Зодия водолей дати на раждане

Зодия Водолей

Представителите на зодия Водолей смятат, че са най-специалния знак в зодиака. Въпреки това, колкото и да са енергични и ексцентрични, имат и наистина срамежлива и тиха страна.

Вярват в идеализма и виждат хората без никакви предразсъдъци.

Най-ярката звезда в съзвездието е известна още като Антарес или „Сърцето на скорпион“ и получава името си от гръцката митология.

реклама

  Зодия Водолей характеристика:

 • Зодия Водолей  ( ♒︎ ) е единадесетият астрологичен знак в зодиака
 • Елемент: Въздух
 • Качества на звездния знак: Неподвижни
 • Цвят: Светло-син, сребърен
 • Ден: събота
 • Управляваща планета: Уран
 • Съвместимост: ЛъвСтрелец
 • Щастливи числа: 4, 7, 11, 22, 29
 • Дати на раждане: 20 януари – 18 февруари

зодии дата


Черти на зодия Водолей

 • Силни страни: Прогресивен, оригинален, независим
 • Слаби страни: Темпераментен, безкомпромисен, дистанциран
 • Водолей харесват: Забавленията с приятели, да помагат на другите, да се борят за каузи, да водят интелектуални разговор
 • Водолей не харесва: Ограничения, неизпълнени обещания, самотата и скуката

Родените във Водолей са срамежливи и тихи, но от друга страна могат да бъдат ексцентрични и енергични. И в двата случая обаче те са дълбокомислещи и силно интелектуални хора, които обичат да помагат на другите. Те са в състояние да виждат без предразсъдъци и от двете страни, което ги прави хора, които лесно могат да решават проблеми.

Представителите на зодия Водолей са много интелигентни, иновативни и любезни. Въпреки че могат лесно да се адаптират към енергията, която ги заобикаля, родените във Водолей имат дълбока нужда да останат известно време сами и далеч от всичко, за да възстановят силата си. Хората, родени под знака Водолей, гледат на света като на място, пълно с възможности.

Водолеят е въздушен знак и като такъв използва ума си при всяка възможност. Ако няма психическа стимулация, те се отегчават и им липсва мотивация за постигане на най-добрия резултат.

Управляващата планета на Водолей, Уран има плах, рязък и понякога агресивен характер, но също така придава на Водолеите визионерско качество. Те са способни да възприемат бъдещето и знаят точно какво искат да правят след пет или десет години.

Те се чувстват добре в група или общност, така че постоянно се стремят да бъдат заобиколени от други хора.

Най-големият проблем за родените под зодия Водолей са ограниченията. Поради желанието за свобода и равенство за всички, те винаги ще се стремят да осигурят свобода на словото и движението. Родените във Водолей имат репутация на студени и безчувствени хора, но това е само техният защитен механизъм срещу преждевременна интимност. Те трябва да се научат да се доверяват на другите и да изразяват емоциите си.

Слаби черти

Водолеите могат да бъдат избухливи. Те също могат да бъдат много импулсивни и могат да действат без да мислят.

Техните слабости включват нуждата им от независимост и неприязънта да бъдат сами.

По време на ретрограден Меркурий, Водолей и вдъхновението може да изглеждат като трудна борба. Не се увличайте в разочарованието и съсредоточете вниманието си върху по-голямата картина.

Това е чудесен момент да оставите приложенията за запознанства за известно време и вместо това да насочите цялата си енергия към нещо ново.

В момента Водолеят има невероятен шанс да открие нов интерес или творческа страст, но не очаквайте нещо да се случи за една нощ.

Зодия Водолей любов и взаимоотношения

Интелектуалното стимулиране е най-големият афродизиак за Водолея. Няма нищо, което може да привлече Водолей повече от интересен разговор с човек. Откритост, комуникативност, въображение и готовност за риск са качествата, които се вписват добре в перспективата на живота на тази зодия. Съвместимостта им с други знаци може да бъде сложна, почтеността и честността са от съществено значение за всеки, който иска дългосрочна връзка с този динамичен човек. В любовта те са лоялни, отдадени и дават независимост на партньорите си и ги считат за равни.

Приятели и семейство

Приятели – Въпреки че родените във Водолей са комуникативни, те се нуждаят от време, за да се доближат до хората. Като се има предвид, че те са силно чувствителни хора, близостта до тях означава уязвимост.

Тяхното непосредствено поведение, съчетано с техните силни възгледи, ги прави предизвикателство за околните. Приятелите им трябва да притежават тези три качества: креативност, интелект и почтеност.

Семейство – Водолеят ще направи всичко за любимия човек до степен на саможертва, ако е необходимо.

Що се отнася до семейството, очакванията им не са по-малки. Въпреки че имат чувство за дълг към роднини, те няма да поддържат тесни връзки, ако не се изпълнят същите очаквания като в приятелството.

Кариера и пари

Родените под зодия Водолей внасят ентусиазъм в работата и имат забележителна способност да използват въображението си за бизнес цели. Кариера, която позволява развитие и демонстрация на концепцията, ще подхожда на този зодиакален знак. Техният висок интелект, съчетан с желанието им да споделят своите таланти, вдъхновява мнозина, които работят в тяхната среда. Водолеят е тип мечтател, който обича да се занимава с дейности, които целят да направят човечеството по-добро.

Що се отнася до парите, този зодиакален знак има талант да поддържа баланс между харчене и спестяване на пари. Повечето хора, родени под знака на Водолей, са добре адаптирани към чувството си за стил и не се страхуват да го показват. Не е необичайно да видите Водолей, смело облечен в костюми с ярки цветове.

Кариери като актьорско майсторство, писане, преподаване, фотография или пилотиране са подходящи за този знак. Най-добрата среда за тях е тази, която им дава свободата да решават проблема без строги указания. Водолеите са нетрадиционен тип и ако им се даде възможност да изразят таланта си, могат да постигнат забележителен успех.

Как да привлечем мъжа Водолей?

Трябва да научите за всички положителни и отрицателни черти на Водолея, ако искате да съблазните мъжа, роден под тази зодия. Мъжете Водолей са непредсказуеми, интелигентни, социални, независими и отлични комуникатори. Някои от отрицателните характеристики на Водолея включват ненадеждност, инат и нерешителност.

Повечето от романите им започват като приятелства, които постепенно се превръщат в нещо по-сериозно. Това означава, че мъжете Водолей никога няма да влязат в романтична връзка с някой, който не познават добре. Бъдете търпеливи! Уважавайте нуждата му от свобода, неговата индивидуалност и желанието му да промени света.

Как да привлечем жената Водолей?

Жените Водолей са много умни и рационални. Те правят това, което им харесва и не им пука какво мислят другите хора. Те обичат и преследват свободата и не искат да бъдат контролирани. Въпреки че изглеждат студени и безразлични, те всъщност копнеят за партньор, който ги разбира.

Жените Водолей имат уникално чувство за хумор и практически поглед в живота. Несъответствието обаче е постоянен проблем за жените, родени под зодия Водолей.

Жената Водолей копнее за романтика и добър разговор, въпреки че може да изглежда като студен и отдалечен човек. Тя е отличен интимен партньор, но само ако е убедена, че се интересувате от сериозна връзка.

Ако искате да привлечете вниманието й, важно е да се откроявате от всички останали, които познава.

Най-лошата грешка, която можете да направите, когато се опитвате да съблазните жената Водолей, е да бъдете твърде взискателни и напористи. Дайте й много свобода, защото тя е много независима жена и няма да толерира никакъв контрол. За да привлечете вниманието й, покажете й, че сте готин и спокоен тип. Жената Водолей се чувства неудобно с хората, които открито изразяват чувствата си, така че избягвайте емоционални теми и вместо това апелирайте към интелекта си.

Съвместими знаци Водолей трябва да има предвид:
Овен, Близнаци, Везни, Стрелец

Водолей: символ и митология

Водоносецът символизира зодия Водолей. Водоносецът е човек, който носи вода на другите.

Това символизира способността на Водолея да носи знания и информация на другите.

Митологичната история на зодия Водолей е историята на Ганимед. Ганимед бил млад мъж, отвлечен от Зевс и отведен на Олимп.

Зевс направил Ганимед свой виночерпец. Тази история символизира способността на Водолея да носи знания и информация на другите.

Водолей: Хороскоп

Според хороскопа на Водолеите им предстои промяна.

През следващите седмици може да откриете, че се захващате с нов проект на работа или започвате нова връзка.

Това е време на растеж и експанзия, така че прегърнете промяната и се възползвайте от възможността да научите нови неща.

Хороскопът обаче предупреждава, че този месец може да бъде белязан от известно напрежение и стрес.

Хората от зодия Водолей са известни със своята независима жилка, но през следващите седмици може да се наложи да разчитате на други за помощ и подкрепа.

Не се страхувайте да поискате помощ, когато имате нужда от нея. Като работите заедно, вие можете да преодолеете всички предизвикателства, които се изправят пред вас.

Известни личности зодия Водолей

Ейбрахам Линкълн – Редовно считан за един от големите американски президенти, Ейбрахам Линкълн става президент през 1861г., на фона на кризата около робството. Малко след избирането му седем южни щата се отцепиха и образуваха Конфедеративни щати, с което започна Гражданската война в Америка.

Фернандо Магелан – Организира експедицията, която доведе до първото околосветско пътешествие.

Галилео Галилей – Наречен Бащата на съвременната наука от Айнщайн, Галилей е роден в музикално семейство в Пиза. След като изучава математика и естествена философия, той е назначен за катедра по математика през 1589г., преди да се премести в Падуанския университет, където прави големи открития по фундаментални и приложни науки. Те включват военен компас и подобрена версия на телескопа. С по-късно той първи идентифицира „луните“ на Юпитер и описва топографията на нашата Луна. Впечатляващ представител на зодия Водолей.

Обобщена Информация
Съзвездие Водолей ( ♒︎ )
Зодиакално качество неподвижен
Стихия Въздух
Рождени дати (тропически) 20 януари –
18 февруари
Рождени дати (сидерични) 15 февруари –
14 март
Рождени дати (слънчеви) 16 февруари –
11 март
Планета управител Уран (модерна)
Сатурн
(традиционна)
Изгнание Слънце
Падение Нептун
Цветове небесносин
Числа 2, 8, 9, 11 и 13
Ден Събота, Петък
Скъпоценни камъни тюркоаз,
аквамарин,
сапфир, оникс,
топаз
Метал алуминий,
олово, сребро

Още от ЗОДИАК: