Екстроверт или интроверт – какъв тип личност притежава всяка зодия?

Екстроверт-или-интроверт-какъв-тип-личност-притежава-всяка-зодия

На хората зодия Козирог всъщност не са им необходими хора, докато Везни, Близнаци или Лъв не могат да си представят да живеят сами.

Риби и Рак, предпочитащи близки отношения, от време на време се нуждаят от самота, а Скорпионът може да бъде както интроверт, така и екстроверт.

Разделението на хората на екстроверти и интроверти е популяризирано през 20-те години на миналия век от Карл Густав Юнг, швейцарски психиатър и създател на дълбинната психология.

реклама

Когато чертае психологическите профили на тези два типа личности, той счита за решаващ фактор мястото, откъдето човек черпи енергия и откъдето я насочва.

При интровертите този източник идва от вътрешния им свят, а при екстровертите е обратното – ориентирът е външният свят.

Затова първите се фокусират върху своите емоции, мисли и преживявания, а вторите – върху взаимодействията с другите.

Зодии от интровертни към екстровертни

Всеки от нас има както интровертни, така и екстровертни черти, но сме по-близо до един от тези полюси

1. Козирог

Той е амбициозен, решителен и толкова фокусиран върху целите си, че присъствието на други хора го разсейва.

Той не се нуждае от тях, за да се чувства мотивиран и пълен с енергия за действие. Той обича да има чувство за контрол и се доверява само на себе си, така че сам планира графика си и организира работата по проекти.

Зодия Козирог често поема големи предизвикателства и натоварващи отговорности, които изискват ангажираност.

Той вече няма достатъчно енергия, за да се посвети на отношенията. За него най-важното е производителността.

Той може да бъде добър екипен играч, ако знае, че това сътрудничество ще го доведе до успех. Тогава можете да разчитате на неговата лоялност, но не и на неговата откритост. Отдаден е на семейството си.

2. Риби

Те са много чувствителни и тяхната креативност процъфтява в самота, тишина и мир. Рибите често са дълбоки мислители, които предпочитат да наблюдават заобикалящата ги среда от разстояние, вместо да бъдат център на вниманието.

Обичат да се потапят в отражения и да се носят в облаците на мечтите. В компания те изглеждат срамежливи и малко дистанцирани, но са отлични събеседници, които се занимават с разумни теми.

Тогава те показват напълно различна перспектива от повечето хора, защото гледат на света субективно и от духовно ниво.

Те са тихи, но излъчват аура на съпричастност и топлина. Водени от силна интуиция, те се обграждат с тесен кръг от близки хора, на които са отдадени.

3. Водолей

Той е много независим – тази черта го определя най-добре, което предполага, че може да бъде сам. И наистина – Водолеят има нужда от периоди на усамотение като от кислород.

Не е в негов стил да се изтъква в компания, но групите приятели са важни за него. Защото Водолеите процъфтяват в контакта с други хора. Това, на което най-много държи, е интелектуалното развитие – той е любопитен към света и отворен към хуманитарните идеи.

Той обича да поставя под въпрос конвенционалните подходи, иновативен е и се стреми да донесе положителни промени на света.

Когато презарежда батериите си в изолация, той търси социални взаимодействия, за да получи обратна връзка за необичайните си неконформистки идеи.

4. Телец

Притежава чара на добротата, гостоприемен е и обича да пирува, но само с близки хора, на които има доверие. Той ги кани в своя дом, който е неговото царство.

В своята територия зодия Телец е щедър и може да подкрепи, когато някой от близките му има нужда.

Можете също така да разчитате на неговата лоялност и ангажираност. Когато иска да впечатли някого, той може да покаже много привлекателна страна, но никога не е животът на купона.

Той се нуждае от време сам, за предпочитане сред природата. Той релаксира удобно в собствената си градина или на своя парцел.

5. Дева

Зодия Дева не е прекалено екстровертна, но със сигурност не е интровертна или уединена.

Това, което я отличава, е нейната интелигентност, която Девата обича да изпитва, докато общува с другите.

Тя е приказлива и иска да знае какво мислят другите и как гледат на даден проблем. Винаги търси оптималното решение и други перспективи.

В началото на връзката жената Дева може да изглежда резервирана и малко студена, защото обръща внимание на детайлите и трябва да анализира всичко, преди да се замеси.

Има ген на перфекционист, но и самочувствие – затова не се страхува от критика или конфронтация.

Може да оцени рационалните аргументи и отворения ум. В личния си живот – ако не намери партньор на високото си ниво – той избира да живее сам. Причина? Девата е придирчива.

6. Рак

Той е много ориентиран към хората, но само към тези, които са му емоционално близки.

„Стадото“ на Рака е семейството и приятелите, сред които той се чувства сигурен с чувствителния си характер.

Известен е с грижовност, внимание към отсрещната страна и с това, че е страхотен слушател, защото може да съчувства.

Той винаги се опитва да накара другите хора да се чувстват комфортно около него. В същото време Ракът доста често е тих и отдръпнат и се нуждае от време в изолация, за да диша – ролята на този, който оказва съпричастна подкрепа, е доста изтощителна.

7. Скорпион

Има магнетично присъствие, което привлича хората. Може да бъде както екстроверт, така и интроверт – в зависимост от това от какво има нужда в даден момент и в какво настроение е.

Той е мистериозен, което го доближава до интровертността, но неговата интензивност го тласка към екстремни преживявания и поведение.

В началото никой Скорпион няма да разкрива твърде много, ще се държи дистанцирано, но когато го опознае и му се довери, ще се отдаде напълно.

Той има дълбоко разбиране на хората около себе си. Партньорът му е най-важният за него.

8. Везни

Тази зодия има невероятна способност да намира общ език с почти всеки. Не може да си представи живота без компанията на други хора и постоянни контакти – което прави с вродения си чар и умение.

Тя обича да се среща с всички, които споделят нейните интереси и ценят комфорта на живота.

Тя безкрайно обича културни събития, които събират групи от изтънчени ценители – там може да бъде намерена с чаша шампанско в ръка.

Що се отнася до интимните отношения, Везните обичат да бъдат обожавани. Те ще направят всичко, за да бъде животът им спокоен и хармоничен.

Влюбчиви са, но не обичат емоционалното преувеличение и не създават драми.

9. Овен

Смели, енергични и ентусиазирани. Зодия Овен лесно създава нови контакти и се обгражда с хора, за да направи нещата интересни и да се открои от тях и да ги победи.

Той е роден лидер, който отстоява позициите си – знае как да постига цели и как да води другите до финала.

Той не се обръща назад към тях, но има харизма, която ги кара да го последват. Заразява те с енергия за действие.

Неговата стихия е действието, поради което е екстроверт, който не понася скуката и застоя.

Овенът е в центъра на вниманието, ако е в по-голяма група, но той също иска да играе първата цигулка в една връзка. Ако е фокусиран върху целта, която иска да постигне сам, ще го направи лесно.

10. Стрелец

Най-големият купонджия на зодиака – весел, шумен, спонтанен. Постоянно търси възможности да се забавлява и ги намира. С него не можеш да скучаеш.

Той е приключенски настроен, обича да изследва света и да изживява нови неща. В същото време той е много независим.

В една връзка той трябва да има много пространство за себе си, но не да мисли в самота, а сам да търси вятър в полето.

Зодия Стрелец трябва да има много възможности за избор, за да бъде истински щастлив, което ги прави екстроверти.

11. Лъв

Той се чувства страхотно на всеки пиедестал, заобиколен от кръг от почитатели. Отличава се с: страст, самочувствие и щедрост.

Без хора губи стимул и ентусиазъм, но процъфтява в социални ситуации. Освен всичко друго, той потвърждава самочувствието си.

Неговата любов към живота и импулсът, с който действа, са заразителни. Ето защо хората се вкопчват в Лъва и го избират за свой лидер, съветник и утешител.

Когато става дума за любов и други близки отношения, той е открит, честен и не се страхува от близост и обвързване.

Когато останете с него, трябва да запомните, че той няма да остане дълго време у дома, а ако го направи, ще покани гости.

12. Близнаци

Подплатени с вятър, те са постоянно в движение. Любопитни, търсещи нови стимули, места, преживявания и хора.

Винаги готови да взаимодейства с някого – разговор, обмен на информация и клюки. Те са изключително общителни и обичат да обменят своите идеи и вдъхновения с другите.

Понякога зодия Близнаци могат да бъдат малко разсеяни, прескачайки от една тема на друга, но техният ентусиазъм и енергия се отразяват върху другите.

Те обичат промяната и вълнението. Те често не са в състояние да се обвържат с дългосрочни връзки.

Не може да се каже, че те се интересуват от света на чувствата на другите хора. И затова не се задържат дълго на едно място.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: