Зодия рак дати на раждане

Зодия Рак

Зодия Рак е може би най-емоционалната зодия в зодиака. Често имат промени в настроението и е наистина трудно да опознаеш представителите на този звезден знак.

Те също са много лоялни към приятелите и семейството си и винаги ще бъдат до тях, независимо от събитието.

Ракът е второто по големина съзвездие и прилича на обърната буква „Y“.

реклама

Зодия Рак характеристика:

 • Зодия Рак (♋︎) е четвъртият астрологичен знак в Зодиака
 • Елемент: Вода
 • Качества на звездния знак: Кардинални
 • Цвят: бял
 • Ден: понеделник, четвъртък
 • Владетел: Луна
 • Съвместимост: КозирогТелец
 • Щастливи числа: 2, 3, 15, 20
 • Дати на раждане: 21 юни – 22 юли

зодии дата


Черти на зодия Рак

 • Силни страни: Упорит, лоялен, емоционален, състрадателен, убедителен
 • Слаби страни: Мрачен, песимистичен, подозрителен, манипулативен, несигурен
 • Рак харесва: Изкуство, домашни хобита, релаксиране близо до или във вода, помощ на близки, здравословно хранене с приятели
 • Ракът не харесва: Непознати, всяка критика към мама, разкриване на личен живот

Дълбоко интуитивен и сантиментален, Ракът може да бъде един от най-предизвикателните зодии, които трябва да опознаете. Те са много емоционални и чувствителни и ги е грижа за семейството и дома. Ракът е симпатичен и привързан към хората, които държат близо до себе си.

Знакът Рак принадлежи на елемента Вода, също като Скорпиона и Рибите. Водени от емоциите и сърцето си, те трудно биха могли да се слеят със света около тях.

Те обичат да помагат на другите и избягват конфликтите. Когато са в мир с начина си на живот, представителите на Рака ще бъдат щастливи и доволни да бъдат заобиколени от любящо семейство и хармония в дома си.

Слаби черти

Най-голямата слабост на хората, родени под зодия Рак, е, че могат да бъдат много капризни.

Известно е също, че са песимисти и често виждат негативната страна на нещата. Раците също могат да бъдат манипулативни, особено когато получават това, което искат.

Зодия Рак любов и взаимоотношения

Ракът е много емоционален знак, а чувствата са най-важното в отношенията им. Нежни и грижовни, те ще покажат своята чувствителност към света, без дори да мислят, че могат да бъдат наранени. За партньори те винаги избират човек, който е в състояние да ги разбере чрез невербален, мълчалив контакт и споделено ежедневие.

Представителя на зодия Рак е готов да направи много компромиси, само за да запази имиджа си на семеен човек. Споделената отговорност и съвместният живот с партньора ги карат да се чувстват сигурни и готови за следващата стъпка в живота, независимо дали става дума за дете, нова работа или корекция в областта на приятелствата и връзките. Влюбени в децата, родителството, брака и традиционните ценности, те все още могат да бъдат заблудени от хората, на които се възхищават и имат доверие, за да променят честния си подход към модерен, който не отговаря на истинската им личност.

Приятели и семейство

Приятели – Що се отнася до приятелствата, представителите на рака с удоволствие ще се свържат с нови социални контакти, но са изключително чувствителни към хората, които не са одобрени от най-близкото обкръжение. Изпълнени с уважение към хората, с които общуват лесно, те виждат всички контакти през емоционалната си призма, а не просто любопитство или статус. Интуитивни и състрадателни, понякога са невъзможни за разбиране.

Семейство – Ракът е знакът на семейството и тези хора се грижат за семейните връзки и дома си повече от всеки друг знак на зодиака. Дълбоко сантиментални, те са склонни старателно да съхраняват семейните спомени, като ги държат непокътнати в продължение на години. Когато личният им живот е изпълнен, те създават прекрасни, грижовни родители, които сякаш знаят как се чувстват децата, дори когато са на километри разстояние.

Кариера и пари

Когато трябва да свърши някаква работа, представителя на зодия Рак ще запретне ръкави и ще я завърши успешно. Те ще имат страхотна кариера като медицински сестри, домакини, градинари, политици и декоратори.

За представителите на Рака сигурността и парите са от голямо значение и са истинската причина да работят усилено. Те лесно печелят пари и не са свикнали да харчат всичко за един ден. Целта им е да спестяват, инвестират и наблюдават как инвестициите им нарастват ежедневно. Находчив и добър в управлението на времето и финансите, това е знак, който често отговаря за всички пари в домакинството, като държи партньора си или други членове на семейството под контрол.

Как да привлечем мъжа Рак?

Мъжът Рак е консервативен достатъчно, за да знае, че инициативата е важна, но често не успява да я покаже, преди да се почувства в безопасност. Партньорите му трябва да направят първия ход, но все пак да го правят фино, за да му позволят все още да се чувства като че ли води. Това е сложен индивид, много чувствителен, срамежлив и прекалено защитен към близките си. Когато избира жена, той подсъзнателно ще търси идеалната съпруга и майка.

Въпреки че може да бъде мрачен, песимистичен и припрян, той е креативен и щедър партньор в търсене на някого, с когото да сподели живот.

Как да привлечем жената Рак?

Жената рак е уязвима, емоционална, но не може да бързо да се влюби. След като нейното доверие бъде спечелено, тя ще бъде страстна и лоялна. За да я съблазни, човек трябва да бъде инициативен и да направи първия ход, като зачита нейната нужда да бъде третирана като дама.

Романтична и готова да обича, тази жена се нуждае от романтичен партньор, който вярва в любовта, като същевременно е в унисон с нейните неизказани чувства.

Жената Рак, се нуждае от някой верен, уважителен и честен, тъй като не забравя предателството и става много твърда и непредсказуема, когато бъде наранена.

Съвместими знаци които Ракът трябва да има предвид: Телец, Дева, Скорпион, Риби, Козирог

Рак: символ и митология

Зодиакалния знак Рак и неговата митология може да бъде проследена до древните гърци.

Историята разказва, че гигантският рак нападнал Херкулес на 2-рия от 12-те подвига и Херкулес го смазал с тоягата си.

Хера, кралицата на боговете, била толкова впечатлена от храбростта на Рака, че го поставила на нощното небе.

Рак: Хороскоп

Ако сте родени под зодия Рак, хороскопа казва, че сте състрадателен и грижовен човек.

Имате силна нужда да се грижите и защитавате хората около вас и често поставяте техните нужди над вашите собствени.

Освен това сте изключително лоялни и ще направите всичко необходимо, за да защитите семейството и приятелите си.

Тази грижовна природа обаче понякога може да ви направи прекалено емоционални и може да се почувствате наранени, ако чувствате, че не сте оценени.

Но въпреки че Раците могат да бъдат мрачни, те също са невероятно любящи и прощаващи, а техните семейства и приятели знаят, че винаги могат да разчитат на тях, когато имат нужда от рамо, на което да поплачат.

Известни личности зодия рак

 • Гай Юлий Цезар – Роден от патрицианско семейство, Юлий Цезар се издигна през политическите и военните редици на републиканския Рим, за да стане консул през 59 г. пр. Н. Е., Установявайки контрол над Рим, като образува така наречения Първи триумвират с Помпей и Крас.
 • Александър Велики – На тридесетгодишна възраст Александър създава една от най-големите империи на древния свят, простираща се от Йонийско море до Хималаите. Непобеден в битка през целия си живот, той се смята за един от най-великите военни командири в историята.
 • Джордж Буш – Известен президент на САЩ, преди това е бил губернатор на Тексас от 1995 до 2000г., Буш е син на Джордж Х. У. Буш, който е бил президент от 1989 до 1993г. Победата му на президентските избори през 2000г. е много противоречива победа над Ал Гор.
Обобщена Информация
Съзвездие Рак (♋︎)
Зодиакално качество кардинален
Стихия Вода
Рождени дати (тропически) 21 юни – 22 юли
Рождени дати (сидерични) 22 юли – 11 август
Планета управител Луна
Екзалтация Юпитер
Изгнание Сатурн
Падение Марс
Цветове зелено,
сребристо,
бяло, лилаво,
светли тонове
Числа 1, 2, 3, 7, 18
Ден понеделник
Скъпоценни камъни смарагд, опал,
бисер,
лунен камък
Метал сребро и
платина

Още от ЗОДИАК: