Зодия риби дати на раждане

Зодия Риби

Зодия Риби се смятат за може би най-безкористните от зодиака. Представителите на този знак са състрадателни и имат висок емоционален капацитет.

Намира се в дванадесетия, последен 30 градус на зодиакалния кръг.

В древните вавилонски съзвездия е бил известен като Шинунуту, „голямата лястовица“ и Анунитум, „Господарката на небето“.

реклама

Зодия Риби характеристика:

 • Здия Риби ( ♓︎ ) е дванадесетият астрологичен знак от зодиака
 • Елемент: Вода
 • Качества на звездния знак: Подвижни
 • Цвят: лилаво, морско зелено, бял
 • Ден: четвъртък
 • Управляваща планета: Нептун
 • Съвместимост: ДеваТелец
 • Щастливи числа: 3, 9, 12, 15, 18, 11
 • Дати на раждане: 19 февруари – 20 март

зодиите по дати


Черти на зодия Риби

 • Силни страни: Състрадателни, артистични, интуитивни, нежни, мъдри
 • Слаби страни: Страхливи, прекалено доверчиви, тъжни, желание да избягат от реалността
 • Рибите харесват: Да бъдат сами, да спят, музика, романтика, плуване, духовни теми
 • Рибите не харесват: многознайковци, да ги критикуват, да се връщат към миналото, жестокост от всякакъв вид

Рибите са емоционални, добросърдечни, безкористни, с голямо въображение, внимателни, интуитивни, учтиви и романтични. Те имат силните и слабите страни на почти всички зодиакални знаци. Рибите са знакът на духовността и колективното съзнание, което им дава засилено чувство за интуиция. Изглежда, че те просто „усещат“ нещата и лесно могат да възприемат негативни или положителни вибрации около тях или от друг човек. Най-хубавото на Рибите е, че имат мило сърце. Те винаги са готови да помогнат на другите и дори да се жертват за тях.

Зодия Риби са воден знак, който се характеризира с емпатия и изразен емоционален капацитет.

Тяхната управляваща планета е Нептун, така че Рибите са по-интуитивни от другите и имат артистичен талант.

Рибите са твърде емоционални, сантиментални, нерешителни, липсва им смелост да се изправят срещу реалността, лесни са за манипулация и лесно изпадат в депресия.

Рибите никога не осъждат за допуснатите грешки и винаги прощават. Известно е също, че са най-толерантни от всички зодии.

Слаби черти

Рибите често могат да бъдат ескаписти и да бягат от реалността, което може да ги накара да бъдат нерешителни, а също така могат да бъдат много податливи.

Хората Риби понякога се си патат, защото се доверяват твърде лесно.

Те също могат да бъдат много капризни и емоционални, което ги кара да изглеждат нестабилни за другите.

Родените в Риби също могат да бъдат доста мързеливи понякога и може да се нуждаят от някой, който да ги тласка, за да постигнат целите си.

Зодия Риби любов и взаимоотношения

Дълбоко в сърцата си Рибите са непоправими романтици. Лоялни, нежни и щедри към партньорите си. Рибите са страстни любовници, които имат нужда сериозна, стабилна и истинска връзка със своите партньори. В любовта и отношенията Рибите са лоялни и грижовни, те предпочитат дългите и стабилни връзки

Приятели и семейство

Приятели – Нежни и грижовни, Рибите могат да бъдат най-добрите приятели, които може да съществуват. Всъщност те често поставят нуждите на приятелите си пред своите.

Семейство – Те са лоялни, всеотдайни, състрадателни и винаги, когато има проблем в семейството или сред приятели, ще направят всичко възможно да го разрешат. Рибите са няма да се поколебаят да изразят чувствата си към хората около тях. Те очакват другите да бъдат отворени за тях такива, каквито са. Комуникацията с близките е много важна за тях.

Кариера и пари

Интуитивни и често мечтателни, представителите на зодия Риби се чувстват най-добре в позиция, в която техните творчески умения ще излязат на преден план, дори по-добре, ако е с благотворителна цел. Пълни с творчество и въображение, отличен артистичен дар и иновации, най-подходящите професии за Рибите са  дизайнер, дипломат, художник, музикант, педагог, учител или лекар.

В по-голямата си част Рибите не мислят много за пари, те обикновено са по-фокусирани върху мечтите и целите си. В тази област може да има две страни на Рибите – от една страна, те ще похарчат много пари без да се замислят, докато от друга страна могат да бъдат големи скъперници. И все пак в крайна сметка, те винаги ще имат достатъчно финанси, за да водят нормален живот.

Как да привлечем мъжа Риби?

Мъжете Риби имат са чувствителни и уязвими по душа и обичат да мечтаят за бъдещето. Те са нежни, внимателни, състрадателни и мили. Обичат да помагат на другите и им е приятно да го правят. Мъжете Риби са може би една от най-романтичните зодии; те са емоционални и обичат да фантазират, което много привлича жените. Отдавайки се на собствената си фантазия, когато се сблъскват с някои трудности, те често не знаят как да се справят с тях и избират да избягат.

Мъжът Риби винаги търси начини да помогне на другите и знае точно какво искате преди да сте го казали. Мъжът Риби обича да се смее, така че ако искате да го съблазните бъдете усмихнати и забавни.

Една от най-великите характеристики на Рибите е способността да се нагаждат към емоциите на другите. Мъжете Риби обичат жени, които ги ценят, имат собствено мнение и са оптимисти.

Как да привлечем жената Риби?

Жените Риби са състрадателни, безкористни, чувствителни и мили и добродушни личности. Тя е жена, изпълнена с ангажименти, която е много чувствителна към болката, мизерията и многото жестокости в живота.

Ако искате да привлечете жена Риби, трябва да сте бъдете романтична и забавна натура. Също така е важно да сте добър слушател.

Женската част от зодиакалния знак Риби е състрадателна и пълна с безусловна любов. Интимните отношения с жената Риби ще бъдат взривоопасни и никога няма да скучаете с нея в спалнята.

Жената Риби е много чувствителна по природа. Ако сърцето й е било ранено в миналото, тя трудно ще се отвори отново за нова романтична връзка.

Съвместими знаци, които зодия Риби трябва да имат предвид: Телец, Рак, Скорпион, Козирог

Риби: символ и митология

Зодия Риби се символизира от две риби, плуващи в противоположни посоки. Това символизира двойствеността на Рибите и тяхната способност да виждат и двете страни на всеки проблем.

Двете риби също представляват противоречивите емоции, които хората Риби често изпитват.

Зодия Риби е рибата в гръцката митология.

Риби: Хороскоп

Като Риби сте известни с това, че сте грижовни и състрадателни.

Освен това сте силно интуитивни и имате силна връзка с духовната сфера. Хороскопа може да ви даде представа за вашата личност и да ви помогне да разберете вашите силни и слаби страни.

Четейки хороскопа си, можете да научите как да се възползвате максимално от естествените си таланти и да увеличите потенциала си.

Хороскопите също могат да предложат насоки как да се справяме с предизвикателствата на живота.

Ако сте изправени пред трудна ситуация, четенето на вашия хороскоп може да ви помогне да намерите силата и смелостта, от които се нуждаете, за да я преодолеете.

Известни личности зодия Риби

 • Константин Велики – Римски император от 306 до 337г. и считан за един от най-великите римски императори.
 • Микеланджело – Считан за един от най-големите художници на всички времена и водещ художник през италианския Ренесанс. Микеланджело е художник, скулптор, архитект и поет.
 • Алберт Айнщайн – Евреин, роден в Германия, по-късно натурализиран като гражданин на САЩ, Айнщайн става най-влиятелният физик на 20-ти век. гордост за представителите на зодия риби.
 • Джордж Вашингтон – Често наричан „бащата на страната“, Вашингтон служи като командир на Континенталната армия по време на Американската революция и става първият президент на Съединените щати.
Обобщена Информация
Съзвездие Риби (♓︎)
Зодиакално качество променливост
Стихия вода
Рождени дати (тропически) 19 февруари –
20 март
Рождени дати (сидерични) 15 март –
14 април
Рождени дати (слънчеви) 12 март –
18 април
Планета управител Нептун
(модерна)
Юпитер
(традиционна)
Екзалтация Венера
Изгнание Меркурий
Падение Меркурий
Цветове морскосин,
лилав,
стоманеносив,
бледокафяв
Числа 6, 7, 11
Ден петък и
вторник
Скъпоценни камъни сапфир,
аметист,
перла,
лунен камък,
аквамарин
Метал цинк