Цялата информация е във вашите ръце!

реклама

Зодия Стрелец

Зодия Стрелец характеристика:

 • Зодия Стрелец (♐︎) е деветият астрологичен знак
 • Елемент: Огън
 • Качества на звездния знак: Подвижни
 • Цвят: син
 • Ден: четвъртък
 • Управляваща планета: Юпитер
 • Съвместимост: БлизнациОвен, Лъв, Водолей
 • Щастливи числа: 3, 6, 9, 12
 • Дати на раждане: 22 ноември – 21 декември

зодии дата


Черти на зодия Стрелец

 • Силни страни: Щедър, идеалистичен, страхотно чувство за хумор
 • Слаби страни: Обещава повече, отколкото може да даде, много нетърпелив, ще каже всичко, независимо колко недипломатично
 • Стрелецът харесва: Свобода, пътуване, философия, време на открито
 • Стрелецът не харесва: ограниченията

Стрелците са активни, оптимистични, искрени и ентусиазирани. Като най-приключенският знак в дванадесетте западни зодии, те обичат предизвикателствата и обичат да пътуват. Те са лоялни, щедри и енергични. Те никога не се интересуват от лични печалби и загуби и са щедри и състрадателни.

Родените под знака на Стрелец са способни да трансформират мислите си в конкретни действия и ще направят всичко, за да постигнат целите си.

Подобно на другите огнени знаци, Стрелецът трябва постоянно да поддържа връзка със света, за да взима възможно най-много от живота. Управляващата планета на Стрелец е Юпитер, най-голямата планета на зодиака. Техният ентусиазъм няма граници и затова хората, родени под знака Стрелец, притежават страхотно чувство за хумор и силно любопитство.

Поради честността си, родените в Стрелец често са нетърпеливи и нетактични, когато трябва да кажат или направят нещо, така че е важно да се научите да се изразявате по толерантен и социално приемлив начин.

Зодия Стрелец любов и взаимоотношения

Стрелецът разглежда любовта като приключенска игра. Партньорите, които са еднакво отворени, със сигурност ще подхождат на страстния, изразителен Стрелец, който е готов да опита почти всичко.

Любовта им към промяната и разнообразието може да доведе много различни лица в спалнята им. Но когато те са истински влюбени, те са много лоялни, верни и всеотдайни. Те искат партньорите им да бъдат интелектуални, чувствителни и изразителни.

Приятели и семейство

Приятели – Стрелецът е много забавен и винаги заобиколен от приятели. Родените в Стрелец обичат да се смеят и да се наслаждават на многообразието на бита и културата, така че лесно ще придобият много приятели по целия свят. Те са щедри и не са от тези, които изнасят лекции.

Семейство – Що се отнася до семейството, Стрелецът е отдаден и готов да направи почти всичко.

Кариера и пари

Когато родените в Стрелец визуализират нещо в съзнанието си, волята ще направи всичко възможно, за да постигне това. Те винаги знаят какво да кажат в дадена ситуация и са страхотни търговци.

Любителят на забавленията Стрелец обича да печели и да харчи пари. Смятан за най-щастливия знак на зодиака, Стрелец не се интересува много как ще спечели  пари, важното е да ги има. Те поемат рискове и са много оптимистични. Те вярват, че Вселената ще им осигури всичко необходимо.

Как да привлечем мъжа Стрелец?

Мъжете Стрелци са любители на забавленията и вечни пътешественици, които се интересуват от религията, философията и значението на всичко. Притежавайки силен независим дух, те имат свой собствен начин на живот и не желаят да бъдат спирани и ограничавани.

Те са ентусиазирани и много искрени, но понякога емоционални. Стрелците ще бъдат изключително безкористни и щедри към хората, които обичат, а също така искат хората около тях да бъдат доволни и щастливи.

Някои от най-добрите черти на Стрелец са неговата откровеност, смелост и оптимизъм. Той е неспокоен скитник, така че най-доброто, което можете да направите, за да задържите вниманието му, е да участвате в търсенето му, да оцените неговата мъдрост и да уважите мненията му. Някои от отрицателните характеристики на Стрелец включват неговото невнимание и нетърпение. Мъжът Стрелец понякога може да бъде и нетактичен, повърхностен и прекалено самоуверен.

Той се нуждае от свобода.

Как да привлечем жената Стрелец?

Жените Стрелци са диви, независими, забавни, приятелски настроени и изходящи.

Жената, родена под зодия Стрелец, е честна жена, която винаги говори това което мисли и цени свободата и независимостта. Тя обича приключенията и дългите разговори. Запознанствата с жена, родена под знака на Стрелец, изискват авантюристичен дух, защото тя вижда всичко като предизвикателство и не понася скуката.

Жената Стрелец обикновено има множество любовни връзки през целия си живот, поради факта, че няма да се задоволи с връзка, която я прави нещастна. Въпреки това, ако се наистина се влюби, тя ще бъде лоялен и грижовен партньор.

Съвместими знаци които Стрелец трябва да има предвид: Овен, Лъв, Везни, Водолей

Известни личности зодия Стрелец

 • Уинстън Чърчил – войник, автор и британски министър-председател. Считан за един от най-великите британски премиери, Чърчил води Великобритания до победа срещу силите на Оста през Втората световна война.
 • Йосиф Сталин – Генерален секретар в СССР. Спря нахлуването на нацистите в Съветския съюз през Втората световна война.
 • Нерон – Римски император. Той е позорно известен като императора, който „мърмореше, докато Рим изгаряше“ и като ранен гонител на християните.
 • Мери Стюарт – Кралица на Шотландия. Принцеса Мери се качва на трона след смъртта на баща си, крал Джеймс V, въпреки че е била само на 6 дни.
 • Франсиско Франко – Испански диктатор и генерал. Франсиско Франко, генерал и владетел на Испания в продължение на почти четиридесет години, започва кариерата си като млад войник, издигайки се на 2-ро място в командването на испанския чуждестранен легион през 1920 г. и по-късно негов командир.
Информация
Съзвездие Стрелец (♐︎)
Зодиакално качество Подвижен
Стихия Огън
Рождени дати (тропически) 22 ноември –
21 декември
Рождени дати (сидерични) 16 декември –
13 януари
Планета управител Юпитер
Падение Меркурий
Цветове червен, светлосин,
Златен,
светлозелен, Бял
Числа 1, 3, 4, 7, 9, 45
Ден четвъртък,
петък и събота
Скъпоценни камъни розов кварц,
аквамарин,
лунен камък
Метал мед