Кои зодии са независим и кои зависим?

Кои-зодии-са-независим-и-кои-зависим

Независимостта е състояние или качество на свобода от влиянието, контрола или натиска на друг човек. Необходими за саморазвитие и постигане на значими цели. Кои зодии са най-независим и кои са склонни да бъдат зависими?

Кои зодии са независим и кои зависим?

В живота често срещаме хора които не могат да вземат решения и търсят помощ от другите, срещаме и такива които никога не се вслушват в чуждото мнение.

Това до голяма степен зависи от техните зодии, нека разберем кои са независимите и кои зависимите зодии в зодиака.

реклама

1. Водолей: средното му име е свобода

Победителят в тази класация има толкова независимо мислене и вродена противоречивост, както и алергия към всяка принуда, че не е податлив на външни влияния.

Той марширува в ритъма на собствения си барабан и не се страхува да предизвика статуквото.

Водолеите нямат страх да останат сами в своите вярвания или в живота като цяло. За него връзката не е приоритет, но това не означава, че всеки Водолей е вълк единак.

Хората, родени под този знак, знаят добре от какво имат нужда в отношенията и не се съгласяват на нищо друго.

Преди всичко те се интересуват от личното пространство и самоопределението. В техния случай не става въпрос за взаимозависимост. Също и за господството, защото второто име на Водолея е свобода.

2. Стрелец: без багаж

Той високо цени свободата и я провъзгласява открито и честно. Стрелецът не обича да живее с ненужен багаж, защото във всеки един момент може да изпита неудържимо желание да се отправи в далечината.

Трудно е да бъдеш обвит около него. Стрелецът е търсач на истината и обективността – той е склонен да поставя под въпрос установените начини на мислене и очевидности.

Той няма да се откаже от себе си и нуждите си, за да направи нещата по-удобни или печеливши.

Той не знае компромиси, не обича жертви, въпреки че е щедър и толерантен. Той не се нуждае от ничие съгласие, за да живее както иска.

Той не може да бъде хванат в капан и не се стреми да направи никого зависим от себе си – той реагира на подобна идея с психическа клаустрофобия.

3. Овен: направо по същество

Той заслужава място на подиума в това състезание, защото е силен индивидуалист, за когото най-важното е да постига целите си независимо от всичко, включително и хората.

Той няма да се откаже от това, което иска, дори ако някой му забрани или това означава да върви срещу вятъра. Това ще го възбуди още повече.

Овенът взема решения напълно самостоятелно. Ако някой се опита да му наложи нещо, той ще се бунтува шумно.

Той е страхотен лидер, но страхотен партньор ли е? В неговия случай е сложно. Сам избягва зависимостта като чума, има естествена склонност да подчинява другите, но ако успее, не уважава съзависимия – рано или късно ще го изостави.

4. Козирог: Разчитайте на себе си

Той има толкова силна вътрешна мотивация и обоснована решителност, които го движат напред, че живее според собствените си условия.

Той е шефът, кормилото, морякът и корабът. Козирогът не се нуждае от ничие съгласие или потвърждение, за да разбере какви са неговите приоритети. Въпреки това се съобразява с общоприетите принципи и норми и се съобразява с тях.

Някои хора също – тези, които са авторитет за него или принадлежат към неговото семейство или близък кръг от доверени приятели.

Има обаче едно условие: те трябва да следват неговите ценности. Той обича да бъде канара за близките си, на която могат да разчитат, но изисква лоялност и послушание. В отношенията се определя от независимост, съчетана с отговорност.

5. Скорпион: вътрешен компас

Със сигурност не разчита на другите, а само на себе си. Той е независим там, където са застрашени амбициите му и преследването на необуздани страсти.

Скорпионът има тайно знание – неговият вътрешен компас никога не го подвежда, така че не му се налага да гледа хората.

Той е изцяло въвлечен в отношенията – точно както във всичко останало. Ако се чувства обичан, той поставя доброто на другия на първо място, но има толкова силна личност, че не забравя за себе си, така че няма да бъде зависим.

Да, той е контролиращ и понякога доминиращ, ако забележи липса на автентичност или срещне човек, склонен към подчинение.

Тогава се освобождават токсичните му инстинкти, свързани с психологическо насилие и упражняване на власт.

6. Дева: самодостатъчност преди всичко

Често я смятат за срамежлива и интровертна, но това не означава, че няма силна нужда от самодостатъчност.

Зодия Дева няма нужда никой друг да й казва какво и как да прави. Тя е горда, когато може да разчита на себе си и да изпълнява задачи без чужда помощ.

Тя обича да взема решения сама, защото тя е тази, която най-добре може да анализира ситуацията и да намери най-доброто решение.

Не изпитва нужда да търси мнението на други хора или тяхното участие в проекта. Девата се доверява на интуицията си, която работи с рационално мислене.

В романтичните отношения, особено в семейството, тя може да влезе в ролята на помощник, който дава много, но няма да позволи да се възползват от нея.

7. Лъв: с кръг от хора наоколо

Той обича да мисли колко невероятно независим е и не се нуждае от никой друг. Но така ли е наистина?

Зодия Лъв, като водещ екстроверт в зодиака, се нуждае от други хора около себе си, за да не само храни егото му и да се чувства оценен, но и да черпи енергия за действие.

Без тази проверка и тяхното внимание, Лъвът може да се почувства толкова несигурен, че ще загуби сила под влиянието на гласа на вътрешния критик, който се активизира, когато е сам.

Лъвът има силна воля, което води до висока ефективност, но не е създаден да живее и действа сам.

Той не е съзависим във връзките, но толкова се страхува от самотата, че може да остане твърде дълго във връзки, които не му служат. Въпреки това е невъзможно да се подаде.

8. Близнаци: баба ми гадаеше на две

Непоследователността е присъща на природата им – те създават впечатление за много независими, защото са студено обективни, нелоялни и неангажирани.

В същото време обаче са пресметливи – подхождат към отношенията като към бизнес. Ако усетят, че нещо е изгодно за тях, лесно могат да се подчинят и дори да станат зависими.

Понякога те се бунтуват и спорят за своите причини, особено интелектуални, те също обичат да имат отворена врата, но се характеризират с ниско самосъзнание, така че могат да се привържат към по-силна личност и да спечелят от подобно споразумение.

След това контролират от прикритие, често манипулират – така оказват влияние, но го правят умело. Близнаците често са емоционално незрели и нерешителни.

9. Телец: ценността на сигурността

За Телеца близостта е на първо място в списъка с приоритети – дава му чувство за сигурност, поради което е склонен да се привързва към хората.

Стремежът към стабилност на всяка цена го прави податлив на подчинение. Той е по-зависим от обща собственост или от това да има семейство или стабилна връзка, отколкото от човек като обект на любов.

Той е твърде рационален и обоснован за това. Телецът обича да чувства, че някой също има полза от това споразумение – за това той се нуждае от пари или материални блага.

Финансовата независимост е нещо, към което се стреми, но в любовта му харесва, ако зависимостта е взаимна. В същото време неговата честност и вярност не могат да бъдат отречени.

10. Риби: слети отношения

Те са абсолютно уникални – често можете да ги видите отстрани, защото когато са сами с мислите си, се чувстват по-свързани със себе си и интуицията си.

Те са независими в смисъл, че не се нуждаят от външен ориентир по въпросите – не търсят почести или пари.

Често обаче разчитат на подкрепата на хората. Има твърде много противоречиви емоции, твърде силно състрадание, за да се чувстваме като независимо същество.

Рибите постоянно търсят баланс, който за тях е нестабилен, затова им трябва по-силна ръка.

Понякога те толкова се губят в друг човек, че отношенията им са като сливане – не знаят къде свършват те и къде започва някой друг. Завършва с разочарование.

11. Везни: към партньорство

Независимостта не е това, към което се стремят Везните. Трябва да има някой друг в живота й, в когото да се види като в огледало; някой, който ще й прави компания, който ще й помага да взема решения, който ще прави живота й по-лесен.

Партньорството, връзките и зависимостите правят живота вкусен и смислен за Везни.

Дипломатичните Везни не обичат да плуват срещу течението, предпочитат да се съгласят с мнозинството и за спокойствие.

Тя е близо до компромис, не винаги здравословен. Понякога е породено от вроден конформизъм, понякога липсва мотивация за смяна на системата, защото някъде вътре е безразлично.

Влиза в съзависимост почти незабелязано, това е в природата му. Трудно се отказва от различни уговорки най-вече заради желанието си за комфорт.

12. Рак: като дете

Най-малко независимият знак от зодиака. Чувствителният Рак изпитва дълбока нужда да принадлежи към нещо по-голямо от себе си.

Обикновено разчита на подкрепата на семейството и близки приятели – и със сигурност това е, което иска.

За да се чувства в безопасност, той трябва да се чувства свързан с други хора, които ще останат в полезрението му.

Той се страхува от това като дете, поради което се смята за незрял. Ракът е изпълнен с променливи по природа емоции, така че често се объркват, когато вземат решения – мнението на близките им е важно за тях.

В любовната връзка той може да се жертва напълно и в същото време да се пристрасти, което изобщо не усеща като тежест. По-скоро се страхува, че няма да е нужен и ще преживее отхвърляне. Винаги търси по-силните от себе си.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: