Зодии – кой е реалист и кой мечтател?

Зодии – кой-е-реалист-и-кой-мечтател

Астрологията дава представа за нашата личност, посочва водещите черти на характера и темперамента ни. По този начин бихме могли да разделим 12-те зодии на две – реалисти и мечтатели.

Въпреки че зодията не гарантира успех в постигането на цели или осъществяването на мечти, тя помага в себеоткриването, за да откриете вашите амбиции и естествени предразположения.

Реалисти – 6-те зодии, които са най-решителни да постигнат целите си

Те си поставят големи цели и не пестят сили да ги постигнат сами.

реклама

Козирог: Издръжлив катерач

Земният знак, управляван от Сатурн – планетата на дисциплината и упоритата работа – олицетворява постоянен стремеж към всичко, което планира, а планира много и амбициозно.

Козирогът поставя високи стандарти и се изкачва към върха с голяма решителност. Той е твърд в преодоляването на трудностите, за да се изкачи по стълбата на възвишените си стремежи.

Той постига успех благодарение на саможертвата и огромното количество търпение за постигане на дългосрочни цели. Целта му е да спечели престиж и материална сигурност.

Скорпион: безмилостен визионер

Воден знак, управляван от Плутон – планетата на трансформацията и вътрешната сила – има вродена способност да бъде изключително фокусиран върху целите си. Неговата решителност е силна и непоколебима.

Ако един Скорпион се ангажира, той се ангажира повече от 100 процента и няма да си почине, ако не постигне целта си.

Той е най-мотивиран да побеждава от предизвикателства, които изискват личната му трансформация и преодоляване на вътрешни ограничения.

Не се страхува от трудни преживявания. Целта му е да постигне пълен контрол над себе си, за да стане още по-психически устойчив.

Овен: безстрашният пионер

Огненият знак, управляван от Марс – планетата на действието и лидерството – е воден от неутолимо желание да бъде начело на глутницата или тръгва сам да постигне целите си.

Има нужда от тях, за да даде воля на смелостта и ентусиазма си. Това го зарежда със сила и мотивация да продължи.

Амбициите му се подхранват от желанието да бъде първи и да направи нещо от нулата. Най-добре е целта, която е избрал, да бъде широко призната за непостижима.

Овенът обича да бъде чудотворец, но такъв, който дължи всичко – от А до Я – само на себе си. Той винаги се стреми да надмине другите.

Лъв: харизматичен завоевател

Управляван от Слънцето, огненият знак – източникът на енергия и сила на волята – има магнетична привлекателност, която ги тласка да постигат целите си с лекота и стил.

Зодия Лъв излъчва такова здраво самочувствие, че привлича другите към своите видения, улеснявайки пътя им към успеха. Той работи по много естествен начин, почти без усилия, захранван от своята слънчева неизчерпаема енергия.

Неговите цели трябва да го водят до осезаеми, измерими резултати, за да може да получи награда и аплодисменти за тях. За него парите са страничен ефект. Стреми се да не живее в сянка.

Дева: методичен алтруист

Земният знак, управляван от Меркурий – планетата на комуникацията и интелекта – се приближава към целите, щателно планира и обръща внимание на детайлите.

Девата внимателно чертае пътя си, като се фокусира върху последователното преследване на финалната линия, защото вярва в принципа да не бягаш от реалността.

Тя е реалист в начина си на действие, но се ръководи от по-висши идеи – иска да помага на хората, като носи знания и практически умения.

Нейната задача е да ръководи себе си и своите клиенти по такъв начин, че да стигне до същината на въпроса и да избегне хаоса. Целта му не оправдава средствата.

Телец: упорит строител

Земният знак, управляван от Венера – планетата на красотата, любовта и парите – олицетворява постоянството в преследването на целта.

Телецът винаги се фокусира върху осезаеми постижения, работейки за създаване на стабилна основа.

Житейската цел на Телеца е да осигури надеждна база за себе си и хората около него. Той е като скала, на която другите могат да разчитат, защото е честен и надежден.

Най-продуктивен, когато работи според собствените си условия, без да генерира твърде много промяна. Изисква лоялност и честност. Неговата крайна цел е притежанието, което му дава сигурност.

Мечтатели – 6 по-малко решителни зодии

Те предпочитат да мечтаят, да се доверят на течението на живота и да разчитат възприемчиво на другите.

Риби: интуитивни мисионери

Водният знак, управляван от Нептун – планетата на духовността и облаците – се ръководи в живота от надеждната си интуиция, която ни казва да не планираме нищо, а просто да следваме потока на събитията.

Рибите са мотивирани да сбъднат мечтите си от знанието, че всички имаме нужда от съпричастност, доброта и подкрепа.

Те са непостоянни и ефирни по природа, така че често хвърлят един гол за сметка на друг, почти без да го забелязват или смятат за загуба.

Тяхната мисия в живота е да докажат, че има по-висша сила.

Рак: пазител на дома

Водният знак, управляван от Луната – планетата на емоциите и семейството – мечтае всеки да се чувства в безопасност.

Той е на разположение, когато другите имат нужда от него, но живее така, че да получава и подкрепа по всяко време.

Зодия Рак се стреми да живее заобиколен от любящо семейство и племе от хора със сходни възгледи за света.

Има живо въображение, което му позволява да се откъсне от реалността и да идеализира хората.

Това е неговият защитен механизъм – той не иска да вижда злото, за да не се изправи срещу него. Неговата мечта е всички да се обичат безусловно.

Везни: шампион на баланса

Въздушният знак, управляван от Венера – планетата на красотата, любовта и парите – използва своето безпристрастно, обективно отношение, за да се бори за хармония и плавен обмен на ресурси между хората.

Везните мразят конфликтите и се борят за справедливост, използвайки мирни методи. Отличава се с рационален, честен и цивилизован подход към решаването дори на сложни въпроси.

Везните обаче никога няма да пожертват комфорта и положението си, никога няма да рискуват заради някого или нещо.

Нейната амбиция е да живее охолен живот. Той тайно мечтае то да се състои само от удоволствия.

Близнаци: творчески посредници

Въздушният знак, управляван от Меркурий – планетата на интелекта и комуникацията – се характеризира с необуздана общителност.

Близнаците мечтаят да живеят заобиколени от хора, но не се нуждаят от дълбоки и близки отношения. Обичат да говорят с непознати и да се сприятеляват с всички.

Те не обичат ангажименти – нито емоционални, нито професионални – така че постоянното постигане на цели е извън обсега им.

От тях не се предполага, че са верни дори на себе си, затова изоставят целите си. Те мечтаят животът да им осигури свобода и повърхностни интереси.

Водолей: роден бунтар

Въздушен знак, управляван от Уран – планетата на бунта и революцията – разрушава по-често, отколкото изгражда.

Зодия Водолей е роден да отрича установените правила, да преобръща традициите и йерархиите и да се присмива на стереотипите.

С присъствието си той катализира промени, които често са бурни и генерират загуби, защото, за да се появи новото, старото трябва да умре.

Отличава се с новаторски дух и изповядва хуманитарни идеи. Мечтае да направи света по-добро място, поради което често е доброволец или работи в различни видове организации.

Често обаче той е по-близо до идеята, отколкото до човека и неговите чувства.

Стрелец: Авантюрист

Огнена зодия, управлявана от Юпитер – планетата на щастието и развитието – да, има големи цели, но в постигането им му пречат глупавият ентусиазъм и прекалените желания.

Стрелецът обича да пътува, да изследва нови места и култури и да разширява хоризонтите си, но това трябва да е чисто удоволствие и много забавление.

Не обръща внимание на резултатите, не търси ефекта от действията си. Има мащабни планове, които може да изостави по всяко време, защото бързо се отегчава.

Той често среща разочарования, защото визията му е твърде нереалистична и той е твърде оптимистичен. Мечтае да учи другите на детското любопитство.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: