Знаете ли коя зодия е вашият шеф? Проверете как да се справите с него

Знаете-ли-коя-зодия-е-вашият-шеф-Проверете-как-да-се-справите-с-него

Чудите ли се понякога каква зодия е вашият шеф? Или може би вече го знаете? Ако не, разпознайте го по неговите характеристики и открийте как да се справите с него.

Проверете дали се разбирате и какво да направите, за да сте сигурни, че сътрудничеството е ефективно и хармонично.

Овен

Той прилича на огнена топка: има неизчерпаема енергия и може да бъде опасен, когато не е в добро настроение – тогава дори може да прояви агресия.

реклама

Той е нетърпелив и не обича да губи време в дълги срещи или планиране на задачи. Дава нареждания, докато пише имейли или говори по телефона. Винаги в бягство, за него всичко трябва да се направи „вчера“.

За шефа зодия Овен най-важните неща в служителите са активността и иновациите. Внимавайте, ако той ви види отпуснати или лишени от креативност.

Той цени честността и е алергичен към обикалянето и евтиното ласкателство. Ще станете служител на годината, ако сте независими и ефективни.

Шефът Овен не гледа никого и е директивен – трябва да приемете това.

Най-добрият служител за шеф Овен: Това е – парадоксално – неговият огледален знак, Везни.

Стига да не се чувства обиден заради безмилостното му общуване, може отлично да усети нуждите му и да бъде човекът в екипа, който може да работи в отношения.

Той ще бъде поддържан от също толкова пламенния Стрелец, който няма да се интересува от неговата грубост и ще постави граници, където е необходимо, достатъчно силни, за да може Овенът да ги приеме.

Телец

Разпознава се по това, че създава приятелска атмосфера на работа и се грижи за подчинените си.

Понякога носи торта от вкъщи и я предлага на екипа по време на сутрешната среща. Но в същото време е взискателен – очаква от другите да бъдат последователни и упорити като него.

Ако шефът ви е Телец, не импровизирайте и говорете ясно за проблемите си. Телецът – като земен знак – е идеално организиран, но ще разбере, ако имате нужда от повече време, за да изпълните дадена задача.

Това, което го интересува най-много, е способността да контролира и да чувства, че сте печеливш служител.

Понякога може да забележите, че шефът зодия Телец не се натоварва твърде много и вместо това работят другите.

Най-добрият служител за шефа Телец: Земната Дева бързо ще отговори на очакванията на шефа Телец – тя е ефективна, организирана и прозрачна в действията си. Освен това тя е по-трудолюбива от Телеца, което ще му спечели симпатии.

И ако Телецът се отнася към своя служител Скорпион като към партньор и му даде свобода на действие, той ще внесе амбиция в екипа, което ще вдигне летвата, като същевременно възроди донякъде консервативния подход на Телец към живота.

Близнаци

Винаги в движение и винаги готов да се срещне, да обсъди всички въпроси, да обмисли, да уговори и да обсъди.

Шефът зодия Близнаци няма да остане дълго в кабинета си, той е първият, който организира интеграционни пътувания и фирмени събития.

Като негов служител очаквайте непредвидими и променливи планове. Близнаците винаги ще ценят гъвкавостта и бързината.

Не ги отегчавайте с подробности от графика си или дълбоки мисли, защото те ще станат нетърпеливи и след това ще забравят така или иначе.

Не очаквайте да се интересуват кой сте всъщност. Създайте впечатление, че с вас се работи лесно и приятно и ще имате добър живот.

Най-добрият служител за шефа Близнаци: С техния огледален знак, Стрелец, Близнаците ще се разберат моментално. Те са също толкова бързи във вземането на решения и асоциирането на факти.

Стрелецът няма да иска Близнаците да бъдат по-подредени и ще хареса факта, че ще получи свобода от тях.

Контролът не е силната страна на Близнаците, което от своя страна ще подхожда на независимия Водолей. Те ще бъдат обединени от очарованието си от модерните технологии.

Рак

Държи се като майка с подчинените си и се отнася с уважение към чувствата им. Управлява с оглед на релационния аспект.

Ще го познаете по снимката на семейството му на бюрото му. Шефът зодия Рак се интересува живо от живота на служителите си – не създава проблеми, когато някой има болно дете или лош ден.

Това обаче изисква лоялност. Ако той е шеф, обикновено оглавява семейния бизнес и създава такава атмосфера. Трябва да му простите за факта, че е воден от емоции, което го прави нестабилен и че понякога изглежда не много независим.

Всъщност той знае какво иска и е решен да защити това, което иска, и да изгради семейното си наследство. Ако служителят е мил и отдаден, работата ще върви.

Най-добрият служител за шеф Рак: Огледалната зодия на Рака – Козирог – стига да има позиция, където може да направи малко и да организира работата на екипа, той ще се окаже служител, който си струва.

Козирогът се ръководи от здравия разум, който ще бъде здравословен баланс за емоционалността на Рака, а ще ги обединява нуждата от финансова сигурност – заедно ще работят за осезаеми печалби.

Рибите, които са също толкова емоционални като него, също ще се чувстват добре под ръководството на Рака .

Лъв

Той е роден лидер, който често става шеф. Неговата естествена потребност е да живее в светлината на прожекторите – място, от което е видим и му се възхищават.

Виден пост определено е неговото място; харесва му, когато табелата с името му е подобаващо впечатляваща.

Шефът зодия Лъв е надарен с харизма – хората се взират в него и искат да го последват. Характеризира се с гордост, щедрост и великодушие, но ги проявява, когато служителят признае неговия авторитет.

Ако Лъвът е шеф, струва си да знаете, че той очаква възхищение и аплодисменти. Ако не искате да го подценявате, никога не го засенчвайте и му показвайте уважение.

Най-добрият служител за шеф Лъв: В топлината и блясъка на Лъв, служител роден под знака на Рака, ще се чувства добре – той ще бъде в безопасност и лесно ще разпознава авторитета му и също така ще му отдаде очакваната почит.

Ракът като лунен знак може да се подчини на някой по-силен. И Лъвът, и Ракът в живота се ръководят от чувствата, така че ще се разберат.

Единственото условие – Ракът не може да мързелува показно на работа, защото Лъвът, който е активен по природа, ще се ядоса.

Вторият знак, който лесно ще се подчини на Лъва, е зодия Везни, който споделя с Лъва стремежа към престиж.

Дева

Въпреки че Девата не обича да е на преден план, тя често заема високи позиции, защото е изключително интелигентна, иновативна, отговорна, послушна и организирана.

По тези черти ще я познаете. Като шеф е много внимателна към служителите си – държи на тях и е услужлива.

За да не разочаровате Девата, не можете да закъснявате, да сте неприказливи и небрежни.

Дева, която е разбираща по природа, няма да прости това. И трябва да сте умни, защото ако някой мисли твърде бавно, Девата автоматично започва да се грижи за него и след това го отхвърля.

Девата е критичен и взискателен шеф, но ако очакванията й се оправдаят, тя може да възнагради както никой друг.

Най-добрият служител за шеф Дева: Ако Близнаците успеят да преодолеят склонността си да всяват хаос около себе си, те ще бъдат оценени от шефа Дева заради техния блясък и уникалност.

Тези два знака споделят общ планетарен покровител – Меркурий – което ги прави равностойни партньори за изкачване на интелектуални висини.

Огледалната зодия Дева, т.е. Риби, също ще се чувстват добре под крилото на този шеф – те ще бъдат обгрижвани, а организационната рамка ще им дава чувство за сигурност и ще определя посоката на действията им.

И двата знака са полезни и фокусирани върху заобикалящата ги среда.

Везни

Кралица на добрите обноски и такт. Ще познаете шефа зодия Везни по това, че е учтив, елегантен и приятелски настроен.

Той обича да пие кафе със служителите по време на почивките и винаги намира време за разговор.

Кабинетът му е обзаведен с вкус, той се отличава с висока лична култура и изключителна интелигентност.

Избягва конфликтите и решава всички въпроси дипломатично и с бели ръкавици. Не е трудолюбив, но е честен с подчинените си.

Ако искате да се разбирате добре с шефа си Везни, не се дръжте арогантно или грубо, а по-скоро, както във Версай – демонстрирайте социална изисканост и весел нрав.

Не намирайте грешки във всичко, не спорете и се усмихвайте възможно най-често.

Най-добрият служител за шеф Везни: Девата, подобно на Везни, е културна, цивилизована и поддържа високи стандарти на работното място.

Тя има повече дисциплина от Везни и е независима, така че ще върши своите неща, но няма да обиди гордостта на Везните като шеф.

И Дева, и Везни се фокусират предимно върху интелекта, така че заедно могат да постигнат много.

Близнаците също ще се чувстват добре като подчинени на Везни – тези два въздушни знака непрекъснато се опитват да измислят нещата, за да направят нещата по-интересни.

Скорпион

Изпитва почти перверзно удоволствие да управлява и да дърпа конците. Като шеф обаче той има повече предимства, отколкото недостатъци.

Той е харизматичен, решителен и логичен мениджър. Той знае точно какво иска да постигне и ще направи всичко, за да постигне успех.

Ще го познаете по това, че е отдаден на всичко и не търпи половинчати мерки. Ако работите в екип на Скорпион, по-добре е да приемете склонността му да преувеличава и да иска да контролира.

Ако тръгнете на война с него, по-добре започнете да си търсите нова работа.

Скорпионът ще оцени лоялността, дълбочината на погледа и оригиналността. Доверете се на интуицията му и ще се справите добре.

Най-добрият служител за шеф Скорпион: Девата и Скорпионът имат общ аналитичен ум, фактът, че не се отказват и са интелигентни над средното ниво. Те се уважават и вървят един с друг.

Условието за успешно сътрудничество е вътрешната сила на Девата – ако тя не проявява крехкост, а решителност, тя ще бъде любимката на Скорпиона.

Телецът – огледалният знак на Скорпион – също ще работи добре като негов подчинен, той е еднакво постоянен и правилно мотивиран от парите да върви напред като таран.

Стрелец

Шеф със страхотно чувство за хумор, който създава спокойна, приятелска атмосфера на работното място.

Високата си позиция той обикновено дължи на широкия си умствен кръгозор и нуждата постоянно да иска повече.

Хубаво е да го имате за началник, защото той е оптимист по природа и за него няма невъзможни неща – затова той перфектно ви мотивира да действате.

Той води екипа си към успех с голяма увереност и споделя печалбите справедливо. Той възхвалява и цени открито и щедро и не прощава.

Той ви гласува голямо доверие, така че по-добре не го разочаровайте. Не обича неискреността, измамите, хленченето и примиряването с нещо дребно.

Най-добрият служител за шеф Стрелец: Овен и Стрелец, Лъв съчетават смелост и чувство за хумор – ето защо тези подчинени на Огнения тригон ще работят добре.

Условието е да обуздаят индивидуалните си амбиции. Ако направят това, те ще завладеят света с шефа си Стрелец.

Водолеят също ще бъде също толкова визуален, колкото и той, и в същото време ще охлади малко неговите понякога буйни амбиции.

Козирог

Независимо колко виден и важен пост заема, той работи като роб и очаква същото от своите подчинени. Затова, ако имате за началник Козирог, не разчитайте на отстъпка. По-скоро очаквайте извънреден труд и стриктно спазване на предварително определен график.

По-добре е да не си позволявате да удължавате почивките и да чатите. Ако се чувствате добре като работен кон, можете да разчитате на почти бащинската подкрепа на шефа Козирог и адекватно на вашия ангажимент и заслуги, заплащане.

Можете също така да сте сигурни, че вашият началник винаги ще ви помага в работата и ще бъде отговорен и зрял.

Да, ще бъдете контролирани, но ще бъдете третирани справедливо и има голям шанс да се чувствате сигурни и стабилни.

Най-добър служител за шеф Козирог: Зодия Девата ще впечатли Козирога с тяхното старание и любов към детайла. Тези два знака са много отговорни и послушни, така че ще се разбират.

Възпламенителната точка може да бъде, че Девата мисли по-бързо от Козирога, което може да го накара да се страхува, че няма да може да я контролира.

В това отношение Телецът може да се хареса на Козирога, тъй като е също така методичен, но ще трябва наистина да се захване за работа.

Водолей

Той е шеф, на когото всеки ден му хрумва нова идея и когато работите с него, оставате с неустоимото впечатление, че е изпреварил времето, в което живее.

Изглежда много дружелюбен, но след известно време се оказва, че се интересува повече от собствените си визии, отколкото от подчинените си.

Той третира хората като инструменти за постигането им. Работата обаче не трябва да е място за признания и установяване на близки отношения, особено с шефа – ако мислите така, ще оцените работата с Водолей.

Предимствата му са: толерантност, липса на нужда от прекомерен контрол, отвореност към диалог.

Това, с което определено ще го впечатлите, е вашата креативност и смелостта да вървите срещу зърното. Ако се придържате към установените модели, може да ви уволнят.

Най-добрият служител за шеф зодия Водолей: Това е взискателен шеф, чиито очаквания могат да бъдат изпълнени от Стрелец , защото те също обичат свободата и следват големи идеи.

Стрелецът няма да се обезсърчи от студенината на Водолея, защото ще се радва на липсата на контрол. Близнаците ще се радват, че могат да бъдат многостранни и променливи по свой начин.

Риба

Шефът, роден под знака на доста неспецифични Риби, просто трябва да му се вярва, че знае какво прави, въпреки че това не изглежда много логично.

Трябва да вземете предвид внезапни промени в решенията, взети по причини, известни само на вас.

Затова са необходими гъвкавост и липса на привързаност към установеното. Предимството на шефа зодия Риби е човешкият му подход към служителите – изпълнен с съпричастност и разбиране на слабостите. Ако проявите лоялност и емоционалност, нищо лошо няма да ви се случи.

Най-добрият служител за шеф Риби: Комбинацията Риби- Скорпион може да работи добре на работа.

Ако се случи така, че Рибите са по-висши, Скорпионът ще им урежда разни въпроси и ще властва над тях.

Той ще осигури на Рибите своята подкрепа и няма да се страхува от по-близки от стандартните отношения. Ориентираните към партньорство Везни ще оценят, че Рибите са нежни и не оказват натиск.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: