Зодия лъв дати на раждане

Зодия Лъв

Зодия Лъв се свързва с лидерство, креативност и увереност. Неслучайно е наречен ​​“Кралят на джунглата“.

Съзвездието Лъв в небето, попада между Рак и Дева в зодиака, с 30-градусов разрез от зодиакалния кръг.

Това съзвездие съдържа една от Кралските звезди, Регул, който е пазител на Севера. Поради факта, че Голямата мечка сочи към него, намирането на Лъв в нощното небе е лесно.

реклама

Зодия Лъв характеристики:

 • Зодия Лъв (♌︎) е петият астрологичен знак в зодиака
 • Елемент: Огън
 • Качества на звездния знак: Неподвижни
 • Цвят: Златист, жълто, оранжево
 • Ден: неделя
 • Управляваща планета: Слънце
 • Съвместимост: Водолей, Близнаци
 • Щастливи числа: 1, 3, 10, 19
 • Дати на раждане: 23 юли – 22 август

зодии дата


Черти на зодия Лъв

 • Силни страни: Творчески, страстен, щедър, сърдечен, весел, хумористичен
 • Слаби страни: Надменен, егоцентричен, мързелив
 • Лъвът харесва: Театър, почивки, скъпи неща, ярки цветове, забавление с приятели
 • Лъвът не харесва: Да бъдеш игнориран, изправен пред трудности, липса на внимание

Лъвовете имат силна и впечатляваща аура и осветяват стаята, където и да отидат, със своята топлина и излъчване. Те излъчват щедрост и имат невероятно отворени сърца, което привлича хората към тях.

Лъвът е амбициозен и има голямо доверие в себе си и собствените си възможности. Той обича да показва таланта си и да бъде в центъра на вниманието. Лъвът често има много приятели, тъй като те са щедри и лоялни. Те често се чувстват нещастни, защото се интересуват твърде много от това какво другите мислят за тях.

Истинският представител на зодия Лъв често е много уверен в себе си и способността си да успее професионално. Въпреки това, подобно на краля на джунглата, той винаги иска да стои отгоре и да дава заповеди колкото е възможно повече, докато не загуби контрол. Това е недостатък, който ще му донесе много неуспехи, докато намери мотивацията да намери баланс.

Слаби черти

Някои от уязвимостите на Лъвовете се коренят в техните изключителни качества.

Тъй като те са солиден огнен знак, Лъвовете може да защитават изключително „остро“ своите идеи или принципи и гордо да не приемат други.

Може да им е трудно да признаят, че са сгрешили поради голямата си гордост.

Егоцентричната природа на Лъва има силна склонност да прекалява.

Активното слушане и отделянето на време за разглеждане на гледната точка на друг човек може да им помогне да регулират своето прекалено агресивно или самофокусирано разположение.

Зодия Лъв любов и взаимоотношения

Лъвовете обичат да бъдат влюбени! Когато са влюбени, те са забавни, лоялни и много щедри към любимия човек. Те ще поемат ролята на лидер във всяка връзка и силно ще разчитат на нуждата си от независимост и инициативност.

Всеки Лъв се нуждае от партньор, който е самосъзнателен, разумен и на същото интелектуално ниво като тях.

Приятели и семейство

Приятели – Лъвовете са забавни приятели и много общителни. Те обичат да се забавляват и да събират хора около себе си, за да празнуват. Външният вид и благосъстоянието означават много за този знак.

Приятелствата идват доста лесно, но могат да излязат от релсите, ако Лъвът се чувства припрян по някакъв начин. Те са лоялни и ще изоставят всичко, за да стигнат до приятел в нужда, ако ще бъдат оценени правилно за техните усилия.

Семейство – Семейните въпроси няма да са първото нещо, за което Лъвът ще се замисли, когато се събудят сутрин или легнат през нощта. И все пак представителя на зодия Лъв ще направи всичко, за да защити близките си, гордеещ се с предците и корените си в добри и лоши времена.

Кариера и пари

Лъвовете искат най-доброто и нищо по-малко! Те се радват на по-фините неща в живота и работят усилено, за да могат да си купят изисканите, луксозни неща, които искат. Зодия Лъв предпочита да ръководи, да изпълнява или да насърчава, когато става въпрос за работа и кариера, ето защо всяка длъжност на ръководна позиция е подходяща за тях.

Как да привлечем мъжа Лъв?

Мъжете Лъв са горди и щедри. Техният ентусиазъм и престиж им позволяват да успеят в кариерата си. В допълнение, те са разкрепостени, далновидни, имат способността да преодоляват трудностите и да контролират цялостната ситуация. Затова е лесно за хората да ги уважават и да им се възхищават.

Всеки партньор, който иска да остане с него, трябва да докаже, че е достоен за кралска връзка. Лъвът обича комплименти и се нуждае от много похвали за да започне да се чувства в безопасност около техния любим човек.

Някои представители на зодия Лъв може да бъдат и ревниви, когато видят някой друг да прави ходове или да флиртува с партньорката им, и няма да се поколебае да покаже, че обекта на ухажване е зает. Лъвовете също стават несигурни и ревниви, когато друг човек ги засенчи и открадне вниманието от тях.

Как да привлечем жената Лъв?

Жените Лъв винаги държат главите си високо, сякаш не им пука за целия свят. Те не признават провал и искат да направят всичко перфектно. Въпреки че понякога са избухливи, те винаги изглеждат позитивни и изпълнени с жизненост. Най-страшното за тях е да бъдат презирани, което може да ги направи депресирани и раздразнени.

За да я съблазни, човек трябва да се отнася добре с нея, да я уважава, да й прави комплименти и да и осигури живот достоен за кралица. Тя иска да бъде обсипана с цветя и подаръци, но като грандиозни прояви на обич, а не като скъпа рутина на партньора си. Тя може да бъде малко властна и трябва да контролира собствения си живот. Ако партньорът й и осигури това от което се нуждае, тя ще му даде цялата си обич, внимание и уважение.

Съвместими знаци, които Лъвът трябва да има предвид: Овен, Близнаци, Везни, Стрелец

Лъв: Символ и митология

Лъвът е зодиакалния знак, кръстен на съзвездията Лъв и Хидра на астролозите от древния свят.

Астрологичният символ на лъва произлиза от гръцката митология, когато е бил използван за представяне на лъва, който Херакъл убива в легендарна героична битка.

Оттогава започва да се свързва с победа, гордост и храброст.

Лъв: Хороскоп

За Лъва това е време на големи промени и трансформация.

Хороскопът казва, че ще почувствате силна нужда да се освободите от миналото и да продължите напред в бъдещето.

Време е да се откажете от всичко, което вече не ви служи, и да освободите място за нови възможности.

Хороскопът ви съветва да останете позитивни и уверени през това време, тъй като всичко се случва с причина.

Доверете се на интуицията си и следвайте сърцето си.

Хороскопът също така предупреждава да не бъдете прекалено импулсивни или прибързани, тъй като това може да доведе до вземане на някои лоши решения. Отделете време, направете проучване и се доверете на интуицията си.

Всичко ще се нареди накрая.

Известни личности зодия Лъв

Наполеон Бонапарт – Една от най-противоречивите, влиятелни и известни личности в човешката история, Наполеон се възползва от възможностите, създадени от избухването на Френската революция през 1789г., и става генерал на 29-годишна възраст. След като му дават контрол над въоръжените сили, ранните му военни победи го утвърждават като национален герой и той прави преврат през 1799г., който го прави първи консул на републиката. Той отиде по-далеч и се обяви за император на французите през 1804 година, един впечатляващ представител на зодия лъв.

Бенито Мусолини – Един от основните лидери на силите на Оста по време на Втората световна война, Мусолини основава италианската фашистка партия и се нарича „Il Duce“ или лидер от нейните членове. В това си качество той управлява Италия от 1922г. до 1943г. след срива на Италия през Втората световна война.

Барак Обама – Обама служи като 44-и президент на Съединените щати (2009-2017). Преди това той беше сенатор от Илинойс, преди речта на Демократичната национална конвенция през 2004г. да го хвърли в светлината на прожекторите, което доведе до успешна президентска кампания през 2008г.

Обобщена Информация
Съзвездие Лъв (♌︎)
Зодиакално качество Неподвижен
Стихия Огън
Рождени дати (тропически) 23 юли – 22 август
Рождени дати (сидерични) 13 август –
13 септември
Планета управител Слънце
Изгнание Уран и Сатурн
Цветове Ярко оранжево
Числа 1, 5
Ден Неделя
Скъпоценни камъни основен Рубин
втори Диамант
Метал Злато, иридий

Още от ЗОДИАК: