Зодии – кой контролира и кой не?

Зодии - кой-контролира-и -кой -не

Всеки иска да има известна степен на контрол, но за някои това означава да могат да вземат собствени житейски решения, докато други може да се чувстват в правото си да контролират хората. Представяме класацията на всички зодии от най-много до най-малко контролиращите.

Зодии – кой контролира и кой не?

Нека разберем кои зодии обичат да контролират живота на други и кои проявяват повече разбиране в това отношение.

1. Скорпион – основният плеймейкър

Най-големият маниак на контрола в зодиака – мрази другите да му казват какво да прави. Доверието му е силно ограничено и той е фокусиран върху собствените си желания.

реклама

Затова взима нещата в свои ръце и контролира всичко. Той се стреми да почувства, че има влияние върху живота – върху себе си, върху другите, върху взаимоотношенията, върху финансите, върху бъдещето.

Скорпионът яростно защитава и контролира това, което обича. Склонен е към притежание, защото чувства, че трябва да бъде бодигард на хората, на които държи.

Характеризира се с високо самосъзнание – така се контролира. Той е емоционален, но никога не избухлва. Най-добрият начин да контролирате Скорпион е да му дадете власт.

2. Козирог – отговорен автократ

Той е най-организираният и дисциплиниран от цялата зодия, а това по дефиниция означава висока способност и нужда от контрол.

Той упражнява власт над другите поради тежестта на отговорността, която поема. Предпочита да го носи сам, отколкото да предаде кормилото на други.

Козирогът контролира чрез спазване на правила и разпоредби – той има силно чувство за справедливост, обича да поучава и морализира.

Контролът се упражнява от позиция на власт, която заема определена позиция и има важна роля.

Той е авторитарен по природа и много ефективен в контрола. Ето защо той оглавява системата и управлява ефективно материята.

Така избягва хаоса, от който се страхува най-много на света. Емоционалната студенина му помага да контролира собствените си емоции.

3. Лъв – има един цар

Той контролира реалността, за да се покаже в най-добра светлина – затова има нужда да усеща влиянието върху хората около себе си и ситуациите, в които участва.

Той обича да блести според собствения си разказ – ако забележи, че не е център на внимание, той полага големи усилия да пренасочи светлината на прожекторите върху себе си.

Той трябва да знае какво мислят хората за него, затова ги държи под око. Нещата трябва да вървят по начина, по който той иска да се покаже както трябва.

Егото му не би могло да го понесе иначе – а където има силно его, има и контрол.

Той може да ви направи зависими от вас със своята щедрост и великодушие, както и споделяйки нивото си на жизненост – така той контролира двора си.

Освен това Лъвът винаги иска да бъде прав и това също изисква да следи обстоятелствата.

4. Овен – страстен лидер

На пръв поглед той изглежда като свободна птица с харизма, която не се интересува от другите и това е отчасти вярно.

Въпреки това, той се оказва доста контролиращ и трябва да има пълна власт в лидерски и конкурентни ситуации.

Овенът е роден лидер, който е себе си, когато безмилостно владее властта. Не очаквайте да видите Овен на задната седалка – той се чувства жив, когато се чувства като на шофьорското място и когато дава заповеди на другите.

Тези други трябва да бъдат изпълнители на неговата визия, която го води до целта, която си поставя.

Ако Овенът не е в конкурентна среда, той няма склонност да контролира хората. Той е твърде импулсивен, за да посвети времето си на тяхната гледна точка.

Той избягва скуката и стагнацията, така че контролира реалността, за да предотврати това.

5. Телец – педантичен счетоводител

Той е известен със своята съпротива срещу промените и само този факт го прави контролер.

Прави впечатление упоритостта му да стои здраво на сигурна основа. Неговият контрол е, че той постоянно гарантира, че животът е предвидим.

Той има свои постоянни ритуали и навици, които винаги изпълнява по точно определен начин – това му дава усещане за контрол върху потока на живота.

Той живее в ритъма на природата – той е тясно свързан с нейните цикли. Контролът му се проявява в стремежа към притежание – Телецът не е наемател, той трябва да е собственик на недвижими имоти и други материални блага.

Той също не е кандидат за мимолетни афери – иска да живее в официална връзка. Той контролира близките си хора чрез чувство за принадлежност и споделена собственост.

6. Дева – любознателен човек

Девата не е от типа, който контролира хората и ги обсебва. Тя контролира реалността, забелязвайки всеки детайл.

Тя е роден перфекционист, за който всичко трябва да е идеално – тогава се чувства сигурна. Освен това тя е отличен организатор, така че може лесно да се справи дори с многозадачни предизвикателства.

Благодарение на своята проницателност и бърза мисъл, той се фокусира върху ефекта, към който се стреми, като постоянно обръща внимание на малките неща.

Тя е майстор в постигането на големи цели с малки стъпки. Ако всичко не е на мястото си, както смята, че трябва да бъде, тя се чувства неуравновесена и раздразнена.

Тогава тя скача в действие, защото не вярва на никого да го направи толкова перфектно, колкото тя. Може да контролира, като помага.

7. Рак – манипулативен слаб човек

Той живее в ритъма на своите емоции, които по природа са променливи и трудно се контролират. Следователно Ракът не е добър контролер по природа.

В живота той цени автентичността в отношенията, поради което предпочита хората, с които се заобикаля, да са истински. Той се чувства най-добре, когато разбира слабостите на хората и ги подкрепя.

Той подхранва своите връзки, позволявайки им да растат естествено. Когато обаче загуби чувството за близост и съответно чувството за сигурност, започва да контролира, влизайки в ролята на по-слабия или дори на жертвата.

Той се стреми да обвърже обектите на своята привързаност към себе си, като се увери, че те имат задължения към него.

8. Близнаци – пресметливи играчи

Близнаци и контрол се изключват взаимно, защото имат вградена система за бягство от обвързване.

Тяхната динамична личност ги принуждава да действат по такъв начин, че никога да не подкрепят напълно нищо.

Предпочитат другите да бъдат отговорни, да останат в ролята на някой, който не носи пълна отговорност.

В същото време се интересуват от много неща и искат да изпитат. Поради тази противоречива природа за тях е лесно да се изгубят в процеса на вземане на решения.

Това ги оставя неспособни да контролират много ситуации и чакат някой друг да разреши техните дилеми.

Носят гена на незрялостта, благодарение на който искат да се опрат на някого и след това умело го контролират.

9. Везни – очарователна съблазнителка

Ако Везните имат нещо общо с някакъв вид контрол, то е само когато се задейства страхът от самотата.

С личния си чар тя влияе на някого, с когото иска да бъде в личния или професионалния си живот, и го прави толкова убедително, че е невъзможно да й се откаже.

Тя също така използва своя интелект и дипломатически и посреднически талант. Тя е мила, но е кардинален знак, който може да се грижи за себе си.

Везните обаче никога няма да бъдат маниаци на контрола, защото умереността и толерантността са в природата й.

Тя не може да контролира нечий живот (не се интересува от него) и да упражнява натиск. Като подопечна на Венера, тя вярва, че животът ще й донесе нещо добро и без нейните активни усилия.

10. Водолей – краен индивидуалист

Водолеят е една от зодиите, които най-малко забелязват другите хора, защото е изключително индивидуалистичен и егоцентричен.

Ако не им обръща внимание, как може да ги контролира? Може дори да се каже, че е силно алергичен към всякакви симптоми на контрол. Сам реагира на нея с бунт и предизвикателство, така че не я оказва натиск.

Това е отчасти защото той е просто безразличен и отчасти се е съсредоточил върху идеологически и интелектуални въпроси.

Единственото нещо, над което има контрол, е собственият му ум – това го интригува най-много.

Въпреки всичко това, Водолеят е общителен и предпочита да се вслушва в мнението на приятелите си, отколкото да го променя. Той обаче защитава собствените си права като лъв.

11. Риби – майстори на пускането

Рибите са пацифисти, а не войни – не се бият, не насилват, не ухажват, следователно не контролират.

Вместо това те говорят за доверие в потока на живота и по-висша сила. Те са тези, които ни утешават с думите: „Ще видиш, всичко ще се нареди. Само изчакайте малко.

Те не се опитват да контролират нищо, предпочитат просто да се оставят на течението и да приемат живота такъв, какъвто идва.

Те се фокусират повече върху преживяването на това, което животът им носи, вместо да се опитват да повлияят на това, което би могло да бъде.

Те могат да се радват на всяко малко нещо и нямат големи очаквания. Те често живеят в свой собствен свят, без да обръщат внимание на това, което казват другите.

12. Стрелец – избраникът на живота

Стрелецът не обича нищо повече от свободата си. Той ще направи всичко по силите си никога да не позволи да бъде контролиран или привързан към някого.

В неговия случай работи и обратното – няма да си прави труда да проверява някого. Той също така не контролира проявите на живота, защото вярва, че той ще загуби своя вкус и цвят.

Колко струва едно приключение, ако предвидим хода и края му? Стрелецът има най-голямо доверие в живота и хората от всички зодии – затова контролът изобщо не е в природата му.

Той просто иска всеки да живее собствения си живот и да бъде господар на собствената си съдба. Характеризира се с много висока толерантност и оптимизъм.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: