Зодия скорпион дати на раждане

Зодия Скорпион

Зодия Скорпион е може би най-решителният знак в зодиака. Когато представителите на тази зодия искат нещо, отиват и си го взимат!

Скорпионът е воден знак и като такъв неговите представители се характеризират с емпатия и изразен емоционален капацитет.

Съзвездието Скорпион е едно от най-значимите в древната астрология. Няколко ярки звезди могат да се видят в съзвездието Скорпион, включително Антарес, една от най-ярките звезди в небето.

реклама

Зодия Скорпион характеристики:

 • Зодия Скорпион ( ♏︎ ) е осмият астрологичен знак в зодиака
 • Елемент: Вода
 • Качества на звездния знак: Неподвижни
 • Цвят: Червен
 • Ден: вторник
 • Управляваща планета: Плутон, Марс
 • Съвместимост: Телец, Рак
 • Щастливи числа: 8, 11, 22
 • Дати на раждане: 23 октомври – 21 ноември

зодии дата


Черти на зодия Скорпион

 • Силни страни: Изобретателен, смел, страстен, упорит, истински приятел
 • Слаби страни: Недоверие, ревност, потайност, насилие
 • Скорпионът харесва: Истина, факти, дългогодишни приятели, закачки, страстта
 • Скорпионът не харесва: Нечестност, разкриване на тайни, пасивни хора

Родените под знака на Скорпион са страстни и напористи хора. Те са решителни винаги търсят истината. Скорпионът е роден лидер.

Скорпионът е Воден знак и живее, за да изживява и изразява емоции. Въпреки че емоциите са много важни за Скорпиона, те ги проявяват по различен начин от другите водни знаци. Във всеки случай можете да сте сигурни, че Скорпионът ще пази тайните ви, каквито и да са те.

Плутон е планетата на трансформация и регенерация, а също и владетелят на тази зодия. Скорпионите са известни със своето спокойно и хладно поведение. Хората често казват, че родените под зодия Скорпион са свирепи, вероятно защото разбират много добре правилата на Вселената.

Скорпионите мразят нечестността и могат да бъдат много ревниви и подозрителни, затова трябва да се научат как да се адаптират по-лесно към различните човешки поведения. Скорпионите са смели и затова имат много приятели.

Слаби черти

Въпреки че са упорити и отдадени на професията си, те могат да станат толкова упорити и фиксирани, че е трудно да се адаптират към нови ситуации или да изоставят концепция, която вече не е ефективна.

Скорпионите са възприемчиви и търпеливи, но могат да бъдат подозрителни и предпазливи в подхода си към другите.

При тях може да отнеме повече време от другите знаци, за да простят на тези, които са ги онеправдали, а тези, които са наранили Скорпиона, могат да почувстват неговия или нейния гняв.

Зодия Скорпион любов и взаимоотношения

Скорпионът е най-чувственият знак в зодиака. Скорпионите са изключително страстни и близостта е много важна за тях. Те искат интелигентни и честни партньори. След като Скорпионите се влюбят, те са много отдадени и верни. Те обаче влизат в отношения много внимателно, защото понякога им е нужно много време, за да изградят доверие и уважение към партньорите.

Приятели и семейство

Приятели – Честността и справедливостта са двете качества, които правят Скорпиона страхотен приятел. Хората, родени под зодия Скорпион, са много отдадени и лоялни, що се отнася до работата. Те са деятелни и интелигентни, така че биха се чувствали по-добре да бъдат в компанията на остроумни и обичащи забавлението хора. Те са пълни с изненади и ще ви дадат всичко необходимо, но ако ги разочаровате веднъж – връщане няма.

Семейство – Скорпионите са много емоционални и когато ги боли, просто е невъзможно да ги накарате да се чувстват по-добре. Те са много отдадени и се грижат добре за семейството си.

Кариера и пари

Скорпионите са фантастични в управлението, решаването и създаването. Когато Скорпион си постави цел, няма отказване. Скорпионите са страхотни в решаването на задачи, които изискват научен и задълбочен подход. Способността им да се фокусират с решителност ги прави много способни мениджъри. Те никога не смесват бизнеса с приятелството.

Работи като учен, лекар, изследовател, моряк, детектив, полицай, бизнес мениджър и психолог са подходящи за този мощен зодиакален знак. Скорпионът уважава другите хора, така че очаква да бъде уважаван в замяна.

Представителите на зодия Скорпион са достатъчно дисциплинирани, за да се придържат към бюджета, но също така не се страхуват от упорита работа, за да се изведат в по-добро финансово състояние. Те обаче не са склонни да харчат много. Парите означават сигурност и чувство за контрол за тях, което означава, че те са добри в спестяването на пари и вземат решения внимателно, преди да инвестират в нещо.

Как да привлечем мъжа Скорпион?

Да се ​​научиш как да привлечеш мъжа Скорпион не е лесно. Мъжете Скорпиони са досадни, уверени и силно конкурентни. Някои от негативните черти на Скорпиона е фактът, че те са силно натрапчиви и ревниви хора. За да съблазниш мъжа Скорпион, ще трябва да запазите една мистериозна вълна около вас. Игрите са нещо, което привлича мъжете, родени под знака на Скорпион, което означава, че ще трябва да се потрудите, за да ги заинтересувате.

Как да привлечем жената Скорпион?

Жените Скорпиони са потайни и магнетични, но също така изглеждат отдалечени и спокойни. Жената Скорпион има желание да направи света по-добър.

Ако искате да я съблазните, трябва да проявите търпение и желание да й позволите да поеме юздите на връзката. Бъдете добър слушател и обръщайте пълно внимание, когато тя говори.

Жената Скорпион, може да бъде много властна, но и напълно отдадена партньорка. Бъдете честни и избягвайте да влизате в спорове с нея, защото тя не е от онези, които лесно прощават и забравят.

Съвместими знаци които Скорпионът трябва да има предвид: Рак, Дева, Козирог, Риби

Скорпион: символ и митология

В гръцката митология Скорпионът произлиза от разказа на Орион.

Този мъж-великан бил син на Посейдон и Евриала и също така се смятал за най-привлекателния мъж в света. И той, и Артемида били ловци.

Това предизвикало завистта на брат й Аполон. Той помоли Майката Земя да направи гигантски скорпион, който впоследствие ужилил и убил Орион.

Зевс ги подредил и двамата като съзвездие в небето. Антарес, блестяща звезда, е сърцето на Скорпиона.

Скорпион: Хороскоп

Ако сте зодия Скорпион, ви очаква интензивна и страстна година.

Като Воден знак, вие сте силно емоционални и имате дълбок кладенец от чувства, от който да черпите. Освен това сте изключително лоялни и защитавате тези, на които държите.

Ужилването от скорпион може да бъде опасно, но също така е знак за вашата сила и мощ. Не се страхувайте да използвате силата си, за да получите това, което искате.

Можете също да го използвате, за да защитите тези, които не могат да се защитят сами. Просто внимавайте да не бъдете прекалено обгърнати от собствените си емоции.

Ако го направите, може да вземете прибързани решения, за които ще съжалявате по-късно.

Известни личности зодия Скорпион

Христофор Колумб – Колумб за първи път акустира на Бахамите през 1492г., плавайки от името на испанската корона в нов опит да намери път по вода към Азия. Той направи четири дестинации от Новия свят, включително Антилите, Венецуела и Централна Америка.

Джеймс Кук – Кук изследва хиляди мили в до голяма степен неизследвани области на земното кълбо. Това включваше големи части от Тихия океан, Австралия и Нова Зеландия.

Лъв Троцки – руски марксистки революционер и теоретик, съветски политик и основател и първи лидер на Червената армия.

Джо Байдън – Президент на САЩ, който спечели изборите с рекордните 81 милиона народни гласа, ставайки най-старият действащ президен.

Обобщена Информация
Съзвездие Скорпион ( ♏︎ )
Зодиакално качество неподвижност
Стихия Вода
Рождени дати (тропически) 23 октомври –
21 ноември
Рождени дати (сидерични) 16 ноември –
15 декември
Рождени дати (слънчеви) 23 ноември –
16 декември
Планета управител Плутон
(модерна)
Марс
(традиционна)
Екзалтация Уран
Изгнание Венера
Падение Луна
Цветове зелено
Числа 9
Ден вторник
Скъпоценни камъни основен
тюркоаз
втори топаз
Метал желязо и
стомана