Зодия везни дати на раждане

Зодия Везни

Зодия Везни е кардинален знак, който бележи началото на есента. Това е седмият знак от зодиака, между Дева и Скорпион.

Везни е единствената от дванадесетте зодии, която не е именувано на живо същество.

Във вавилонската астрология е бил известен като MUL Zibanu, символизиращ както ноктите на скорпион, така и везните за баланс.

реклама

Зодия Везни характеристика:

 • Зодия Везни (♎︎) е седмият астрологичен знак в Зодиака
 • Елемент: Въздух
 • Качествa на звездния знак: Кардинални
 • Цвят: розов, зелен
 • Ден: петък
 • Управляваща планета: Венера
 • Съвместимост: ОвенСтрелец
 • Щастливи числа: 4, 6, 13, 15, 24
 • Дати на раждане: 23 септември – 22 октомври

зодии дата


Черти на зодия Везни

 • Силни страни: Отзивчив, дипломатичен, любезен, справедлив, социален
 • Слаби страни: Нерешителен, избягва конфронтации, самосъжаление
 • Везните харесват: Хармонията, нежност, споделяне с другите, на открито
 • Везните не харесват: Насилие, несправедливост, шумотевици

Хората, родени под зодия Везни, са миролюбиви, справедливи и мразят да бъдат сами. Партньорството е много важно за тях. Те са очаровани от баланса и симетрията, те са в непрекъснато преследване за справедливост и равенство, осъзнавайки, че това е единственото нещо, което трябва да бъде наистина важно за тях самите. Те са готови да направят почти всичко, за да избегнат конфликт.

Знакът Везни е Въздушен знак. Представителите на този знак са  със силен интелект и остър ум. Те ще бъдат вдъхновени от добри книги, непреодолими дискусии и хора, които имат какво да кажат. Всеки представител на Везни трябва да бъде внимателен, когато разговаря с други хора, защото когато са принудени да решат нещо, което им предстои, или да изберат страни, те изведнъж осъзнават, че може да са на грешното място и да са заобиколени от грешни хора. Партньорите им не трябва да оспорват това, че имат собствено мнение.

Планетата, управляваща знака Везни е Венера, която прави тези хора големи любовници, но също така те обичат скъпи материални неща. Животът им трябва да бъде обогатен от музика, изкуство и красиви места, които имат възможност да посетят.

Слаби черти

Понякога те няма да изразят открито гнева или раздразнението си в името на запазването на мира, но ако не вземат предпазни мерки, това може да доведе до потиснати чувства, които могат да прераснат в негодувание.

Везните могат да потърсят убежище в странични удоволствия, вместо да се скарат с някого относно възникнали проблеми.

Друг метод, който могат да покажат слабите черти, е тяхната щедрост, която води до прекомерно ангажиране, защото не обичат да казват „не“ и да разочароват другите.

Това може да доведе до изчерпване на техните слънчеви резерви и разпръснат подход.

Понякога е добре да си позволят да се отдадат на малко „егоизъм“ за свое добро.

Класическата нерешителност на Везни, която произтича от способността да се вземат предвид всички страни, може да възпрепятства способността на този знак да взема решения.

Зодия Везни любов и взаимоотношения

Намирането на съвместим партньор ще бъде основният приоритет в живота на хората, родени под зодиакалния знак Везни. След като започнат романтична връзка, поддържането на мир и хармония се превръщат в най-важното и тяхната основна цел. Чаровната им личност и отдадеността им към всяка връзка правят съвместимостта им с другите зодии идеална.

Въпреки че елементът на въздуха им дава голяма гъвкавост, те все пак ще почувстват силното привличане към традиционното и техните желания ще са за любов, поставена на хартия. По някакъв начин всеки представител на зодия Везни търси силен партньор, който има способността да поставя ясни граници. Те очакват да бъдат защитени от своя партньор, но без гордостта им да бъде засегната в този процеса.

Семейство и приятели

Семейство – В непрекъснато търсене на хармония Представителите на зодия Везни са склонни да се съгласяват с родителите и братята и сестрите си само за да избегнат конфликти. Те обичат уединението, като така откриват собствената си гледна точка. Стремят се да изградят силно вътрешното си чувство и да станат по-силни. Те са добри родители и модел за подражание, готови да споделят всичко, което знаят с децата си.

Приятели – Представителите на Везните са силно социални и поставят приятелите си в центъра на вниманието, но понякога очакванията им са твърде високи. Тактични и спокойни, те могат да общуват лесно и често ще помагат на приятелите при конфликти и проблеми с други хора.

Кариера и пари

За всеки представител на зодия Везни ключът към щастливия живот е в добър баланс. Това означава, че те няма да станат работохолици и да не отделят достатъчно време за личния си живот и близките си, а ако го направят, ще почувстват, че трябва да го променят. Те могат да бъдат обичани лидери, въпреки че понякога им липсва инициативата, необходима за организиране на хората, които работят за тях. Като работници ще работят усилено, за да заслужат одобрение и различни привилегии. В търсене на истината и справедливостта те са добри адвокати и съдии и могат да имат успех като дипломати, дизайнери и композитори.

Финансовият аспект на техния живот често е под контрол, което вероятно не би било така, ако им беше по-лесно да решават какво точно искат да си купят. Те балансират между спестяване и харчене доста добре и въпреки че обичат да са в крак с модата, рядко оставят желанията си за харчене да вземат надмощие.

Как да привлечем мъжа Везни?

Мъжете Везни ценят всичко красиво и търсят партньор, който да ги вдъхнови с външния си вид. Това може да звучи повърхностно, но е факт, че се нуждаят от зрителни стимули за да ги тласнат към сериозна връзка. След като решат да бъдат с някого, те обикновено изграждат сериозни дългосрочни връзки, издържайки с лекота през тежките времена, знаейки, че вече са направили идеалния избор.

Също така, след като намери правилния човек, той ще направи всичко, за да ги зарадва, насочвайки вниманието си единствено към партньора и често забравяйки себе си в процеса. Този мъж е дълбоко романтичен по своята същност и в търсене на истинска любов, която да му остане за цял живот.

Как да привлечем жената Везни?

За да съблазниш жена Везни, трябва да бъдеш добър събеседник и слушател. Обича да я учат на нови неща и се радва да говори за себе си и личните си интереси, точно толкова, колкото обича да потъва дълбоко в живота на партньора си. Тя е очарователна, интелигентна и намира решения на проблеми, които възникват по пътя с лекота. Първоначално партньорът й трябва да я държи заинтересована, като я кара да поставя под въпрос собствената си инициатива.

Управлявана от Венера, жената Везни има естествена тенденция да има определени промени в настроението След като се влюби и сподели един общ дом с партньора си, тя ще се грижи за семейството и ще поддържа социалния си живот организиран и добре адаптиран към социалните норми, в които живеят.

Съвместими зодии, които Везните трябва да обмислят: БлизнациЛъвСтрелецВодолей

Везни: символ и митология

Богинята Темида, бог на справедливостта и законността в древни времена, е представена от астрологичната фигура на Везните.

Темида е дъщеря на Уран и Гея в гръцката и римската митология, както и е свързана с Венера и Афродита.

Везни: Хороскоп

Като Везни, вие сте известни със своето чувство за справедливост.

Всъщност много Везни в крайна сметка работят в професии, които включват борба за правата на другите.

Освен това сте интелигентни и имате набито око за детайлите. Вашият хороскоп казва, че сте най-добри, когато сте в партньорство или екип.

Работите добре с другите и имате естествената способност да намирате общ език. Освен това сте надарен преговарящ и посредник.

Във връзките вие ​​сте лоялни и отдадени. Не искате нищо повече от това да създадете хармония в живота си. Недостатъкът на това да си Везни е, че можеш да бъдеш нерешителен.

Често агонизирате заради малки избори, което може да доведе до големи проблеми надолу по пътя. Но като цяло вие сте мила, нежна душа, която винаги се опитва да види най-доброто в хората.

Известни личности зодия Везни

Махатма Ганди – Ганди беше лидер на ненасилствената кампания за гражданско неподчинение срещу британското управление в Индия. Първоначално той започва борба за правата на индианците в Южна Африка, от която се завръща през 1915г. През 1921г. той поема управлението на Индийския национален конгрес и започва да ръководи национални съпротивителни движения. Истински представител на зодия Везни.

Джон Ленън – Член и основател на The Beatles, Ленън създава група с Пол Маккартни, което става едно от най-успешните и известни в историята на музиката. Роден в Ливърпул, Ленън е в групата Quarrymen, която в крайна сметка се превръща в Beatles през 1960г.

Дуайт Д. Айзенхауер – По време на Втората световна война Айзенхауер е върховен главнокомандващ на съюзническите експедиционни сили. На тази позиция той ръководи всички операции на съюзниците в Европа, включително операция „Факел“ в Северна Африка, десанта на Д-ден през 1944г. и евентуалното нашествие и окупация на самата Германия.

Обобщена Информация
Съзвездие Везни (♎︎)
Зодиакално качество кардинален
Стихия въздух
Рождени дати (тропически) 23 септември –
22 октомври
Рождени дати (сидерични) 13 октомври –
2 ноември
Планета управител Венера
Екзалтация Сатурн
Изгнание Марс
Падение Слънце
Цветове морско синьо,
маслинено зелен,
тъмно лилаво
Числа 2, 6, 12
Ден петък
Скъпоценни камъни изумруд,
сапфир,
аквамарин,
сардоникс
Метал бронз, мед,
месинг

Още от ЗОДИАК: