Бустер за лице – какво е това, как да го използвате

Бустер за лице - какво е това, как да го използвате

Бустер за лице, серум, есенция, крем… Има много видове козметика за лице и си струва да знаете по какво се различават.

На техния фон се откроява бустерът за лице с мощна хранителна сила. Благодарение на подходящата формула, той не само засилва действието на крема и предпазва кожата, но и може да ускори възстановителните процеси.

Бустерът за грижа за лицето със сигурност е една от най-популярните естествени козметични продукти за грижа. Поради факта, че съдържа висока концентрация на активни съставки, се препоръчва особено за увредена кожа, която се нуждае от регенерация.

реклама

В тази статия обсъждаме как работи бустерът за лице и отговаряме на въпроса как да го използваме и дали изобщо си струва да го използваме.

Какво представляват бустерите за лице?

Ако се чудите какво означава думата бустер, ние сме тук, за да ви помогнем!

Името бустер може да се преведе директно от английски – boost означава „да презаредя“, същата задача на бустера е да „презареди кожата“.

Така че може да го разбирате като презареждане на кожата с хранителни вещества, в резултат на което тя ще стане по-добра и заздравена, а това от своя страна ще подобри нейното състояние.

Това е така, защото бустерът е концентрат от активни съставки, които имат благоприятен ефект върху кожата, който се нанася преди крема.

Бустерите са леки препарати, богати на внимателно подбрани активни съставки, които трябва да стимулират защитните свойства на кожата. Така те осигуряват на кожата необходимата защита, която спомага за по-дълго задържане на влагата, в резултат на това стегната и млада кожа.

Бустерите за лице станаха популярни благодарение на корейската грижа за кожата. Именно там се появяват скинбустерите като един от етапите в многоетапната грижа за кожата.

Тяхната формула е предназначена да увеличи максимално ефективността на прилаганите кремове и други козметични продукти и да подсили защитните функции на кожата.

Благодарение на това бустерите помагат за защита на кожата, например срещу смог, слънчева светлина, замърсяване, свободни радикали и загуба на вода.

И да спрем до тук. Сигурно сте забелязали, че описанието на бустера звучи като описанието на серума, но това са различни козметики!

Струва си да се каже нещо повече за разликите им.

Каква е разликата между бустер и серум?

разлика между бустер и серум

Някои може да си помислят, че серумът и бустерът са една и съща козметика, но ролята на бустера е различна.

В случай на серум за лице имаме работа с козметика, която има специфична задача за грижа : овлажнява, успокоява, изглажда, помага при лечението на акне.

Booster, от друга страна, е козметика с лека консистенция, която има за цел основно да заздрави роговия слой и по този начин да предпази кожата от влиянието на негативните фактори на околната среда.

В сравнение със серума, той е максимално концентриран и може да се третира не толкова като хранителна бомба (като серум), а като защитен щит.

Накратко:

  • Серумът за лице е интензивно концентриран продукт с лека консистенция, който съдържа активни съставки за грижа. Неговата цел е да осигури на кожата висока доза хранителни вещества, да я овлажни, изглади или да реши конкретни кожни проблеми.
  • Бустерът за лице е предназначен да „презарежда кожата“ с хранителни вещества, което прави чрез засилване на ефекта на крема и защита на хидролипидната бариера на кожата. Той е идеална козметика за хора, чиято кожа е изложена на замърсяване, включително смог, защото допълва и подобрява основната грижа.

Заслужава да се отбележи, че бустерите не са любимите продукти на феновете на минимализма. Тук се цели ограничаване на броя на козметичните продукти, за да не се „претоварва“ кожата.

Стъпките за грижа са ограничени до това, за да спестите време. Междувременно бустерът трябва да се прилага като допълнителен слой, така че това е следващият етап и друг продукт, който трябва да запомните.

Нека добавим, че в полза на бустерите обаче съставът е доста минимален, защото става въпрос за ефективно и прецизно укрепващо действие.

Кое е по-добро: бустер или серум?

Време е да си отговорим на въпроса кое е по-добро: серум или бустер?

Тук няма лесен отговор, тъй като до голяма степен зависи от нуждите на вашата кожа. И двете козметични продукти имат своите предимства, фокусират се върху осигуряването на кожата активни съставки, леки са, но функциите им са различни.

Когато серумът показва свойства на грижа и помага за решаването на специфични проблеми, като сухота или раздразнение, бустерът допълва и подсилва ефектите на други козметични продукти, като серума или крема.

Бустерът укрепва и защитава външния рогов слой на кожата, който е изложен на увреждане. Той предпазва не само от проникването на вредни вещества, но и от негативното влияние на външни фактори.

Кой продукт ще изберете зависи до голяма степен от състоянието на вашата кожа и вашата рутинна грижа за кожата.

Ако имате кожни проблеми като акне или петна, серумът може да бъде по-добър избор, защото действа директно върху тези проблеми.

Въпреки това, ако искате да подобрите ефективността на други продукти и да защитите тена си, бустерът може да бъде добро допълнение към вашата рутинна грижа за кожата.

Струва ли си да използвате бустер?

Доскоро грижата за кожата се състоеше в почистване и овлажняване с крем. В момента имаме различни есенции, емулсии, серуми, бустери, праймери – можете да се изгубите! Така че има ли смисъл да посягате към бустер?

Както бе споменато по-горе, до голяма степен зависи от вашите нужди. Факт е обаче, че бустерът е козметика, която трябва да се използва особено от хора, живеещи в града или чиято кожа е изложена на замърсяване, например от работа с прах или на слънце.

В основата тук е грижата и защитата на външния слой на кожата. Ако не го направите, защитната бариера на кожата ви ще бъде нарушена с неприятни последици.

Бустерът кара кожата да получи необходимата защита, щит, който предпазва от:

  • изсушаване;
  • загуба на еластичност;
  • поява на обезцветяване;
  • раздразнение;
  • замърсяване;
  • поява на бръчки.

Не е всичко! Ако вече имате увредена кожа и сте забелязали кератинизиран епидермис, бустерът ще подготви кожата да абсорбира съединенията, съдържащи се в следващите козметични продукти.

Благодарение на него е по-вероятно да проникнат по-дълбоко и да ускорят възстановителните процеси.

Бустерът за лице ще бъде особено полезен, когато имате нужда от допълнителна подкрепа. Може да го използвате например при силен стрес, при смяна на сезоните, при пътуване. Също и при излагане на кожата на по-силно слънце и студ или когато искате да подобрите състоянието на кожата си преди важно събитие.

Как да използваме бустера за лице?

Използването на бустера е много просто: нанася се върху почистена и суха кожа като допълнителен слой.

Важното е, че го нанасяте СЛЕД тоника и ПРЕДИ серума и крема. Добре е да нанесете бустера върху лицето и шията, като допълнително го потупвате нежно в кожата, за да помогнете за по-добро усвояване.

Що се отнася до количеството, тук производителите са полезни, тъй като бустерите обикновено се предлагат в практични бутилки с пипета. Обикновено една пипета е достатъчна, за да покрие цялото лице. Най-добре е да използвате бустера два пъти на ден: сутрин и вечер.

Следвайте инструкциите и препоръките на производителя, когато използвате бустера. Всяка кожа е различна, така че ако смятате, че бустерът предизвиква дразнене или нежелани реакции, спрете да го използвате и се консултирайте с дерматолог.

Тук могат да възникнат въпроси, отмива ли се бустерът? Е, това няма да има смисъл. Бустерът е предназначен да засили ефекта на крема и да заздрави защитната бариера, така че трябва да присъства на лицето през цялото време.

След като нанесете бустера, просто продължете рутинната си грижа за кожата, като нанесете серум, крем за лице и други продукти, които обикновено използвате.

Обобщение

Използването на бустер за лице може да донесе много ползи на кожата, при условие че изберете правилния за вашите нужди.

Добрият бустер за лице обикновено съдържа съставки от естествен произход, включително хиалуронова киселина, пептиди, витамини, антиоксиданти.

Предимството им е разнообразието – лесно ще намерите такъв, който отговаря на вашите предпочитания. Нещо повече, можете да изберете козметика 2 в 1, т.е. серум + бустер, която от една страна ще се погрижи за вашата кожа и ще помогне за решаването на нейните проблеми, а от друга ще осигури необходимата защита.

Имайте предвид, че ползите от използването на бустер може да варират в зависимост от марката и конкретния продукт. Струва си да прочетете описанията и съставките, за да изберете този, който най-добре отговаря на нуждите на вашата кожа.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: