Вашата огледална зодия – шанс за развитие

Вашата-огледална-зодия-шанс-за-развитие

Какво ще стане, ако зодия Овен се научи на такт, а зодия Дева е по-малко съвършена и Скорпионът спре да усложнява живота му?

Зодията, в която сте родени, е важен ключ към това върху какво си струва да работите.

Потърсете насоки от противоположния знак на колелото на хороскопа.

реклама

Можем да разглеждаме зодиакалното колело като път на човешкото развитие, разбиран като повишаване на самосъзнанието и преодоляване на умствените прагове.

В коя посока води този път? Можем да намерим улики в зодиакалния знак, който е срещу нас. Това е нашата поляризация, обратният полюс, огледален образ.

Ако научим нещо от съседа отсреща, ще преодолеем вътрешни блокажи, което ще ни позволи да решим проблемите, които ни тормозят.

Обикновено това, което олицетворява огледалния знак, ни плаши, дразни и не ни харесва у другите. Това е така, защото това е качеството, което сме потиснали, скрито някъде в дъното на нашата личност и именно от това качество имаме най-голяма нужда.

Въпросът е да намерим положителното му измерение и да го изпитаме в живота. Противоположните зодиакални дуети, въпреки очевидните разлики, които ни дразнят и малко ни привличат, имат общ знаменател.

Благодарение на него на по-дълбоко ниво, понякога подсъзнателно, огледалните знаци се разбират доста добре. Но в личностното развитие най-важната черта е тази, която изглежда най-далечна от нас.

Овен – Везни

Общ знаменател: И зодия Овен, и зодия Везни имат предвид своето добро преди всичко и обичат да са прави. Те поставят целите си на първо място, но го правят по напълно различни начини.

Овенът действа сам, независимо от обкръжението. Везните виждат предимно заобикалящата среда, но играят по начин, който го прави удобен.

Зодия Овен

Овенът се управлява от мъжката воинска планета Марс, което означава, че първият знак на зодиака е агресорът.

Безпощадността е в неговата ДНК. Той действа инстинктивно и не пресмята. Да минаваш по трупове, за да стигнеш до целта и да се блъскаш с лакти е нещо нормално за него.

От Везни, която е дама и експерт в обноските, тя може да научи известна тънкост, склонност към компромиси и изслушване на другата страна. Овенът, подобно на Везните, може понякога да спре и да обмисли кого да не удря по пътя.

Той би могъл да използва малко здрав разум, емоционално хладнокръвие и стратегическо мислене на Везни, за да обуздае избухливостта си. За него Везните са учител по взаимоотношения, дипломация и такт.

Благодарение на нейните учения той ще спечели повече съюзници за смелите си начинания и няма да се кара с всички.

Зодия Везни

Везните, от друга страна, които просто смятат Овена за недодялан грубиян, биха могли да вземат от него малко прямота и най-вече енергията на огъня, която да разтупти сърцето й.

Везните са доста статуетки и отдалечени. Това не й пречи да бъде партньор и да се фокусира върху другия, но тук говорим за истината на чувствата. Везните, за разлика от Овена, избягват риска, също и в сферата на любовта, въпреки че негов планетарен пазител е самата Венера.

Горещината на любовта, която може да донесе удовлетворение, но и болката от отхвърлянето, плаши Везните. Овенът от своя страна избира всичко, което е горещо и вълнуващо.

Ако Везните бяха заразени с ентусиазма на Овена, кръвта щеше да циркулира във вените й и тя накрая щеше да се ядоса и да освободи други трудни емоции, които потиска, като се усмихва изкуствено.

Телец – Скорпион

Общ знаменател: Материализъм, власт и чувствени удоволствия – това е, което обединява тази двойка. Телецът обаче не търси дълбочина в тях, за разлика от Скорпиона.

И двата знака са контролиращи и не ги пускат, те също харесват качествени предмети и истина в отношенията. Те са ревниви и собственически, по-добре е да нямате враг в тях.

Зодия Телец

Телецът има доста неусложнен характер. Подобно на Везните, той е подопечен на Венера, затова се стреми към удоволствия и комфорт.

Умее да се наслаждава на осезаемостта на света, почитател е на природата, но и на адекватните финансови възможности.

Той е консервативен в защитата на притежанията си и следователно е твърд. Той търси сигурност навън, поради което обича да притежава недвижими имоти, облигации и бижута.

От Скорпион може да се научи да разчита на вътрешната си сила, да открие връзката между своите емоции и мисли и това, което му се случва.

Телецът се страхува от загуба, докато Скорпионът знае, че това е част от живота и е необходимо, за да настъпи промяна в развитието. Това е най-важният урок за болезнено упорития Телец от съседа отсреща.

Зодия Скорпион

Скорпионът, от друга страна, може понякога, подобно на Телеца, да предположи, че нещата не са толкова сложни, колкото изглеждат.

За психическото си здраве той би могъл да гледа на живота поне малко повърхностно и да се научи да се наслаждава на прости удоволствия.

Барбекю при братовчед ви, пресаждане на саксийни цветя, люлеене на хамак с чаша вино понякога е достатъчно, за да сте щастливи.

Не е нужно да потъвате в екстремни емоции, за да се чувствате живи. Скорпионът често е погълнат от прекомерни амбиции, Телецът също обича да бъде успешен, но го постига по последователен и контролиран начин.

Ако Скорпионът интегрира качеството на архетипа на Телеца, той не би карал живота така диво, както обикновено. Той би изпитал повече спокойствие, което е свещено за Телеца и ужасява Скорпиона.

Близнаци – Стрелец

Общият знаменател: техните силни страни са умът и нуждата от постоянно учене.

Близнаци и Стрелец са тези, които носят образователни лампи на други знаци. Близнаците съобщават факти, а Стрелецът изследва причината за нещата.

Първите се интересуват от местното, а вторите от най-далечното и чуждото. Те са любопитни, хаотични, спонтанни и приемат промяната. Това е дует от зодиакални пътешественици.

Зодия Близнаци

Близнаците, като представители на елемента въздух, носят известно безразличие. Те са болезнено обективни и като двоен знак не обичат да вземат страна.

Те се характеризират с толерантност, която, макар и похвална, идва от липсата на ангажираност.

Близнаците, да – общителни, комуникативни и изискани – не грешат с дълбочина на чувствата. За тях само този момент е важен. Когато дойде друг, те също ще бъдат различни.

Те трудно определят собствената си идентичност, поради което не са лоялни. Стрелецът, техният опозиционен знак, може да им помогне по този въпрос.

За него няма половинчати действия, той винаги влага всичко от себе си във всичко и се отдава с цялото си сърце и душа. Той е вашият най-добър защитник и приятел. За разлика от хитрите Близнаци, той е щедър, няма змия в джоба си.

Ако Близнаците дадат нещо безкористно, веднага ще се почувстват по-добре.

Зодия Стрелец

Стрелецът, подопечният на Юпитер, обича да преувеличава, умереността не е силната му страна. Пресметливостта на Близнаци може да го охлади малко и да го научи на баланс.

Стрелецът дава много на кредит и не получава най-добрите резултати, въпреки че не винаги го забелязва, защото вярва, че се ражда с шапка.

Близнаците обичат да вземат под внимание различните мнения, научават много чрез диалог, задават добри въпроси.

Стрелецът знае най-добре, той е надут и дори арогантен, той поставя под съмнение авторитетите и се оправдава. Подобно на Близнаци, той понякога виждаше гледна точка, различна от неговата.

Стрелецът има голяма нужда от свобода, поради което не обича да зависи от другите. Това води до силния му индивидуализъм, който понякога го прави фанатик.

Рак – Козирог

Общият знаменател: това са семейни знаци, консервативни, фокусирани върху миналото.

Те не обичат промените и успокояват страха си, че не могат да оцелеят. Те обаче имат други методи за това. Ракът влиза в пристрастяващи връзки, Козирогът прави кариера и пълни спестовната сметка. Общото между тях също е инатът и непримиримостта.

Зодия Рак

Ракът е ходеща емоция. Понякога той не може да се справи с цялата гама от чувства, които живеят в него, поради което е склонен да бъде свръхчувствителен и следователно безпомощен.

Иска да уталожи страха си в нечии ръце и там търси спасение. Той се характеризира с незрялост, а зрелостта може да бъде преподавана от Козирог, който още в люлката изглежда сериозен и отговорен.

Ракът е детето на зодията, а Козирогът е родителят. Можете да разчитате на последния, защото той винаги има стабилна отправна точка.

Компасът на Рака са мимолетните емоции, компасът на Козирога са правилата, разпоредбите, законите и социалните норми.

Здравият разум и рамката, в която живее, биха могли да направят живота на Рака по-предсказуем и да му дадат чувството за сигурност, което толкова отчаяно желае.

Зодия Козирог

Козирогът обича да прави жертви, той е добър да се ограничи до аскетизъм. Ракът, като дете, не оставя бонбони или друго удоволствие за по-късно. И това е, от което Козирогът се нуждае.

Ако той действа безотговорно или дори неразумно от време на време, той най-накрая ще се научи на така необходимата релаксация.

Козирогът има „твърда“ енергия, също като неговия пазител Сатурн – той няма да се отклони от веднъж избрания път, трудно променя решението си.

Ракът не се интересува от това, което е установено, защото днес се чувства различен от вчера. Принадлежи към елемента на водата, така че е непредсказуем като реката.

За един Козирог подобно отношение би го отворило към свят от емоции, в който той не знае как да се ориентира. И със сигурност щеше да се усмихва по-често.

Лъв–Водолей

Общ ​​знаменател: силно его, индивидуализъм, желание за привличане на внимание.

Лъвът стои на подиума и очаква аплодисменти, Водолеят е шокиран от различията си и се радва да го сочат с пръст.

Всеки от тях следва свой собствен път, цени независимостта, креативен е и обича да се посвещава на вдъхновяваща идея. И двата знака се стремят към самореализация и могат да бъдат лидери.

Зодия Лъв

Лъвът смята, че е центърът на света, което не е особено срамно, но донякъде стеснява перспективата.

Тази зодия вижда преди всичко себе си, но това не е всичко, защото за него е също толкова важно как другите го виждат.

И тези други трябва да му се възхищават. Какво изпитва Лъва, ако това не се случи? Той губи духа си, става огорчен и самочувствието му страда.

Лъвът би избегнал тези неудобства и разходи за терапевт, ако гледаше Водолей. Не го интересува мнението на другите.

Да, той обича да бъде изтъкван, защото не е в неговия стил да живее в тълпа, но не го интересува какво говорят за него.

Той е естествено отчужден и има малко съчувствие, което, от една страна, му пречи да се оплаква от твърде много близки отношения, но от друга го предпазва от нараняване.

А това е, от което се нуждае Лъвът, който е прекалено чувствителен към себе си.

Зодия Водолей

Водолеят е труден за разбиране, той е толкова затворен. Лъвът от своя страна е честен, открит, щедър и това са неговите безспорни предимства.

Друго предимство? Чувство за хумор и страст. Тази жизнена зодия трябва да бъде модел за подражание на Водолея, който духа с леден студ.

Дистанцията му го лишава от преживяването на истинска близост с друг човек. Водолеят е дружелюбна и хуманна зодия, но предпочита групи, а не индивидуални отношения.

Най-важният урок от Лъва е да поемете риска да покажете сърцето си в ръкава.

Дева – Риби

Общ знаменател: Самаряни от зодиака, те помагат, жертват се, дават и дават. Нито Дева, нито Риби могат да дадат само малко.

Общото между тях е женската енергия и силната склонност да забравят за себе си. Те са чувствителни и вътрешно треперещи.

Девата се справя с това, като контролира всеки детайл от живота, докато Рибите неудържимо се губят в течението му.

Зодия Дева

Девата вижда всяко дърво, но не може да види гората. Умее да организира перфектно ежедневието, да дава имена на неща и явления, използва логика и си помага със самодисциплина.

Въпреки че е знак за променливо качество, понякога забравяме, че може да бъде гъвкав. Най-лесно й е да върви през живота, водена от интелекта си. Тя се справя доста добре, защото има успехи и банковата й сметка не е празна, но губи много, защото непрекъснато се грижи за хората около себе си, както и за Вселената.

Именно от Рибите тя може да научи, че понякога не си струва да разчитате на собствените си мисли, умения и изпитани решения.

Понякога наистина си струва да не обмисляте, да не предвиждате, да не предотвратявате, а да се предадете на по-висша сила и да чакате чудо.

Зодия Риби

Въпреки че Рибите внасят много доброта и съпричастност в живота на другите, те не се интересуват от самия живот.

Ако ги погледнем, ще видим, че те не оценяват факта, че са тук. Какво е предимството на това? Не се борят – не се стремят към материалност, пищност, не се поддават на болни амбиции.

Да, могат да постигнат нещо, но сякаш случайно. И след като го постигнат, не се привързват към постижението.

И понякога можеха да се привържат към нещо, да оставят нещо за себе си, да контролират ситуацията.

Вижте как го прави Девата. Благодарение на това те ще избегнат разочарованията, ще се излекуват от идеализма и ще почувстват почвата под краката си.

Щяха да научат, че понякога е хубаво да усетиш собствената си свобода на действие и щяха да видят, че замъгленото изображение изобщо не е реално.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: