Дамски прически за 2024 година, стилни, сексапилни и модерни

Дамски прически

Същността на жените е, че ние постоянно искаме промяна. За щастие такива идеи са концентрирани основно в областта на красотата. Дори в ситуация, в която сме напълно доволни от външния си вид, искаме да почувстваме приятно промени. Боядисвайте косата си, направете си нов грим, изберете нов маникюр или пък някоя от модерните дамски прически.

Може да изберете новата си визия от шикозната селекция фото прически за всяка дължина на косата, няма да ви е трудно да изберете подходящата за себе си и заедно с фризьора си да я осъществете. Най-новите модни тенденции, класически прически и прически според формата на лицето ви.
Ако имате силна нужда от промяна, тогава тук ще намерите източник на вдъхновение.

1. Дамска прическа ПиксиДамска прическа Пикси

Безспорният хит на сезона е къса, моделна прическа, дръзка, смела, „в крак с времето“. Съвременните жени предпочитат тази прическа.

реклама

2. Дамска прическа Боб

Дамска прическа БобБобът е тенденция номер едно сред прическите. Според статистиката, тази прическа се прави по-често от всяка друга. Тя е универсална и подходяща за абсолютно всички: както млади момичета, така и по-възрастни дами. Класическият Боб каре покрива ушната мида, но не достига до раменете.

3. Дамска прическа Гарсон

Дамска прическа ГарсонДруга лаконична версия на прическа в мъжки стил, чието име говори само за себе си (в превод от френски „garson“ – „момче“).

С нея можете да изглеждате елегантно, строго и секси, всичко зависи от стайлинга.

Къси прически като тази, ви позволява да създадете образ на независимо и в същото време очарователно сладко момиче. Няма възрастови ограничения за тази прическа и всяка жена може лесно да изтрие десетина години с подобна прическа.

4. Дамска прическа Боб Каре

Дамска прическа Боб КареТози сладък и нежен Боб каре е прическа подходяща за всяка дама. Изключително модерна и лесна за оформяне.

5. Дамска прическа Боб асиметрично каре

Дамска прическа Боб асиметрично кареАсиметричният боб е популярен сред жените, тя подхожда на почти всяка форма на лицето. Само имайте предвид, че ако лицето ви има има издължена форма, тази прическа може да го направи да изглежда още по-дълга.

6. Дамска прическа Стълба

Дамска прическа СтълбаТази дамска прическа придава обем и е доста непретенциозна от към грижи, също така това е прическа подходяща за всеки повод, сватба, ресторант, бар и за всеки ден. Ако сте от тези, които не обичат да прекарват твърде много време в стилизиране, тогава тази прическа е за вас.

7. Дамска прическа Шаги

Дамска прическа ШагиРошавата прическа винаги е с обем в корените и етажирани, тънки краища. Буквалният превод на думата „шеги“ е „рошав“. Небрежността и блясъка са неговите характеристики. Отличителният белег на рошава прическа е умишленото разхвърляне на къдрици. Подходящ за дами с гъста коса, средна дължина (тъй като се отстранява прекомерната плътност на косата) или тънка, рядка коса (техниката предвижда създаване на известен обем).

Вижте още: 20 прически за дълга коса

8. Дамска прическа Аврора

Дамска прическа АврораЕдин от видовете каскадни прически. Този тип прически е идеална за този тип прическа. Не се нуждае от често стилизиране, запазва формата си за дълго време и не изисква честа корекция.

9. Къса дамска прическа в мъжки стил

Къса дамска прическа в мъжки стилПрическа, наречена „пикси“ в различни интересни строги и женствени, палави и романтични вариации. Обръснати слепоочия и задната част на главата остават в тенденция при различни дължини на косата и в различни техники на подстригване. Къса прическа на таралеж, боядисана в атрактивен тон, например пепеляво руса, изглежда впечатляваща и смела.

10. Дамска прическа стил Military( военна)

Дамска прическа стил Military( военна)Прическа, която идеално може да бъде направена главно на къса или средна дължина на косата. Най-смелият вариант е ултра къса прическа с ефектно и сложно оцветяване.

11. Дамска прическа в стил рок и гръндж

Дамска прическа в стил рок и грънджДръзките и свободолюбиви почитатели на невероятните прически избират прически в стил рок или небрежен гръндж. Основните характеристики: липса на ограничения, всякакъв обем и дължина, асиметрия, косата най-често е събрана, рибена или френска опашка, често свободна и естествена. Най-смелите и ексцентрични решения са пънк рок и глем рок прически. В прическите на този стил практически няма ограничения, освен възрастови.

12. Дамски прически за различни форми на лицето

Когато избирате модерни прически, не забравяйте да вземете предвид формата на лицето. Универсална форма, за която са подходящи почти всички опции за дамски прически, е овалното лице. Но като знаете няколко тайни за други форми на лицето, можете да изберете перфектната прическа.

13. Прическа за кръгло лице

Прическа за кръгло лицеАко имате кръгла форма на лицето, тогава по-добре изберете прически които удължават силуети. Тя може да бъде удължен боб или каскада. И ако имате къса коса, тогава можете да различните варианти на Пикси.

14. Прическа за триъгълна форма на лицето

Прическа за триъгълна форма на лицето

С триъгълна форма на лицето не е препоръчително да правите прически „шапки“. Класически прически карета са по-подходящи за вас. Важно е да оставите достатъчна дължина, за да балансирате чертите на лицето. В късата версия на прическата е по-добре да изберете гарсон.

15. Прическа за квадратна форма на лицето

Прическа за квадратна форма на лицетоЗа квадратно лице трябва да забравите за модерната прическа гарсон и да се съсредоточите върху сасон и боб. При тази форма на лицето трябва да има обем в корените.

16. Прическа за издължена форма на лицето

Прическа за издължена форма на лицетоУдължената форма на лицето предполага обема на косата отстрани. Тоест с тази форма е подходящ обемен квадрат с дължина до брадичката. Ако решите да направите къса модерна прическа, тогава пиксито ще изглежда добре, ако го оформите правилно, например с асиметрия или бретон.

17. Дамски прически с бретон

Бретонът понякога е страхотна „магическа пръчка“, когато трябва да освежите образа, без да сменяте основната прическа. Прическите с бретон, като правило, имат подмладяващ ефект, помагат за преоформяне на лицето и незабавно трансформират жената.

Ако си представите детски прически, тогава като правило, те предполагат наличието на бретон. Така се създава усещането за подмладяване. Днес модната тенденция позволява бретонът да остане естествен, той не изисква, както преди, специални грижи и стилизиране.

Модерна прическа боб с бретон изглежда страхотно, както в класическата версия, така и в стилистичната. Ако имате къдрава коса, уверете се, че бретонът ви не е твърде къс. Накъсаният и асиметричен бретон е много актуален тази година.

18. Дамска прическа за дълга коса с бретон

Дамска прическа за дълга коса с бретон

19. Къса дамска прическа с бретон

Къса дамска прическа с бретон

20. Дамска асиметрична прическа с бретон

Дамска асиметрична прическа с бретон

21. Дамска прическа с бретон

Дамска прическа с бретон за къса коса

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: