Зодия телец дати на раждане

Зодия Телец

Най-трудолюбивият знак в зодиака. Типични личностни черти на зодия Телец са, че е наистина консервативен във вярванията си, така че дори не си правете труда да променяте мнението му.

Ако сте родени под този земен знак, имате непоколебима, търпелива и щедра енергия в сърцето си.

Телец е едно от древните съзвездия. Той е изобразен в пещерни рисунки, датиращи от 15 000 г. пр. н. е., но едва във вавилонската астрономия е представен като Телец, наречен „Бикът на небето“.

реклама

Зодия Телец характеристики:

 • Зодия Телец (♉︎), е вторият астрологичен знак в зодиака
 • Елемент: Земя
 • Качества на звездния знак: Неподвижни
 • Цвят: зелен, розов
 • Дни: петък, понеделник
 • Управляваща планета: Венера
 • Съвместимост: СкорпионРак
 • Щастливи числа: 2, 6, 9, 12, 24
 • Дати на раждане: 20 април – 20 май

зодии дати


Черти на зодия Телец

 • Силни страни: Надежден, търпелив, практичен, отдаден, отговорен, стабилен
 • Слаби страни: Упорит, властен, безкомпромисен
 • Телецът харесва: Градинарство, готвене, музика, романтика, висококачествени дрехи, работа извършена с ръце
 • Телецът не харесва: Внезапни промени, усложнения, несигурност от всякакъв вид, синтетични тъкани

Практичен и добре обоснован, Телецът е знакът, който прибира плодовете на труда. Те изпитват нужда да бъдат винаги заобиколени от любов и красота, обърнати към материалния свят и физическите удоволствия. Хората, родени под знака на зодия Телец, са чувствителни и лесно се засягат, като смятат, че допирът и вкусът са най-важните от всички сетива. Стабилен и консервативен, това е един от най-надеждните знаци на зодиака, готов да издържи и да се придържа към избора си, докато стигне до точката на лично удовлетворение.

Телецът е земен знак, точно като Дева и Козирог, и има способността да вижда нещата от обоснована, практична и реалистична перспектива. На тях им е лесно да печелят пари и да останат в едни и същи проекти в продължение на години или докато не бъдат завършени. Това, което често виждаме като инат, може да се тълкува като ангажираност, а способността им да изпълняват задачи, каквито са необходими, е добре развита. Това ги прави отлични служители, страхотни дългогодишни приятели и партньори, като винаги са до хората, които обичат. Земната нотка ги прави наблюдателни, консервативни и дори материалистични понякога, с възгледи за света, основани на любовта им към парите и богатството.

Владетел на Телец е Венера, планетата на любовта, привличането, красотата, удовлетворението, творчеството и благодарността. Тази нежна природа ще направи Телеца отличен готвач, градинар, любовник и художник. Те са лоялни и не обичат внезапните промени, критиките или преследването на вина, към които хората често са склонни, тъй като донякъде зависят от другите хора и емоциите, които изглежда не могат да пуснат. И все пак, независимо от потенциалното им емоционално предизвикателство, тези индивиди имат способността да изразяват практически глас на разума във всяка хаотична и нездравословна ситуация.

Зодия Телец – „скитащият бик“ – тъй като е предал най-добрата си приятелка, самата богиня Хера, това е нещастно същество, което трябва да се скита по Земята, за да намери свободата си. Сякаш винаги нещо ги блъска зад гърба, напомняйки им за щастието, което някога ги тласкаше напред, те се затварят в собствените си светове, самотни и отделени. За да намери любов, Телецът трябва да обиколи света, да промени перспективата или да направи промяна в цялата си система от вярвания и ценностната си система.

Зодия Телец любов и взаимоотношения

Човек трябва да е много търпелив, ако се влюби в Телец. Те са изключително чувствени – докосването, миризмата и всички приятни сетива са изключително важни за тях, но също така се нуждаят от време, за да създадат безопасна среда и да се отпуснат при интимните си срещи. Когато създадат достатъчно близост с любим човек, те стават малко по-капризни и трябва да държат емоциите си под контрол.

За дългосрочни връзки те често избират хора от същата социална среда, които са в състояние да отговорят на техните интелектуални нужди, но и на очакванията на семейството и близките им приятели. Придържайки се към традиционните ценности и практическата страна на живота, това е знак, който рядко избира партньор, който няма да изпълни основните очаквания на зодия Телец, като често показва, че се нуждае от внимание чрез подаръци и материални неща.

Семейство и приятели

Семейство – Домът и семейните въпроси са много важни за всеки индивид зодия Телец. Това е човек, който обича децата и цени времето, прекарано с хора, които обича, като спазва семейните традиции и обичаи, и присъства на всички събития свързани с тях. Те ще се радват да организират домашни партита както за семейството, така и за приятелите си и нямат нищо против да приготвят храна за стая, пълна с хора, ако просто целта е да се забавляват.

Приятели – Хората, родени в този знак, са лоялни и винаги са готови да подадат ръка, въпреки че могат да бъдат затворени за външния свят, преди да изградят доверие за новите контакти, които създават. Много от приятелствата им започват в детството с тенденция да ги запазят цял ​​живот. След като установят ясна връзка с друг човек, те ще направят всичко възможно, за да подхранват връзката и да я направят функционална дори в трудните моменти.

Кариера и пари

Представителите на зодия Телец обикновено обичат парите и ще работят усилено, за да ги спечелят. Те са надеждни, трудолюбиви, търпеливи и задълбочени, като служител или на ръководна позиция. Когато са фокусирани върху конкретен проект, те твърдо ще се придържат към него, независимо какво се случва в света около тях. Стабилността е ключът към разбирането на тяхната рутина. Търсенето на материални удоволствия и награди е действителна необходимост от изграждане на собствено чувство за стойност и постигане на задоволителен луксозен, но практичен начин на живот.

Те се грижат за пенсията си, поемайки отговорност и спестявайки малко пари за трудни времена, способни да преживяват, както с малка, така и с голяма заплата. Професиите, които им подхождат, са земеделие, банково дело, изкуство и всичко, което включва кулинарни умения.

Как да привлечем мъжа Телец?

Ако търсите силен, лоялен и щедър мъж, Телецът е човекът, когото търсите. Той е надежден, търпелив и нежен, когато е влюбен, винаги е в търсене да върне дадената му емоция. Той няма да подхожда на фините „кошути“ и внушителни погледи от онези, които флиртуват с него, защото е малко бавен при усвояването. Той не харесва изкуствеността от всякакъв вид и цени разговорите, изпълнени с истински изказвания, особено когато става въпрос за комплименти.

А мъжът Телец се нуждае от време за изграждане на доверие и всеки в преследване на сърцето му трябва да отделите време, за да го спечели. Поканата за вкусно домашно приготвена вечеря винаги е сигурен залог, когато се срещате с този мъж, както и да изберете място, което е удобно и уютно, а не популярно или модерно.

Обърнат към природата и общоприетото мислене, той ще разглежда секса като нещо, което идва, когато му дойде времето, рядко оказва натиск върху партньора си и чувства, че това е нещо, на което да се наслаждавате, а не толкова нещо, за което да жадувате. Част от неговия фиксиран, статичен характер е потенциалната неспособност да прости предателството. Също така трябва да се чувства в безопасност, за да заживее завинаги с един партньор.

Как да привлечем жената зодия Телец?

Ако искате да съблазните жена Телец, ще трябва да апелирате към чувството й за романтика. Жените Телец искат да бъдат ухажвани и бавно съблазнявани, дори когато вече са решили да влязат във връзка с някого.

Жената Телец копнее за истинска любов и сигурност. Малко вероятно е тя да се отдаде на желанията и инстинктите си бързо и ако някой желае да има сърцето й, ще трябва да отдели много време и енергия в играта за нейното спечелване, а това я кара да се чувства комфортно.

След като се влюби, тя става привързана, интимна, близка и лоялна, заставайки до партньора си, докато той й е верен. Тя вижда красивите неща и цени простотата на фините неща в живота, така че начинът да се обърнете към нея е чрез приятни споделени моменти, уважение към личния живот, изискана храна и нежно докосване.

Това е жена, която не обича да се чувства припряна по време на срещи. След като се почувства комфортно и в безопасност с някого, тя щастливо и бързо ще даде сърцето си, без да се сдържа.

Съвместими знаци, които Телецът трябва да обмисли: РакДеваКозирогРиби

Слаби черти

Най-големите качества на Телеца могат да бъдат и най-големите му слабости.

Въпреки че Телците са търпеливи и миролюбиви, това в крайна сметка може да ги накара да бъдат твърде пасивни на моменти, което ги прави по-податливи да бъдат хванати в рутина и да останат немотивирани.

Фиксираните знаци имат значително влияние, особено земните знаци, които могат да се възприемат като устойчиви на промяна и прекалено привързани към техния начин на живот и манталитет.

Въпреки че не са особено отмъстителни, дългата им памет може да означава, че рядко ще забравят грешка, което може да накара други хора да чакат дълго време, за да си върнат доверието на Телеца.

Телец: символ и митология

Човешката връзка с Телец датира от много хилядолетия, датирайки от ранната бронзова епоха.

Позицията на бика в небето в северното полукълбо е била използвана от много древни цивилизации за отчитане на времето, за да сигнализира за първоначалното пролетно равноденствие.

Телецът отдавна е свързан с благословението на земеделието и е определил времето за оран и засаждане на важни култури за почитаните цивилизации като Шумер, Вавилон, Гърция, Рим.

Бикът също е известна фигура в гръцката митология, тъй като е бил трансформиран от Зевс в красивия бял бик, за да спечели Европа.

Белият бик пренася принцесата през Средиземно море до Крит, където зачеват Минос, „добрият цар“, който управлява Крит в продължение на много години и се появява в много легенди и митове.

Зодия Телец: Хороскоп

Хороскопът казва, че сте привлечени от стабилност и сигурност. Харесвате изпитани и истински неща и цените традицията.

Вие сте търпеливи и методични и имате практичен подход към живота. Обичате да планирате и да се подготвяте и не сте от хората поемащи рискове.

Сигурността е важна за вас, както в материален смисъл, така и във вашите взаимоотношения. Търсите стабилност и постоянство и не се чувствате комфортно с промяната.

Можете да бъдете упорити и непоклатими, но също така сте и надеждни. Що се отнася до парите, вие сте благоразумни и консервативни.

Вярвате, че бавното и стабилното печели състезанието и не сте хазартна личност или поемаща финансови рискове.

Обичате да спестявате, вместо да харчите. Недостатъкът на вашия знак е, че можете да не сте гъвкави, да се държите собственически и да сте материалисти.

Можете също така да бъдете доста мързеливи, когато става въпрос за физическа активност!

Но като цяло хората, родени под знака на Телец, са хора, които намират добри приятели, надеждни партньори и трудолюбиви служители.

Известни личности зодия телец

 • Адолф Хитлер – Хитлер служи в германската армия през Първата световна война и два пъти е награждаван с железен кръст за храброст. Политиката на Адолф Хитлер доведе до Втората световна война в Европа и Холокоста.
 • Елизабет II – Най-дългогодишният и най-дълго управляващ монарх в британската история, Елизабет е конституционният глава на 16 суверенни държави и глава на Общността на нациите. В качеството си на британски монарх тя също така церемониално оглавява Английската църква като неин върховен управител.
 • Уилям Шекспир – Той често е наричан най-великият писател на английски език и най-големият драматург в света. Досегашните му творби се състоят от около 38 пиеси, 154 сонета и допълнителни стихотворения.
 • Саддам Хюсеин – Член на политическата партия Баас, той играе важна роля за идването й на власт в Ирак през 1968г. През 70-те години на миналия век той укрепва властта си в страната, преди официално да поеме властта през 1979г. Неговата политика поддържа смесица от Арабски национализъм и социализъм.
Обобщена Информация
Съзвездие Телец (♉︎)
Планета управител Венера
Стихия Земя
Рождени дати (тропически) 20 април – 20 май
Рождени дати (сидерични) 15 май – 16 юни
Рождени дати (слънчеви) 14 май – 19 юни
Екзалтация Луна
Изгнание Плутон, Марс
Падение Уран
Цветове син, тъмнозелен, жълт
Числа две, три, пет, шест
Ден Петък
Скъпоценни камъни основен берил, други – брилянт, лунен камък
Метал бронз, хром

Още от ЗОДИАК: