.
 • Мерилин Монро – Монро е американска актриса, модел и певица, която се превръща в основен секс символ в света, страхотна жена зодия близнаци.
Обобщена Информация
Съзвездие Близнаци (♊︎)
Зодиакално качество Променливост
Стихия Въздух
Рождени дати (тропически) 21 май – 20 юни
Рождени дати (сидерични) 16 юни – 15 юли
Рождени дати (слънчеви) 20 юни – 20 юли
Планета управител Меркурий
Изгнание Юпитер
Цветове жълт, светлозелен
Числа 5, 7, 14, 23
Ден сряда
Скъпоценни камъни топаз и опал
Метал живак

Още от ЗОДИАК: