Зодия козирог дати на раждане

Зодия Козирог

Някои смятат, че зодия Козирог е най-отговорният знак от зодиака. Представителите на този знак са доста добри в ръководенето и управлението на хора.

Козирозите се раждат мъдри, разпознават какво кара другите хора да осъзнават собствените си нужди и качества.

Земните знаци, като Козирог, са практични, амбициозни и разчитащи на себе си.

реклама

Информация за зодия Козирог:

 • Зодия Козирог (♑︎) е десетият астрологичен знак в зодиака
 • Елемент: Земя
 • Качества на звездния знак: Кардинални
 • Цвят: кафяв, черен
 • Ден: събота
 • Управляваща планета: Сатурн
 • Съвместимост: ТелецРак, Дева
 • Щастливи числа: 4, 8, 13, 22
 • Дати на раждане: 22 декември – 19 януари

зодии дата


Черти на зодия Козирог

 • Силни страни: Отговорен, дисциплиниран, самоконтрол, добри мениджъри
 • Слаби страни: Непримирими, снизходителни, очакващи най-лошото
 • Козирогът харесва: Семейство, традициите, музиката
 • Козирогът не харесва: Почти всичко в даден момент

Козирогът е знак, който представлява времето и отговорността, а неговите представители са традиционни и често много сериозни по природа. Тези хора притежават вътрешно състояние на независимост, което позволява значителен напредък както в личния, така и в професионалния им живот.

Те са майстори на самоконтрола и имат способността да ръководят, да правят солидни и реалистични планове и да управляват много хора, които работят за тях по всяко време. Те ще се учат от грешките си и ще стигнат до върха само въз основа на своя опит.

Принадлежащ към елемента Земя, като Телец и Дева, това е последният знак в триото практичност и основание. Те не само се фокусират върху материалния свят, но и имат способността да използват максимума от него.

Те трудно приемат различията на другите хора, които са твърде далеч от характера им, и от страх могат да се опитат да наложат агресивно традиционните си ценности.

Сатурн е управляващата планета на Козирог и тази планета представлява ограничения от всякакъв вид. Неговото влияние прави тези хора практични и отговорни, но също така студени, отдалечени и непримирими, склонни към чувството за вина и обърнати към миналото. Те трябва да се научат да прощават, за да направят собствения си живот по-лек и позитивен.

Козирог е знакът на решенията, взети, за да бъдем защитени от чудовища в съзнанието, живота и непосредствената ни физическа обстановка. Винаги готов да се трансформира в нещо, което плаши онези страшни неща, Козирогът говори за всяка естествена верижна реакция на страха, където едно страшно нещо води до много други, издигайки се като защитни механизми, които само влошават нещата. Потънали в своята тайна, те се изправят пред света точно такъв, какъвто е – достатъчно смели, за да не избягат никога, но постоянно се страхуват от вътрешните си чудовища.

Слаби черти

Те са капризни, сприхави и таят злоба.

Трудно се справят с промяната, особено ако е нещо, с което са свикнали.

Този знак също е неефективен по отношение на способността за комуникация в определени случаи.

Те имат много противоположна гледна точка, което обяснява защо могат бързо да изпаднат в лошо настроение.

Под привлекателната фасада на Козирога може да се крие властен работохолик с потенциал да бъде прекалено суров и страхуващ се от провал.

Козирозите са отлични в изготвянето на стратегии, но също така могат да бъдат жадни за власт, материалисти или прекалено авторитарни.

Поради предпазливия си характер, те рядко се интересуват от изпробването на нови методи или така наречените преки пътища.

Те се придържат към своите изпитани подходи, вместо да рискуват, което може да означава, че пропускат по-модерни техники.

Зодия Козирог любов и взаимоотношения

Не е лесно да спечелите вниманието и сърцето на Козирог, но след като счупите оковите и сърцето им се стопи, те остават верни за цял живот.

Техните взаимоотношения с други знаци могат да бъдат предизвикателни поради трудния им характер, но всяко споделено чувство, което идва от толкова дълбоко емоционално място, е награда за усилията на партньора им.

Проявената чувствителност идва по-скоро от действия, отколкото от думи и често са необходими години, за да се отворят достатъчно, за да разговарят за действителните си емоционални проблеми.

Обърнати към личните си цели, каквито и да са те, на представителите на зодия Козирог може да им липсва състрадание и емоция, когато се свързват с близките си. Определената лекота на „нормалния“ живот е нещо, което те ще дадат с пълна отдаденост и партньорът им ще може да разчита на тях, да ги използва като стъпка за всяко лично начинание и да има трайна връзка с постоянна тенденция към растеж.

Приятели и семейство

Приятели –  Козирогът е интелигентен, стабилен и надежден и това прави неговите представители верни и изключително добри приятели. Те трябва да бъдат заобиколени от хора, които не задават прекалено много любопитни въпроси, знаят къде са поставени граници, но също така топли, отворени и достатъчно лоялни, за да следват примера им. Те няма да съберат твърде много приятели през този живот, но се им достатъчни онези, които ги карат да се чувстват спокойни, интелигентни и честни през цялото време.

Семейство – Това е знак с пълно разбиране за семейните традиции. Козирозите се чувстват свързани с всяко едно нещо от миналото и детството си. Обичат да изважда тези спомени винаги, когато е им се отдаде възможност.

Като родители те са склонни да бъдат строги, но справедливи, като лесно поемат отговорности, които идват с детето.

Кариера и пари

Представителите на зодия Козирог ще си поставят високи цели и стандарти, но тяхната честност, всеотдайност и постоянство ще ги доведат до целите им. Те ценят лоялността и упоритата работа.

Концентриран и изобретателен, това е човек, който знае как да си свърши работата перфектно и в срок. Те блестят на работните си места, които включват управление, финанси, програмиране и изчисления. Дълбоко вкоренен в традициите, държавата и системата, в която живее, Козирог се нуждае от всички свои документи в безупречен вид.

Трудолюбивите с по-висока кауза, ще направят всичко възможно, за да се освободят от заем или ипотека по всяко време, но също така знаят, че истинският успех ще дойде само в дългосрочен план.

Как да привлечем мъжа Козирог?

Мъжете Козирог са решителни и амбициозни хора, които искат да постигнат всичко което си наумят. Мъжът зодия Козирог предпочита реалността пред мечтите.

Неговата нужда от контрол е силна и той може да бъде осъдителен към партньорите си, очаквайки да бъдат нещо, което всъщност не са. Неговата природа е обгърната от постижения и отговорност и той често не поставя романтични връзки на върха на своя приоритетен списък.

Той е в търсене на практичен и последователен партньор. Когато започва връзка, той ще покаже чувствата си, очаквайки човека пред него да се чувства достатъчно комфортно и привлекателно, независимо от размера на привързаността, която дава.

Как да привлечем жената Козирог?

Жените Козирог са амбициозни, упорити, отговорни и надеждни. Те искат само да намерят някой, който да ги накара просто да се усмихнат, и нямат търпение да се отворят и да почувства истинското привличане на емоция.

Ще отнеме известно време, докато жената Козирог се почувства достатъчно сигурно и комфортно, за да покаже колко чувствителна и грижовна може да бъде, когато е влюбена.

Тя иска партньорите й да са отговорни, спокойни и трудолюбиви и трябва да знае, че той ще се грижи за нея, ако в бъдеще се случи нещо лошо.

Съвместими знаци, които Козирозите трябва да имат предвид : Телец, Дева, Скорпион, Риби

Козирог: символ и митология

Символ на Козирог е митологично същество с тяло на коза и опашката на риба.

Козирозите са експерти в навигирането както във физическата, така и в емоционалната сфера.

Козирог: Хороскоп

Като десети астрологичен знак, Козирогът се свързва със зимния сезон.

Родените под този знак често се характеризират като трудолюбиви и амбициозни. Казват също, че са търпеливи и уравновесени, способни да устоят на всяка буря.

Според хороскопа на Козирога това е година на ново начало. Време е да наведете главата си и да работите усилено за постигане на целите си.

Въпреки това, не трябва да се страхувате да помолите за помощ, когато имате нужда от нея. Заобиколени сте от хора, които се грижат за вас и искат да ви видят успели.

Така че не се страхувайте да разчитате на тях, когато нещата станат трудни. Това е година на растеж, така че се възползвайте максимално от нея.

Прегърнете промяната и останете позитивни, дори когато нещата станат предизвикателни.

Вярвайте, че всичко се случва с причина и че ще излезете от тази година по-силни от всякога.

Известни личности зодия Козирог

Бенджамин Франклин – баща-основател на САЩ Бенджамин Франклин проправи своя път от произхода на работническата класа до известност като писател и издател на вестници, преди да стане глас за американските интереси в Европа и посланик във Франция.

Жана д’Арк – тя е родена около 1410г. в селско семейство във Франция, обсебена от вътрешни конфликти и под атака на англичаните. На 12 -годишна възраст тя твърди, че е имала първото си видение за светци и ангели, които в крайна сметка я увещават да помогне на Франция в изгонването на англичаните.

Ал Капоне – Капоне се премества в Чикаго от Ню Йорк през 20-те години на миналия век и доминира в незаконната търговия с контрабанда и проституция, докато не е осъден през 1931г. за укриване на данъци.

Обобщена Информация
Съзвездие Козирог (♑︎)
Зодиакално качество Кардинален
Стихия Земя
Рождени дати (тропически) 22 декември –
19 януари
Рождени дати (сидерични) 15 януари –
14 февруари
Планета управител Сатурн
Екзалтация Марс
Изгнание Луна
Падение Юпитер
Цветове тъмно зелено,
черен, син и
тъмните тонове
Числа 3, 5, 8, 14
Скъпоценни камъни оникс, кварц,
обсидиан,
гранат, лазурит,
лунен камък
Метал магнезий

Още от ЗОДИАК: