Зодия стрелец дати на раждане

Зодия Стрелец

Зодия Стрелец е деветият знак в зодиака. Това е гъвкав знак, който символизира сезонните промени от есента към зимата.

Човекът Стрелец е екстроверт, който е пристрастен към промените. Винаги се опитва да гледа на нещата от положителен ъгъл, вместо да се самоиронизира.

Стрелец управлява деветия дом в астрологията. Съзвездието Стрелец е било известно в древен Вавилон като Нергал, подобно на кентавър същество (полукон), което стреля с лък.

реклама

Зодия Стрелец характеристика:

 • Зодия Стрелец (♐︎) е деветият астрологичен знак
 • Елемент: Огън
 • Качества на звездния знак: Подвижни
 • Цвят: син
 • Ден: четвъртък
 • Управляваща планета: Юпитер
 • Съвместимост: БлизнациОвен, Лъв, Водолей
 • Щастливи числа: 3, 6, 9, 12
 • Дати на раждане: 22 ноември – 21 декември

зодии дата


Черти на зодия Стрелец

 • Силни страни: Щедър, идеалистичен, страхотно чувство за хумор
 • Слаби страни: Обещава повече, отколкото може да даде, много нетърпелив, ще каже всичко, независимо колко недипломатично
 • Стрелецът харесва: Свобода, пътуване, философия, време на открито
 • Стрелецът не харесва: ограниченията

Стрелците са активни, оптимистични, искрени и ентусиазирани. Като най-приключенският знак в дванадесетте западни зодии, те обичат предизвикателствата и обичат да пътуват. Те са лоялни, щедри и енергични. Те никога не се интересуват от лични печалби и загуби и са щедри и състрадателни.

Родените под знака на Стрелец са способни да трансформират мислите си в конкретни действия и ще направят всичко, за да постигнат целите си.

Подобно на другите огнени знаци, Стрелецът трябва постоянно да поддържа връзка със света, за да взима възможно най-много от живота. Управляващата планета на Стрелец е Юпитер, най-голямата планета на зодиака. Техният ентусиазъм няма граници и затова хората, родени под знака Стрелец, притежават страхотно чувство за хумор и силно любопитство.

Поради честността си, родените в Стрелец често са нетърпеливи и нетактични, когато трябва да кажат или направят нещо, така че е важно да се научите да се изразявате по толерантен и социално приемлив начин.

Слаби черти

Стрелецът е променлив огнен знак и като такъв, те с ентусиазъм ще изразят своите гледни точки, но също така ще имат свободата да променят мнението си по-късно, изразявайки ги също толкова силно.

Това може да е объркващо за хора, които са сигурни, че знаят какво е мнението на техния колега по даден проблем, създавайки им репутация на непредвидими или понякога ненадеждни.

Поради дръзката си личност и любов към приключенията, хората под този знак са известни с това, че не са ангажирани с плановете, тъй като те също имат свободата да променят своите маршрути въз основа на емоциите си.

Зодия Стрелец любов и взаимоотношения

Стрелецът разглежда любовта като приключенска игра. Партньорите, които са еднакво отворени, със сигурност ще подхождат на страстния, изразителен Стрелец, който е готов да опита почти всичко.

Любовта им към промяната и разнообразието може да доведе много различни лица в спалнята им. Но когато те са истински влюбени, те са много лоялни, верни и всеотдайни. Те искат партньорите им да бъдат интелектуални, чувствителни и изразителни.

Приятели и семейство

Приятели – Стрелецът е много забавен и винаги заобиколен от приятели. Родените в Стрелец обичат да се смеят и да се наслаждават на многообразието на бита и културата, така че лесно ще придобият много приятели по целия свят. Те са щедри и не са от тези, които изнасят лекции.

Семейство – Що се отнася до семейството, Стрелецът е отдаден и готов да направи почти всичко.

Кариера и пари

Когато родените в Стрелец визуализират нещо в съзнанието си, волята ще направи всичко възможно, за да постигне това. Те винаги знаят какво да кажат в дадена ситуация и са страхотни търговци.

Любителят на забавленията Стрелец обича да печели и да харчи пари. Смятан за най-щастливия знак на зодиака, Стрелец не се интересува много как ще спечели  пари, важното е да ги има. Те поемат рискове и са много оптимистични. Те вярват, че Вселената ще им осигури всичко необходимо.

Как да привлечем мъжа Стрелец?

Мъжете Стрелци са любители на забавленията и вечни пътешественици, които се интересуват от религията, философията и значението на всичко. Притежавайки силен независим дух, те имат свой собствен начин на живот и не желаят да бъдат спирани и ограничавани.

Те са ентусиазирани и много искрени, но понякога емоционални. Стрелците ще бъдат изключително безкористни и щедри към хората, които обичат, а също така искат хората около тях да бъдат доволни и щастливи.

Някои от най-добрите черти на Стрелец са неговата откровеност, смелост и оптимизъм. Той е неспокоен скитник, така че най-доброто, което можете да направите, за да задържите вниманието му, е да участвате в търсенето му, да оцените неговата мъдрост и да уважите мненията му. Някои от отрицателните характеристики на Стрелец включват неговото невнимание и нетърпение. Мъжът Стрелец понякога може да бъде и нетактичен, повърхностен и прекалено самоуверен.

Той се нуждае от свобода.

Как да привлечем жената Стрелец?

Жените Стрелци са диви, независими, забавни, приятелски настроени и изходящи.

Жената, родена под зодия Стрелец, е честна жена, която винаги говори това което мисли и цени свободата и независимостта. Тя обича приключенията и дългите разговори. Запознанствата с жена, родена под знака на Стрелец, изискват авантюристичен дух, защото тя вижда всичко като предизвикателство и не понася скуката.

Жената Стрелец обикновено има множество любовни връзки през целия си живот, поради факта, че няма да се задоволи с връзка, която я прави нещастна. Въпреки това, ако се наистина се влюби, тя ще бъде лоялен и грижовен партньор.

Съвместими знаци които Стрелец трябва да има предвид: Овен, Лъв, Везни, Водолей

Стрелец: символ и митология

Кентавърът е представен от зодиакалния знак Стрелец, който се основава на връзката на гръцката митология с Хирон, великият учител по музика, медицина, лов и пророчество.

Когато Ахил бил момче, Хирон го обучавал в стрелба с лък и редица други удивителни умения.

По-късно Ахил спечели Троянската война, след като се научил да бъде смел и умен под грижите на този кентавър.

Тъй като той е получовек и полукон, комбинираният образ на кентавър/стрелец представлява баланс между примитивната природа и знанието.

Стрелец: Хороскоп

Ако сте Стрелец, вашият хороскоп може да ви каже, че това е време за размисъл и съзерцание.

Може да се чувствате малко самовглъбени и това е добре. Важно е да отделите малко време, за да помислите за живота си и какво искате от него.

Какви са вашите цели, какви са твоите мечти, какво те прави щастлив… Всичко това са важни въпроси, които трябва да си зададете.

Отделете малко време, за да помислите наистина върху отговорите. Може да не са лесни за намиране, но в крайна сметка ще си заслужават.

Вашият хороскоп също казва, че това е добър момент да се свържете със семейството и приятелите. Няма нужда да преминавате през този период сами.

Разчитайте на близките си за подкрепа и напътствие. Ще се радвате, че сте го направили.

Известни личности зодия Стрелец

 • Уинстън Чърчил – войник, автор и британски министър-председател. Считан за един от най-великите британски премиери, Чърчил води Великобритания до победа срещу силите на Оста през Втората световна война.
 • Йосиф Сталин – Генерален секретар в СССР. Спря нахлуването на нацистите в Съветския съюз през Втората световна война.
 • Нерон – Римски император. Той е позорно известен като императора, който „мърмореше, докато Рим изгаряше“ и като ранен гонител на християните.
 • Мери Стюарт – Кралица на Шотландия. Принцеса Мери се качва на трона след смъртта на баща си, крал Джеймс V, въпреки че е била само на 6 дни.
 • Франсиско Франко – Испански диктатор и генерал. Франсиско Франко, генерал и владетел на Испания в продължение на почти четиридесет години, започва кариерата си като млад войник, издигайки се на 2-ро място в командването на испанския чуждестранен легион през 1920 г. и по-късно негов командир.
Информация
Съзвездие Стрелец (♐︎)
Зодиакално качество Подвижен
Стихия Огън
Рождени дати (тропически) 22 ноември –
21 декември
Рождени дати (сидерични) 16 декември –
13 януари
Планета управител Юпитер
Падение Меркурий
Цветове червен, светлосин,
Златен,
светлозелен, Бял
Числа 1, 3, 4, 7, 9, 45
Ден четвъртък,
петък и събота
Скъпоценни камъни розов кварц,
аквамарин,
лунен камък
Метал мед

Още от ЗОДИАК: