12 лесни прически подходящи за всеки повод

12 лесни прически подходящи за всеки повод

Красиви, прости и супер бързи прически, за тези които винаги нямат достатъчно време или не са от най-търпеливите.

12 лесни прически

Тези прически са различни и универсални и най-важното, лесни. Прическите са подходящи за всички възрасти и вкусове. Независимо дали косата ви е фина, гъста, къдрава или чуплива, вие непременно ще намерите поне една лесна прическа която да ви хареса.

1. Преплетена ниска опашка

Преплетена ниска опашка

реклама

С тази прическа можете да отидете на работа, на училище, а ако вмъкнете цветя или декоративни фиби, прическата е подходяща дори и за парти.

Вижте още: 20 прически за дълга коса

2. Висока конска опашка с обемна плитка

Висока конска опашка с обемна плитка

Вържете косата си на висока опашка. Разделете я на три части и изплетете плитка, като увиете долната нишка около централната нишка и закрепите всеки завой с ластик. Еластичната нишка винаги трябва да бъде в центъра.

Издърпайте нишките леко, за да създадете обемна плитка. Закрепете с лак, ако е необходимо. Получавате лесна прическа с плитка подходяща за всеки ден.

3. Буйна двойна конска опашка

Буйна двойна конска опашка

Разделете косата си на две части. Направете ниска опашка и я закрепете с ластик. Срешете леко върха на косата си. Направете висока опашка и покрийте долната опашка с нея. Обемна, семпла и красива прическа за плажа или за работа.

4. Оригинална конска опашка със сплетено сърце

Оригинална конска опашка със сплетено сърце

Отделете страничните нишки отдясно и отляво и ги свържете с ластика в задната част на главата. След това прехвърлете през тях още по една странична нишка от всяка страна, както е показано на снимката. Ще получите върха на сърцето.

Закрепете краищата на тези нишки със съществуваща опашка с ластик. Сърцето е готово.

Прическата изглежда романтично – чудесно решение за среща.

5. Френска плитка отвътре навън

Френска плитка отвътре навън

Такава прическа лесно ще премине офис дрескода и след като свършите работа, можете да се втурнете към концерт или парти.

6. Асиметрична възлова опашка

Асиметрична възлова опашка

Срешете косата си отстрани и я разделете, както е показано на снимката. За да направите косата си по-управляема, използвайте мус или пяна за коса.

Завържете два възела от избраните нишки, закрепете краищата с еластична лента. Затегнете получените възли и скрийте ластика вътре в тях. Срешете леко останалата опашка.

7. Кок във формата на цвете

Кок във формата на цвете

Отделете и завържете горната част на косата си на опашка. Закрепете с ластик. Разделете конската опашка на две части. Усучете ги на стегнати снопове и ги завъртете заедно. Фиксирайте върха с ластик. Навийте получената плитка в спирала около основата на опашката и закрепете с фиби. Семпла и много лесна прическа, за всяка възраст.

8. Кок отвътре навън

Кок отвътре навън

Направете ниска опашка. Плъзнете ръката си под нея и използвайте пръстите си, за да направите дупка в косата си. Обърнете опашката в тази дупка – това ще скрие ластика. Срешете останалата част от опашката, навийтеи фиксирайте с фиби.

Можете да оставите прическата в тази форма и тогава тя ще бъде ежедневна опция или да украсите с фиби, за да добавите празничност.

9. Опашка с панделка

Опашка с панделка

Вземете кичури отляво и отдясно и ги свържете с еластичен ластик в задната част на главата, но не дърпайте косата напълно. Разделете косата на две равни части: фиксирайте левия кичур за известно време с щипка, внимателно прикрепете десния невидимо към косата, която образува опашката. Направете същото с лявата страна. Вземете кичур от центъра на конската опашка и увийте получената ластичка с нея, за да скриете ластика.

10. Небрежен френски кок

Небрежен френски кок

Срешете леко косата си. Съберете косата в ръката си, издърпайте я и като започнете от краищата я навийте на кок. След като стигнете до главата, закрепете снопа с фиби.

Ако някои нишки са извън кока, не се притеснявайте. Тази прическа трябва да изглежда малко разхвърляна.

11. Кок от две плитки

Кок от две плитки

Направете две високи опашки. Разделете всяка от тях на две опашки и сплетете плитките. Увийте плитките една около друга и закрепете с фиби.

Ще получите красив обемен кок, наподобяващ кошница. Прическата е чудесна за работа, учене или разходка.

12. Прическа с лента за глава в гръцки стил

Прическа с лента за глава в гръцки стил

Поставете лентата за глава върху главата си, така че косата да виси под нея. Увийте страничните и задните нишки около лентата. Ако е необходимо, допълнително го закрепете с фиби. Хубавото тук е, моделът е подходящ дори за прически с къса коса.

Ако украсите такъв кок с изкуствени цветя, получавате прическа за абитуриентски бал или сватба.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: