Ето как да възстановим увредената от слънцето коса

възстановяване на силно увредена коса

Лятото носи със себе си продължителни слънчеви дни, независимо дали събирате тен на плажа или се разхождате в парка.

Въпреки това, подобно на кожата ви, косата ви може бързо да се увреди когато е изложена на силните слънчеви лъчи.

Ето няколко лесни съвета за възстановяване на силно увредена коса след приятните слънчеви дни.

реклама

Изплакнете с хладна вода

След като сте измили косата си и сте нанесли балсам, изплакнете я с хладка вода. Това ще запечата така необходимата влага, получена от балсама или други продукти за силно изтощена коса.

Придържайте се към шампоан без сулфат

Сулфатът е често срещана съставка в шампоана, но може да причини проблеми на увредената коса, тъй като премахва полезните масла. Минимизирайте допълнителното накъсването на косъма, като избягвате тази съставка колкото е възможно повече.

Подстрижете връхчетата

Подстригването на връхчетата е ключът към лъскавата коса, особено важно, ако косата ви е станала суха от слънчевите лъчи. Премахването на краищата на косата ще ви помогне да се освободите от най-повредените части на косата ви.

Опитайте: дълбоко хидратираща маска за коса с авокадо, мед и зехтин

Зехтин, мед и авокадото-фантастична маска, която добавя хранителни вещества към косата, което прави краищата по-малко накъсани и косата по-блестяща.

Използвайте алое вера

Въпреки че сме склонни да свързваме алое вера с грижата за кожата, регенеративните му ефекти са полезни и за вашата коса. Това е чудесен продукт, ако скалпът и косата ви са увредени от слънцето – нанесете го по цялата дължина и го оставете да успокои и съживи вашата грива.

Опитайте топло кокосово масло

Съветваме ви да опитате маска със загрято кокосово масло, тя е фантастична възстановителна маска за косата ви. Нанесете кокосовото маслото по краищата, но избягвайте корените колкото е възможно повече, за да избегнете омазняване на косата.

Нанесете дълбоко хидратиращ балсам преди излагане на слънце

Ако сте се запътили към плажа, може да намалите щетите които слънцето ще нанесе върху косата ви, като използвате дълбоко хидратиращ балсам преди да излезете. Той ще проникне в косъма ви, вместо да седи на повърхността, както другите продукти, така ще ви помогне да я защитите.

Използвайте черен чай за тъмна коса

Ако тъмният цвят на косата ви изглежда малко избледнял, изплакването и в черен чай ще ви помогне да върнете цвета който слънцето е отнел.

Избягвайте да връзвате косата на опашка

Връзването на косата ви на опашка може да доведе до допълнително накъсване на косъма.

Ако все пак решите да връзвате косата си, то поне променяйте височините на опашката всеки ден, за да избегнете прекалено голям натиск върху косъма на едно и също място.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: