Коя планета управлява вашия зодиакален знак?

Коя-планета-управлява-вашия-зодиакален-знак

Всеки зодиакален знак има управляваща планета, която влияе на неговото изразяване и дава представа за личностните черти, присъщи на него.

Знакът, благодарение на своята планета, може да действа по най-ефективния и благотворен начин.

Представяме ви планетарните архетипи на 12-те зодиакални знака.

реклама

Управител на Овен: Марс

Тази мъжка планета е отговорна за действието, жизнеността, начинанието, активността, борбата, самоувереността.

Именно войнственият Марс, който управлява Овен, го кара винаги да върви напред, без да поглежда назад.

Планетата защитник дава на Овена ентусиазъм, сила и жажда за завоевания. Това влияе върху прямотата на поведението му, готовността му да посреща конфликти и препятствия и да поема рискове.

Когато естествената агресия на Овена е съзнателно насочена към постигане на правилната цел, тя се развива по спонтанен, ангажиран и смел начин.

Сянката на Марс е стремителност, разрушение, бруталност и разрушение.

Управител на Телец и Везни: Венера

Женска планета, отговорна за любовта, чувствата, хармонията, способността за даване и вземане, приятелството и партньорството.

Тя е въплъщение на еротиката и символизира изкушението и показва удоволствията, на които обичаме да се отдаваме.

Тя определя и естетическите предпочитания и стил. За зодиакалните знаци на Венера най-важни са взаимоотношенията – за Телец близките и семейните, за Везните – любовта и партньорството.

Благодарение на нея тези две зодии имат учтив външен вид, общителни са, обичат лукса, елегантността и добрите обноски.

Имат добър вкус и следват изтънчеността. Радват се на всичко красиво. Телецът се наслаждава на красотата на изкуството, бижутата и вкусните ястия.

Везните обичат модата, атмосферата на откриванията и романтичните вечери в скъпи ресторанти. Сенките на Венера са суета, мързел и инфантилизъм.

Управител на Близнаци и Дева: Меркурий

Младежкият Меркурий е отговорен за разума и интелекта, умственото представяне, комуникацията, тактиката, способността да се мисли логично и да се вземат рационални решения.

Представлява начин на себеизразяване, любопитство към света и желание да го изследвате, както и способността за учене.

Меркурий разбира всичко бързо и може да приложи идеи в действие. Има дарба на наблюдение и събиране на информация.

Знаците, управлявани от Меркурий, изглеждат импровизатори, защото действат толкова бързо, но това е така, защото бързо правят заключения от детайлите, които улавят.

Дева и Близнаци, благодарение на силата на своя планетарен пазител, са майстори на думите и предаването на знания.

Близнаците се интересуват от чистите факти, без да се задълбочават в причините за нещата, докато Девата винаги търси скрития механизъм, отговорен за това, което наблюдава остро.

Близнаци създава творчески хаос, а Дева отразява организационната природа на Меркурий. Сянката на тази планета е хитрост, лицемерие и непостоянство.

Управител на Рак: Луна

Луната символизира света на чувствата, инстинктивните реакции и несъзнаваното. Отговаря за нивото на емпатия, емоционална сигурност, способността за установяване на връзки с хората и нуждата от близост.

Тя определя колко важни са домът и семейството за нас. Заедно с Венера Луната представлява женското начало в хороскопа, но олицетворява неговия майчински аспект.

Освен това има много общо със спомените от детството. Благодарение на закрилата на Луната, Ракът е готов да се отвори психически и се доверява на напътствията на висша сила.

Тя естествено излъчва майчински чувства и изключителна грижа. Той може да използва въображението си и изпитва нужда да свие семейно гнездо. Сянката на Луната е незрялост, капризност, слаба воля.

Властелинът на Лъва: Слънце

Слънцето олицетворява основната тема на живота на човека, а също така посочва пътя и областта, където се осъществява най-голямото развитие на неговата личност.

Символизира пътя и целта, съзнанието за това кои сме и – следователно – какво искаме и към какво се стремим.

То представлява принципа на ян, съзнанието и динамиката на живота. Заедно с Марс, той образува дует от мъжки планети, които ни карат да бъдем активни и да се борим за собствените си интереси.

Слънцето обаче е по-малко войнствено и по-бащинско от пазителя на Овена. То дава на зодиакалния знак Лъв впечатляваща личност, самочувствие, голяма жизненост и здрава вяра в собствените си сили.

Слънчевият Лъв излъчва топлина, сърдечност и щедрост. Той е независим и креативен. Сянката на Слънцето е гордост, арогантност и деспотизъм.

Управител на Скорпион: Плутон

Плутон дарява силата на трансформация, символизирайки тъмното богатство на подсъзнанието и първичните сили, които функционират отвъд моралната преценка.

Представлява мощни психични сили, силата на внушение, хипнотични и лечебни способности.

Неговият зодиакален знак, мистериозният Скорпион, е близо до всичко това. Има огромен творчески потенциал, харизма, неукротима воля и магнетизъм.

Скорпионът, както никой друг, се стреми към радикална трансформация на себе си и, така да се каже, го налага на другите.

Също така с безпомощност, психическо заплитане, манипулация и обсесии. Сянката на Плутон е садизъм, разрушение, фанатизъм.

Управител на Стрелец: Юпитер

Юпитер отговаря за доверието в живота, вярата в неговия смисъл, идеали и ценности. Дава импулс на живота, носи просперитет, щастие и просперитет.

Той също така е привърженик на личностното развитие и разширяване на умствения хоризонт. Благодарение на него откриваме други култури, различни възгледи и мислим глобално.

Мъдростта, надеждата, богатството и успехът също идват от Юпитер. Като оптимизъм и неограничена щедрост. Стрелецът, благодарение на своя благодетелен покровител, има силна вяра, че Вселената е не само безопасно, но и щастливо място.

Според него има справедливост, доброта, достойнство и уважение, а изпълнението е на една ръка разстояние. Сянката на Юпитер е тщеславие, самовлюбеност и святост.

Управител на Козирог: Сатурн

Благодарение на Сатурн съществуват структури и правила, както и издръжливост, стабилност и постоянство.

Тази планета също носи пауза, изолация, граници, които се усещат като не особено приятни, защото ни отдалечават от желаната цел. Учи ви какви са последствията.

Сатурн е отговорен за кризите и раздялата, защото гарантира, че нещата ще приключат. Той е тих, показва отдръпване от света, насърчава вътрешна медитация и подреждане на мислите.

Носи концентрация, кондензация и задължения. Козирогът, благодарение на своя пазител, е напълно сериозен, смирен и цени умереността.

Поема отговорност за себе си и другите. Дисциплиниран и зрял, той се стреми към материална обезпеченост и обществено признание.

Сянката на Сатурн е безчувственост, липса на самоуважение и раболепно смирение.

Управител на Водолей – Уран

Носи на света идеалите на Френската революция – свобода, равенство, братство. Възхищава се на изконното в човека, като негов приоритет е стремежът към независимост и лична свобода – както интелектуална, умствена, така и материална.

Носи изненадващи промени, гениални идеи, внезапни пробиви. Ексцентричният зодиакален знак Водолей има дух на изследовател, воден от интуитивни прозрения.

Той има шесто чувство. Постоянно разширява собственото си съзнание, нетрадиционен е и склонен към експерименти, но също така избягва задълженията и прозата на живота. Сянката на Уран е ексцентричност, предателство и своеволие.

Господар на Риби: Нептун

Нептун премахва всички граници и ви позволява да получавате екстрасензорни съобщения. Това е „космическа антена“, която приема сигнали от друго измерение.

Той вдъхва духовност и силна вяра, че всичко на земята е проява на божествена сила и трябва само да бъде възприето.

Благодарение на Нептун имаме емпатия, способността да правим жертви и мистични преживявания. Той е специалист по трансцендентност.

Риби – подопечните на Нептун – притежават визионерски способности, талант да усещат кой има най-голяма нужда от помощ.

Детайлите от ежедневието им убягват, но се радват на невероятното богатство на въображението и множеството образи, създадени от психиката. Сянката на Нептун е пристрастяване, страдание и измама.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: