Как да имате жизнена и красива коса

Как-да-имате-жизнена-и-красива-коса

Ако косата ви започне да изглежда чуплива или без блясък, вероятно е време да смените продуктите, които използвате. Въпреки че естествената коса е без химикали и се носи в своето естествено състояние, за да имате красива коса, все пак изисква грижа и внимание.

Правилните съставки са от съществено значение за възстановяване на здравето и жизнеността на косата. За да я върнете в по-добро състояние, е важно да използвате подходящи грижи и продукти.

Протеинът често е полезен за укрепване на косата и предотвратяване на накъсването. Освен това, хидратацията под формата на вода и масло е важна за предотвратяване на изсушаването и накъсването на естествената коса. Включването на подходящи терапии в рутинната грижа за красива косата също е от съществено значение.

реклама

Третиране с горещо масло

Един отличен избор е третирането с горещо масло, което включва нанасяне на загрято масло върху кичурите коса за насърчаване на хидратацията, увеличаване на еластичността и предотвратяване на увреждания.

Горещото масло е страхотен вариант, защото отваря кутикулата и позволява на маслото да проникне по-дълбоко в косъма. Тези процедури са особено добри за груба коса и коса с ниска порьозност.

Ползите от този лесен домашен процес са многобройни. Те помагат за подобряване на овлажняването. Маслата се нанасят най-добре върху мокра или влажна коса, за да задържат влагата, да увеличат блясъка и да намалят сухотата с течение на времето.

Изкушени сте да изпробвате това върху суха коса? Недейте. Просто стои върху косата, по същия начин, по който маслото стои върху суха кожа.

Чудите се кои масла да използвате? Препоръчват се масло от ший, жожоба и кокосово масло за ултра-хидратация. Ако не сте за лечение с горещо масло, потърсете продукти с глицерин като съставка.

Балсамът без отмиване и дълбоко хидратиращия балсам, съдържащи глицерин, са добри варианти. Глицеринът е овлажнител и ще привлече вода към косата, подобрявайки хидратацията.

Хидратация

Не е изненадващо, че сухотата може да доведе до чупене и увреждане на косата. За да възстановите косата си, изберете продукти, формулирани с естествени съставки.

Някои съставки, които стимулират растежа, включват билки като палмето, хвощ и витамин B3. Масла като кокосово масло, масло от витамин Е, масло от тиквени семки, масло от мента, розмарин, чаено дърво и масло от мащерка също са отлични опции.

Не всичко действа еднакво добре за всички, така че е важно да откриете какъв тип грижа предпочита вашата красива коса. Въпреки изобилието от естествени съставки, някои синтетични могат също да бъдат полезни за хора, които страдат от косопад поради увреждане.

Често се препоръчва миноксидил, който е одобрена от FDA съставка за лечение на косопад, защото удължава фазата на растеж на косъма. Той е ефективен и хората често са приятно изненадани от резултатите.

Обикновено се комбинира с други съставки, които са по-подходящи за текстурирана коса, в сравнение с пяната или разтвора без рецепта, които могат да изсушат къдрава или накъдрена коса.

Пропуснете премахването на съставките

Докато някои синтетични съставки могат да имат положителен ефект, други трябва да се избягват или използват с мярка. Продуктите, които напълно отстраняват естествените масла от косата, могат да бъдат полезни за дълбоко почистване. Препоръчително е да ги използвате „само при необходимост от дълбоко почистване“, а не редовно.

Освен това, продукти, които изсушават косата, като фиксиращи спрейове и твърди гелове, не са препоръчителни за продължителна употреба. Съставки като изопропилов алкохол, формалдехид, бензол, силни аромати и добавени оцветители не са препоръчителни заради химикалите и негативните им дългосрочни ефекти върху косата и кожата.

Сулфатите също изискват внимание, ако се опитвате да възстановите естествената си коса. Те изсушават косата. Въпреки това, сулфатите могат да се използват директно върху скалпа за почистване или лечение на пърхот. Здравето на скалпа е изключително важно за цялостното здраве на една красива косата.

Вдъхновете се в кухнята си

Ако харесвате евтини, домашни маски за коса за грижа, имате късмет. Много страхотни съставки могат да бъдат намерени във вашия шкаф и хладилник, които са полезни за естествената коса.

Яйцето е отличен естествен източник на протеин, който може да се добави към балсама или маската ви. Авокадото и медът съдържат съединения, които осигуряват влага и блясък на косата.

Ябълковият оцет, от своя страна, действа като естествен почистващ агент, премахва натрупвания и раздразнения, и придава блясък на косата.

Макар че тези кухненски продукти няма да преобразят косата ви завинаги, те могат да имат краткотраен ефект – подобно на домашна маска за лице.

Намерете вашата перфектна формула

Независимо кои съставки изберете, придържайте се към това, което работи най-добре за вас.

Ключът е редовното почистване и хидратация и създаването на система, на която косата ви реагира добре с времето. Открийте продуктите и режима, които харесва вашата коса, и се придържайте към тях.

Не всичко работи за всички, така че е важно да намерите най-добрия начин, по който косата ви обича да бъде третирана. Познаването на типа и структурата на вашата коса играе голяма роля в грижата за нея.

В крайна сметка красивата коса е начин да изразите себе си и трябва да бъде обичана и третирана подобаващо. Нашата връзка с косата ни трябва да бъде красиво пътешествие на себеизразяване и любов към себе си.

Обобщение

Независимо от състоянието на косата ви, важно е да намерите правилната грижа и продукти, които работят най-добре за вас.

От третиране с горещо масло до естествени съставки като кокосово масло и мед, има множество начини да съживите и поддържате естествената си коса.

Важно е също така да избягвате съставки, които могат да навредят, като изопропилов алкохол и добавени оцветители.

Не се страхувайте да експериментирате и да откриете какво най-много подхожда на вашата коса.

В крайна сметка, естествената коса е израз на вашата индивидуалност и трябва да бъде обичана и поддържана с грижа.

Открийте вашата перфектна формула и се наслаждавайте на здрави, блестящи кичури, които отразяват вашата уникална красота.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: