Какво да нанесете първо: слънцезащитен крем или овлажнител?

Какво-да-нанесете-първо-слънцезащитен-крем-или-овлажнител

Случвало ли ви се е да стоите пред продуктите си за грижа за кожата, чудейки се кое да нанесете първо: слънцезащитен крем или овлажнител? Не сте сами! Това е често срещана дилема, но не се тревожете, в тази статия ще хвърля малко светлина върху тази тема.

Съществува една универсална истина за грижата за кожата: SPF трябва да се носи от всеки, всеки ден, навсякъде.

Тъй като слънцезащитният крем е толкова важна част от режима ви за грижа за кожата и когато го прилагате, едно от най-важните неща, които трябва да разберете, е важността на реда.

реклама

И така, кое е първо слънцезащитния крем и овлажнителя? Нека разберем.

Когато става въпрос за сутрешната ви рутинна грижа за кожата, редът на нанасяне може да повлияе колко ефективни са вашите продукти.

И слънцезащитният, и овлажняващият крем играят решаваща роля за поддържането на кожата ви здрава и защитена. Прилагането им в правилния ред може да увеличи максимално ползите им.

Слънцезащитен крем и овлажнител

Първо, нека поговорим за овлажнителя. Овлажнителят помага за хидратиране и подхранване на кожата ви, като създава бариера за задържане на влагата и поддържа кожата ви мека и еластична. Все едно да дадете на кожата си голяма чаша вода, за да започнете деня.

Сега към слънцезащитния крем. Слънцезащитният крем е най-добрият приятел на вашата кожа, когато става въпрос за защита от вредните ултравиолетови лъчи и предотвратяване на увреждане от слънцето.

Той образува защитен щит върху кожата ви, като я предпазва от вредните ефекти на слънцето и намалява риска от слънчево изгаряне, преждевременно стареене и дори рак на кожата.

Какво да нанесете първо: слънцезащитен крем или овлажнител?

И така, кой трябва да приложите първо? Отговорът е прост: първо се нанася овлажнител, последван от слънцезащитен крем.

Ето защо: нанасянето на овлажнител първо помага да се гарантира, че кожата ви е достатъчно хидратирана, преди да нанесете слънцезащитен крем.

Това може да помогне на слънцезащитния крем да се разнесе по-равномерно по кожата ви и да се абсорбира по-ефективно.

Освен това овлажнителят помага да се създаде гладка основа за вашия слънцезащитен крем, което го прави по-лесен за нанасяне и по-малко вероятно да се набие върху кожата ви.

Когато нанасяте слънцезащитен крем, не забравяйте да използвате широкоспектърна формула със SPF 30 или по-висока.

Също така не забравяйте да я нанесете щедро върху всички открити участъци от кожата. Включително лицето, шията, ушите и всички други области, които ще бъдат засегнати. изложени на слънце.

Като следвате това просто правило – първо овлажнител, след това слънцезащитен крем – можете да гарантирате, че кожата ви ще остане хидратирана, защитена и ще изглежда по най-добрия начин през целия ден.

Мога ли да смеся моя овлажнител и слънцезащитен крем заедно?

Накратко – не. Може да има свойства в овлажнителя, които биха могли да инактивират съставките в слънцезащитния крем.

За да се смекчат потенциалните щети от слънцето, е добре да предприемате нещата стъпка по стъпка. Важно е да оставите продукта да престои и да попие, преди да преминете към следващия.

Но за да получите пълната картина, ще трябва да разберете видовете слънцезащитни продукти и как функционират.

SPF е разделен на два лагера, физически и химически, и действа по два различни начина: като гъба или като щит.

Физическите слънцезащитни продукти – наричани още минерални слънцезащитни продукти съдържат минерали като цинков оксид и титанов диоксид. Те създават бариера върху кожата ви, за да блокират вредните лъчи.

Химическите слънцезащитни продукти, от друга страна, съдържат активни съставки като авобензон, които абсорбират слънчевите лъчи и ги освобождават под формата на топлина.

Когато смесвате своя SPF с друга среда като овлажнител, рискувате да намалите ефективността на слънцезащитния си крем или да го отмените напълно.

Какво ще кажете за овлажнител със SPF?

Продукт с двойна функция изглежда като безсмислен – овлажнява кожата ви, докато се предпазва от излагане на слънце? Но лосион със SPF 15 не прави много.

Докато е със SPF 30 или по-висок и има широкоспектърно покритие, той е ефективен. Избирайки овлажнител със SPF, вие получавате най-доброто от двата свята – съставки, които обичат кожата и защита от UV лъчи.

SPF, което означава слънцезащитен фактор, се отнася до времето, което имате, преди тези UVB лъчи да започнат да причиняват някои щети на кожата.

Също така е важно да се отбележи, че нуждите на кожата варират в зависимост от сезоните, хормоните, възрастта и много други фактори на околната среда.

Може да имате суха кожа през зимата или по-чувствителна през пролетта. Което означава, че е вероятно да искате различни овлажнители по различно време. Намирането на такъв с адекватна слънцезащита и хидратация може да се окаже трудно.

Какво да нанесете първо: слънцезащитен крем или овлажнител? – Обобщение

Така че следващия път, когато се приготвяте да посрещнете деня, не забравяйте да дадете на кожата си любовта и защитата, които заслужава. Нанесете овлажнителя и слънцезащитния си крем в правилния ред. Кожата ви ще ви благодари за това!

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: