Микропигментация на устните

Микропигментация на устните

Напоследък, перманентният и полуперманентният грим са изключително популярни. И красивата микропигментация на устните не прави изключение.

Правилно нанесеният перманентен грим предлага редица предимства, които са много привлекателни. Той улеснява ежедневните задачи като гримиране, като ви осигурява външен вид винаги на ниво.

Микропигментация на устните

Новата тенденция за изчервяване на устните привлича значително внимание. Тази процедура представлява прилагане на полупостоянна татуировка, обикновено в естествен цвят, върху устните. Тя може да подобри визията ви и да помогне да се коригират неравенствата и да се скрият признаците на стареене на устните.

реклама

Важно е да се отбележи, че микропигментацията на устните не е същото като използването на филър за устни. При изчервяването се прилага цвят върху повърхността на устните, докато филърът е вид инжектиране, който увеличава обема на устните.

Преди да се подложите на процедурата за микропиментация на устните, е важно да обмислите много фактори.

Трябва да вземете предвид разходите, рисковете и ползите, за да вземете информирано решение. Познаването на процедурата и разбирането какво можете да очаквате също е от съществено значение, за да изберете квалифициран специалист, който да приложи микропигментация на устните ви.

Предимства на микропигментацията на устните

Какво кара някой дами да се подлага на тази процедура? Тя предлага предимства, които са привлекателни за много хора.

Удобно е. Ако винаги имате цвят на устните си, не е необходимо да нанасяте или нанасяте отново червило или боя за устни всеки ден. Цветът на устните, който е винаги налице, може да подобри лицето ви и да ви даде цялостния вид, който може да ви хареса.

Може да допълни вашите естествени черти. Микропигментацията на устните може да подобри формата на устните ви и да им помогне да изглеждат по-пълни и по-симетрични.

Специалистът, който прилага татуировката, обикновено първо ще направи контур около устните ви. Това очертание може да ви помогне да определите всички области, където естественият ви цвят на устните е избледнял, и може да направи устните ви да изглеждат като по-дефинирана и изразена част от лицето ви.

Може да ви накара да изглеждате по-млади. Изтъняването на устните може да засегне някои хора с възрастта. Дефинираният контур на устните може да осигури по-младежки вид.

Какво е процесът на микропигментация на устните?

Микропигментацията на устните е подобна на процеса на получаване на конвенционална татуировка, но с някои ключови разлики. Обикновено се извършва от естетик, който използва специализирана машина.

Преди да започнете процедурата, определяте цвета на боята за устни. Той може да варира от нюанс или два по отношение на естествения ви цвят до по-интензивен цвят, който избирате.

Изчервяването на устните може да запази своя цвят до две години в зависимост от няколко фактора: времето, което прекарвате на слънце, дали пушите и цветът, който избирате.

Ако решите, че процедурата е подходящо за вас, специалистът обикновено ще запази консултация с вас, за да оцени текущото състояние на вашите устни, да обсъди вашите желания и да ви представи възможностите.

Те може да ви попитат за предпочитанията ви относно цветовете и дали желаете естествен или по-драматичен вид. Също така може да се интересуват дали искате да промените формата на устните си по някакъв начин.

Ако целта ви е постигане на по-драматичен външен вид, може да се наложи да направите няколко сесии, за да постигнете желания резултат. Цветът обикновено се нанася поетапно, докато се постигне желаният ефект. Устните ви може да се нуждаят от време, за да се възстановят след нанасянето на множество слоеве цвят, преди да продължите напред.

Вашият специалист може да ви попита дали имате рани или мехури по устните. Тази информация е важна, тъй като те може да ви препоръчат да се консултирате с лекар преди процедурата, за да получите съответното лечение.

Уверете се, че специалистът спазва всички местни и държавни закони във вашия регион. Сертификатите и дипломите му трябва да бъдат изложени на видно място.

Имайте предвид, че процеса изисква време за изцеление. Не препоръчваме да подлагате на процедурата непосредствено преди важни събития.

Какво да очаквате при процедурата

При назначаването за микропигментация на устните, не е необичайно специалиста да предложи локална анестезия, за да умалее евентуалното дискомфортно усещане по време на процедурата.

За извършването на процедурата се използва стерилизирана игла или острие, като процесът обикновено отнема между 30 минути и един час. Стъпките обикновено включват изчертаване на контурите и запълване на цвета на устните.

След процедурата може да усетите подуване, синини, напукване и лека сухота, които обаче са нормални. В началото цветът може да изглежда по-ярък, но постепенно ще избледнее до желания нюанс. За възстановяването на устните си, е препоръчително да използвате овлажняващи продукти, като вашите техници може да ви предложат специфични препоръки.

Важно е да следвате инструкциите за грижа след процедурата, за да предотвратите възможни усложнения и да се грижите правилно за устните си.

Рискове от зачервяване на устните

Има определени рискове, свързани с изчервяването на устните, подобни на тези при татуировката. Винаги съществува вероятност резултатът да не отговаря на вашите очаквания, поради което е от съществено значение да изберете реномиран лицензиран техник, който спазва правилните процедури. Прегледайте внимателно снимки на предишни работи и се уверете, че сте удовлетворени от тях.

Съществува и риск от инфекции и белези, свързани с всяка козметична татуировка. Неквалифицирани техници или нехигиенични практики могат да увеличат този риск. Преди да запазите час, изследвайте подробно вашия специалист и се уверете, че спазва строги процедури за дезинфекция.

Също така, трябва да имате предвид възможността за алергични реакции към цветовете, които се използват. Ако сте склонни към алергии или имате предишен опит с такива реакции, може да поискате тест за алергия преди процедурата, за да се избегне нежеланата реакция.

Вижте още: Най-Добрите Подмладяващи Процедури За Лице

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: