Зодия дева дати на раждане

Зодия Дева

Зодия Дева е най-грижовният знак от зодиака и в резултат на това, представителите на този знак винаги поставят себе си на последно място, което може да изглежда, че са неуверени.

Съзвездието Дева е едно от 88-те съзвездия, признати от Международния астрономически съюз. Шестият знак е разположен между Лъв и Везни в зодиака, като заема 30 градуса от кръговия път.

Девата често е изобразявана носеща жито в ръката си.

реклама

Зодия Дева характеристика:

 • Зодия Дева ( ♍︎ ) е шестият астрологичен знак в зодиака
 • Елемент: Земя
 • Качества на звездния знак: Подвижни
 • Цвят: сив, бежов, бледожълт
 • Ден: сряда
 • Владетел: Меркурий
 • Съвместимост: Рибирак
 • Щастливи числа: 5, 14, 15, 23, 32
 • Дати на раждане: 23 август – 22 септември

зодии дата


Черти на зодия Дева

 • Силни страни: Любезни, трудолюбиви, лоялни, аналитични, практични
 • Слаби страни: Срамежливи, притеснителни, прекалено критичност към себе си и другите
 • Девата харесва: Природа, животни, чистота, здравословна храна, книги
 • Девата не харесва: Грубост, молба за помощ

Представителите на зодия Дева винаги обръщат внимание на най-малките детайли. В комбинация със силното им чувство за хуманност, те са едни от най-внимателните, предпазливите и старателни знаци в зодиака. Техният методичен подход към живота гарантира, че нищо не се оставя на случайността. Това е знак, често неразбран, не защото им липсва способността да изразяват себе си, а защото няма да приемат чувствата си, когато са противопоставени на разума. Символиката зад името на зодията говори добре за тяхната природа, родени с усещането, че изпитват всичко за първи път.

Девата е земен знак със силен характер, но такъв, който предпочита консервативни, добре организирани неща и много практичност в ежедневието. Тези хора имат организиран живот и дори когато допуснат хаоса до себе си, целите и мечтите им все още имат строго определени граници в съзнанието им. Непрекъснато се притесняват, че са пропуснали детайл, който ще бъде невъзможно да се поправи. Те могат да се фокусират върху детайли, да станат прекалено критични и загрижени за въпроси, които никой друг не го интересува особено.

Тъй като Меркурий е управляващата планета на този знак, неговите представители имат добре развити способности за реч и писане, както и всички други форми на комуникация. Много Деви могат да изберат да кариера като писатели и журналисти, но нуждата им да помагат на другите ги кара да се чувстват добре като се грижат за болни хора и хора в неравностойно положение.

Тяхната мисия е да използват съществуването си за добро, търсейки справедливост и чистота у другите хора. След като не успеят да ги намерят, Девите ще се отдръпнат от тези хора, ще ги критикуват и да съдят.

Слаби черти

Най-отличните качества на Девата могат да бъдат и най-големите й недостатъци.

Въпреки брилянтния им интелект и умствена ловкост, този високоефективен ум може лесно да стане хиперактивен, генерирайки безпокойство и безсъние.

Това, което измислят, може да стане по-реално от самата реалност, което налага тези хора да останат заземени в своите тела, дъх и настоящия момент.

Ако една Дева се вглъби твърде силно с това да служи на другите, може да се обсебят от това да бъдат полезни.

Естествено проницателната природа на Девата може да стане непропорционална, ако се чувстват неуравновесени, което ги кара да забелязват недостатъци и неефективност в себе си и другите, повече отколкото забелязват хубавите неща.

Те могат да изискват невероятно високи стандарти за съвършенство, които понякога причинявайки повече стрес, отколкото всеки има нужда.

Зодия Дева любов и взаимоотношения

Съвместимостта на Дева с други зодии се основава най-вече на способността на партньора им да им даде цялата любов от която се нуждаят, за да започнат да се почувстват в безопасност и да се отворят достатъчно, за да покажат мекото си и уязвимо сърце. Рядко ще получавате директни любовни обяснения от представителите на зодия Дева, но интимността разкрива цялата красота на емоционалното им. Дева ще предпочете стабилна връзка пред краткотрайните и несериозни контакти с различни партньори. Методична и интелектуално доминираща, всяка Дева изглежда има уравнение в съзнанието си, което партньорът и трябва да следва.

Те рядко ще преследват много интимни контакти с различни хора, тъй като трябва да се чувстват важни за някого и да намерят истинско физическо удоволствие, за да отдадат цялото си аз на някого. Нуждата от промяна обаче, често преодолява техните самоналожени ограничения и морални граници, когато става въпрос за интимни отношения.

Семейство и приятели

Семейство – Хората, родени под зодия Дева, са много отдадени на семейството си и внимателни към възрастни и болни хора. Те разбират традицията и важността на отговорността, гордеят се с възпитанието си и всичко, което е накарало съзнанието им да бъде доминиращо.

Приятели – Девите са отлични съветници, винаги знаят как да решат даден проблем. Това може да ги направи изключително полезни при общуване, но също така това разкрива нуждата им да търсят проблема във всичко и всички около тях. Те ще се грижат за хората, с които изграждат солидни отношения, като ги ценят с години и ги възпитават по всякакъв възможен начин. Приятелството с Дева винаги се печели от добри дела.

Кариера и пари

Девите са практични, аналитични и трудолюбиви, винаги знаят точно къде да търсят същността на всеки проблем. Това ги кара да блестят на работни места, които изискват добра организация, работа с документи, решаване на проблеми и всяка работа изискваща остър ум и чевръсти ръце. Когато се фокусират върху дадена работа се очаква съвършенство, тъй като никой друг знак няма такова око за детайли като Девата. Влюбени в книгите и художественото изразяване, те стават добри критици, докато нуждата им да помогнат на човечеството им служи най-добре, ако решат да станат лекари, медицински сестри или психолози.

Представителите на зодия Дева ще възприемат нерационалните разходи като лош навик и винаги ще се придържат към практически решения. Те също трябва да се научат да се отдават на някакъв хедонизъм.

Как да привлечем мъжа Дева?

За да съблазни мъж Дева, жената трябва да уважава нуждата му от чистота и ред. В повечето случаи той навлиза в романтиката бавно, внимателно и обича да отделя време да опознае човека отсреща, преди да започне нещо сериозно. Когато получи информация какво може да очаква, жената отсреща трябва да се стреми да отговори на тези очаквания. Той има дълбоки и чувствени потребности и само ако партньорът му е достатъчно търпелив, способен да издържи на склонността му да прекалява с всичко, в крайна сметка ще има успех.

Необходима е очевидна и упорита работа, за да свалите мъжа Дева. Той се нуждае от партньор, който да го вдъхновява и да му напомня за собствените му таланти.

Как да привлечем жената Дева?

Девата като цяло е комбинация от здрав разум, интелигентност, внимание към детайлите и ангажираност, а жената, родена под зодия Дева, е скромна, много умна и способна. Опитът да съблазните тази жена в началото може да изглежда смущаващ, тъй като тя вероятно ще се отнесе с безразличие. Тя обаче не е студена, а реалистична, практична и предпазлива, когато става въпрос за старт на нови връзки. Тя никога няма просто да се отдаде на някого, без да оцени характера и емоциите му.

Тя при никакви обстоятелства не попада в категорията на разглезените, материалистични жени. Както всички земни знаци, тя ще се радва на материалния свят и ще оцени всеки подарък, който получава като благословия, но все пак истински се радва на нещата само когато са изключително практични и лесни за използване и смилане. Жената Дева има силна способност да обича, но избира да изчака споделянето на емоции, докато стане готова.

Съвместими знаци, които Девата трябва да има предвид: ТелецРакСкорпионКозирогРиби

Дева: символ и митология

Съзвездието Дева има дълга история и някога е било свързвано с Шала, богинята, която е изобразявана да държи житен клас в древното изкуство.

Вавилонците гледали на този бог като на властващ над плодородието и реколтата, придавайки на Девата част от нейното архетипно значение.

Дева се свързва и с Деметра, богинята на земеделието и плодородието, в гръцката митология.

Церера е свързана с Дева чрез ранната римска култура, когато тя е била владетел земеделието.

Девата е поддържала силна връзка със селското стопанство, засаждането, отглеждането и събирането на храна.

Дева: Хороскоп

Ако сте зодия Дева, то знайте, че ви очакват големи промени и предизвикателства.

Планетите се подреждат по начин, който предполага, че ще се изправите пред някои трудни решения. Вие обаче се справяте със задачата.

Имате интелигентността и решимостта да направите каквито промени са необходими. Просто не забравяйте да отделите малко време и за себе си.

При всички катаклизми, които се случват, е важно да запазите баланса си.

Отпуснете се и презаредете, когато можете, и не се колебайте да поискате помощ, когато имате нужда от нея. Ще имате изпитания и трудни моменти, но ще ги преодолеете.

Известни личности зодия Дева

Майка Тереза – Основателката на Мисионерите на милосърдието, майка Тереза ​​започва да работи в бедните квартали на Калкута в Индия през 1948г. Тя продължава да създава сиропиталища, болници и хосписи, посветени на болните и бедните. Получава Нобелова награда за мир през 1979г. Въпреки че понякога е противоречива, тя е посмъртно беатифицирана от Католическата църква през 2003г. Невероятен представител на зодия Дева.

Луи XIV – Най-дълго управляващият монарх в европейската история, Луи XIV дойде на трона на 4 години и продължи да управлява 72 години. Неговото управление утвърждава Франция като една от висшите сили на Европа, чрез ранните реформи, успешните войни, създаването на Френска империя и чрез неговото покровителство над изкуствата.

Майкъл Джексън – Един от най-успешните и популярни артисти в историята на музиката, Джаксън започва музикалната си кариера като дете, изпълнявайки с братята си в Джаксън 5, преди да стане соло през 1971г. Джаксън 5 имаше множество хитове, включително „ABC“ и “ Ще бъда там“.

Обобщена Информация
Съзвездие Дева ( ♍︎ )
Зодиакално качество променливост
Стихия Земя
Рождени дати (тропически) 23 август –
22 септември
Планета управител Меркурий
Екзалтация Меркурий
Изгнание Нептун и Юпитер
Падение Венера
Цветове бял, сив,
кафяв и златен
Числа 3, 5, 6
Ден петък
Скъпоценни камъни ахат, нефрит,
малахит,
сердолик,
топаз, мрамор,
изумруд,
карнелит
Метал рений,
нилсборгий