Защо лицето ми се омазнява? Открийте виновните храни за мазна кожа

Защо-лицето-ми-се-омазнява-Открийте-виновните-храни-за-мазна-кожа

Ако някога сте се чудили защо изглежда, че лицето ви има собствена фабрика за производство на себум, не сте сами. Мазната кожа може да бъде истинско безпокойство, което ви кара да се чувствате сякаш непрекъснато се борите срещу лъщенето и пъпките. Но знаете ли, че има някои храни за мазна кожа които могат да допринесат за този гладък блясък на лицето ви?

Нека се потопим и разкрием мистерията зад мазната кожа и храните, които може да са виновни.

Виновните храни за мазна кожа

Вероятно сте опитвали всеки гел за мазна кожа, който е изпълнен със салицилова киселина. Но ако консумирате храни, които предизвикват прекомерна мазнота на кожата, ще бъде предизвикателство да се справите само с грижа за кожата.

реклама

Затова е важно да знаете кои храни допринасят за излишната мазнота на кожата.

1. Млечни изкушения

Харесвате ли вашето мляко и сирене? Е, те може да не се харесат на кожата ви.

Млечните продукти могат да стимулират мастните жлези и да доведат до прекомерно производство на себум, което води до мазна кожа.

Обмислете намаляване на млечните продукти или избор на немлечни алтернативи, за да видите дали има значение.

2. Мазни екстри

Кой може да устои на чиния с горещи, мазни пържени картофи или сочен бургер? Въпреки че могат да задоволят вкусовите ви рецептори, те също могат да причинят хаос на кожата ви.

Храни с високо съдържание на нездравословни мазнини, като бързо хранене и пържени закуски, могат да увеличат омазняването и да запушат порите, което води до появата на пъпки.

3. Прилив на захар

Сладки лакомства като бонбони, сладкиши и газирани напитки може да ви дадат бърз тласък на енергия, но също така могат да повишат нивата на кръвната ви захар и да предизвикат възпаление в тялото.

Това от своя страна може да стимулира производството на мазнини и да допринесе за мазна кожа. Вместо това изберете по-здравословни закуски като плодове, ядки и пълнозърнести храни.

4. Претоварване с въглехидрати

Зареждането с рафинирани въглехидрати като бял хляб, тестени изделия и сладки зърнени храни също може да играе роля за мазната кожа.

Тези храни карат нивата на кръвната Ви захар да скочат, което води до повишено производство на инсулин, което може да стимулира мастните жлези и да доведе до мазна кожа.

5. Пикантна храна

Харесвате ли вашите пикантни ястия? Въпреки че със сигурност могат да измъчват вкусовите ви рецептори, може да не са толкова нежни към кожата ви.

Пикантните храни могат да разширят кръвоносните съдове и да предизвикат изпотяване, което може да направи кожата ви да изглежда по-мазна.

Ако сте склонни към мазна кожа, може да искате да намалите пикантното.

6. Алкохол

Коктейлът след работа или бирата през уикенда може да допринесе за мазната ви кожа.

Алкохолът може да дехидратира тялото ви, което го кара да произвежда повече мазнини, за да компенсира липсата на влага.

Поддържайте консумацията на алкохол под контрол и не забравяйте да хидратирате с много вода.

7. Алтернативи на месото

Множество алтернативи на месото използват продукти от соя, които са със силно преработен характер, което също може да доведе до надмината продукция на себум. Някои от тях съдържат високи нива на наситени мазнини.

Пробвайте заместител на бургер от боб следващия път, когато имате желание за бургер.

8. Червеното месо

Използването на червено месо може също да допринесе за повишаване на мазнините на кожата ви.

Червеното месо като колбаси, говеждо, агнешко и бекон, може да съдържа високи нива на наситени мазнини, което може да стимулира възпалението на кожата.

Този излишен възпалителен процес може да доведе до прекомерно производство на мазнини.

Вместо това прехвърлянето на част от вашата консумация на червено месо към птица или риба може да помогне да намалите количеството на приетите мазнини.

9. Сол

Понякога нещата започват по начин, който не очаквахме да се случи. Но солта е един от главните фактори, които оказват влияние върху външния вид на кожата ни.

Приемането на прекомерно количество сол може да предизвика дехидратация, задържане на течности, отоци и подпухнали очи.

То може също така да доведе до увеличаване на нивата на мазнини, тъй като кожата се опитва да компенсира за дехидратацията, причинена от солта.

Опитайте да ограничите добавянето на сол на вашите ястия и разгледайте възможностите си за храни с ниско съдържание на натрий, като например бобови ястия или супи.

Виновните храни за мазна кожа

Така че, ако сте се борили с мазна кожа и не можете да намерите облекчение, погледнете по-отблизо диетата си.

Правенето на малки промени като намаляване на млечните продукти, избягване на мазни храни и избор на по-здравословни варианти може да направи голяма разлика в управлението на мазната кожа. Кожата ви ще ви благодари за това!

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: