Масло от ядки Кукуи е хидратираща съставка с дълга история

Масло от ядки Кукуи е хидратираща съставка с дълга история

Ако имате суха кожа и обичате грижата за кожата, вероятно сте опитали толкова популярни почистващи препарати, ексфолианти, овлажнители и серуми, доколкото можете да получите. Ако още не сте го направили предлагаме ви да опитате масло от ядки кукуи.

Въпреки че винаги е полезно да прецените какво е работило добре за други хора със същия тип кожа, понякога фокусирането единствено върху култови любими продукти ви кара да игнорирате други, по-малко известни основни продукти за грижа за кожата, които са също толкова (ако не и повече) ефективни. Помисли за това. Ако имате суха кожа, вероятно сте напълнили рутината си за грижа за кожата с продукти, богати на хиалуронова киселина, глицерин, алое вера и всякакъв друг брой често търсени, силно рекламирани съставки.

Масло от ядки кукуи

Ако никога не сте чували за съставката, не сте сами. В крайна сметка, то е идва от Хавайските острови и като такъв е по-често срещан в хавайските (и вдъхновени от Хавай) продукти за красота и грижа за кожата. Но след като научите какво представлява – и още по-добре какви предимства предлага – ще искате да го включите в рутината си възможно най-скоро.

реклама

Кратка характеристика на масло от кукуи

Тип съставка: Хидратор
Основни предимства: Дълбоко хидратира кожата, подобрява текстурата, лекува и защитава кожата
Кой трябва да го използва: Докато маслото от ядки кукуи обикновено е достатъчно нежно за повечето типове кожа, то е особено полезно за суха и/или застаряваща кожа благодарение на мощните си хидратиращи и подхранващи свойства.
Колко често можете да го използвате: Най-общо казано, маслото от ядки кукуи може да се използва два пъти дневно. Разбира се, зависи от вашия конкретен тип кожа и как реагира на съставката.
Работи добре с: Маслото от ядки кукуи се смесва особено добре със съставки, които са липофилни.
Не използвайте с: Благодарение на естествената си и нежна природа, маслото от ядки кукуи обикновено се съчетава добре с почти всичко. Въпреки това, ако имате много мазна кожа, може да не искате да го смесвате с множество други масла, тъй като това може да накара кожата ви да лъщи още повече.

Какво представлява маслото от ядки Kukui?

Маслото от ядки кукуи се извлича от ядките на дървото кукуи (известно още като свещното дърво), което е родом от Хаваите. Според сертифициран от борда дерматолог и партньор на Bio-Oil Анна Карп, доктор по медицина, маслото от ядки кукуи е изключително хидратираща съставка, която запечатва водата в кожата.

Що се отнася до самото масло, то е изключително леко, което го прави отлично допълнение към продуктите за лице и тяло.

Освен че е хидратиращо и леко масло, маслото от ядки кукуи се счита за много специално, благодарение на това, че се извлича от дървото кукуи, което хавайците смятат за духовно.

Хавайците отдавна използват всяка част от дървото кукуи – листа, кора, ядки, цветя и сок – за различни употреби, включително естествено лечение на широк спектър от заболявания като слънчево изгаряне и обриви.

Ползи от маслото от ядки Кукуи за кожата

  • Попива бързо в кожата
  • Дълбоко хидратира
  • Предотвратява трансепидермалната загуба на вода
  • Успокоява кожата
  • Възстановява и защитава кожата с антиоксиданти (витамини А, С и Е)
  • Омекотява и изглажда кожата

Маслото от ядки кукуи е всеобхватна подхранваща съставка за грижа за кожата. Предлага противовъзпалителни, богати на антиоксиданти, овлажняващи и омекотяващи ползи с копринено, немазно усещане.

И тъй като е богато на линолова, линоленова и олеинова мастни киселини, тя казва, че маслото от ядки кукуи също помага за възстановяване на бариерата на кожата и намаляване на трансепидермалната загуба на вода.

Освен това, тъй като е толкова бързо абсорбиращ се, няма да остави кожата да изглежда или да се чувства мазна. С други думи, това може да бъде ключът за постигането на красива и здрава кожа, особено за хората със суха кожа.

Оказва се, че това масло може да бъде находка за хора с предразположена към акне или чувствителна кожа, както и тези с екзема, псориазис, пигментни петна, изгаряния, белези и стрии.

И като говорим за белези, тъй като маслото от ядки кукуи е толкова страхотно за намаляване на възпалението, масло от ядки кукуи  може да се използва за лечение на изгаряния поради невероятните му лечебни и защитни свойства. Което в крайна сметка означава, че това е мощна съставка, която заслужава повече време в светлината на прожекторите.

Странични ефекти на маслото от ядки Kukui

Колкото и нежно и подхранващо да е маслото от ядки кукуи, тъй като технически е от ядка, хората с алергии към ядки трябва да действат с повишено внимание.

Възможно е някой хора да проявят чувствителност към маслото. Ако забележите, че кожата ви е раздразнена или сърбяща след употреба, спрете употребата му. Като алтернатива — и за предпочитане — можете да тествате участък от кожата си преди употреба.

За да тествате за възможна алергия, можете да нанесете малко количество върху вътрешната страна на предмишницата и да видите дали се развива реакция, преди да го опитате върху лицето си.

Как се използва

Използването на масло от ядки кукуи е много лесно – просто потърсете продукти, формулирани със съставката. За по-целенасочен подход внимавайте кои продукти купувате. Тъй като маслото от ядки кукуи помага за възстановяване на хидратацията и намаляване на фините бръчки, то работи много добре в овлажнител или крем за очи.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: