Накъсана коса -10 стъпки за здрава и блестяща коса

Накъсана-коса-10-стъпки-за-здрава-и-блестяща-коса

Косата е най-универсалния аксесоар за една жена, защото аз знам колко е неприятно да се борите с накъсана коса. Тя губи блясъка си и вече няма онзи чар.

Акценти, балеаж, кератинови преси, къдрици, плоски изгладени кичури, разхвърляни кокове, френски плитки.

Но един ден осъзнаваш, че може би си отишъл твърде далеч. Прекомерното оформяне, прекомерното изсветляване е довело до накъсана коса.

реклама

Но, не се притеснявайте. Можете да предотвратите влошаването на увредената си коса или да поправите вече нанесените щети с няколко лесни съвети които ще ви разкрия.

Накъсана коса -10 стъпки за възстановяване

Възстановяването на увредената коса изисква комбинация от подхранващи процедури и практики за здрава коса. Ето ръководство стъпка по стъпка, което ще ви помогне да възстановите здравето и жизнеността на косата си.

1. Не прекалявайте в високите температури

Всяка жена обича своята преса и сешоар. Те са вълшебните пръчки, които превръщат вашата обикновена или непокорна коса в пищни вълни и къдрици или обемна, издухана доброта.

Но с цялата тази топлина идва и проблема накъсана коса.

Една от най-големите грешки, които хората правят, е да зададат твърде висока температура, когато оформят косата с топлина.

Освен ако нямате супер гъста или груба коса, ще свършите работата със средна настройка на температурата на вашите уреди за оформяне.

И пропуснете изцяло използването на топлинна обработка, когато е възможно. Изберете козметика за коса с въздушно сухи формули без измиване които помагат за оформянето и задържането на косата ви без топлина.

Ако все пак не можете без да оформите вашите перфектни къдрици, винаги използвайте продукт за защита от топлина, за да предпазите косата си от термично увреждане.

2. Оформяйте внимателно мократа си коса

Всяка коса е най-уязвима, когато е мокра. И потенциалът за увреждане наистина се ускорява, ако мократа ви коса е фина, къдрава или чуплива.

Така че боравете внимателно. Никога не се опитвайте да дърпате четка през мократа си коса, освен ако не е четка, специално предназначена за тази задача.

Повечето професионалисти препоръчват използването на гребен с широки зъби за разресване. Когато излезете от душа, пропуснете енергичното триене.

Вместо това нежно попийте косата си с пухкава кърпа или още по-добре с микрофибърна кърпа или мека тениска.

По този начин се избягва триенето, което може да натовари уязвимата коса. Не закрепвайте косата си с еластична лента, когато е мокра – това може да причини накъсана коса.

3. Отдайте се на богати и лечебни маски за коса

Маските за коса са специалните агенти за кондициониране. Те съдържат високи концентрации на възстановителни и овлажняващи съставки, като витамини, масла и елементи с естествен произход.

Освен това са по-плътни от обикновените балсами, така че когато ги нанесете върху влажна коса, те остават непокътнати.

Това дава време на тези формули да проникнат по-дълбоко в повърхността на косъма и да запълнят празнините и цепките, които се образуват по повърхността на накъсаната коса. Маските продължават да действат дори след като ги изплакнете.

Намерете маска, която е подходяща за вашия тип коса. Използвайте вашата маска за лечение на косата два пъти седмично или повече. И не бързайте – колкото по-дълго я оставите, толкова по-ефективна ще бъде.

4. Използвайте продукти без отмиване

Процедурите за коса без измиване и балсамите са като денонощни бодигардове за вашата коса. Те служат и защитават от шампоан до шампоан, защото не ги изплаквате. Както повечето продукти за коса, без отмиване може да се съобрази с вашия тип коса.

За най-добри резултати нанесете продукти без отмиване върху влажна, не мокра коса и я разресвайте с гребен с широки зъби за равномерно разпределение.

5. Получете професионално лечение

Понякога домашните маски за коса и козметиката от магазина просто не са достатъчни за изключително увредена коса.

Тогава може да се наложи да се доверите на професионалисти. Професионалните процедури за коса в салона съдържат възможно най-високата концентрация на активни съставки.

Те са насочени към всякакъв вид увреждане на косата – от кичури, които са прекалено обработени или слаби, накъсана коса до коса, която се нуждае от мега-вливане на влага.

6. Внимавайте с боята за коса

Една от причините за накъсана коса е боядисването или изсветляването на косата. За да работят правилно боята за коса или изсветлителите, те трябва да разхлабят структурните връзки на косата ви.

След като връзките на косата се компрометират, косата ви е по-податлива на накъсване, сухота и увреждане.

С помощта на продукти за боядисване на коса, вашият стилист може да предотврати разрушаването на връзката.

Нещо повече, тези формули също предприемат превантивни мерки за предотвратяване на бъдещи щети.

7. Подстрижете цъфналите краища

Случвало ли ви се е да хванете фин конец, само за да наблюдавате как мъничката нишка постепенно се разплита? Това може да се случи, когато имате цъфнала коса. Косата ще започне да се разплита отдолу нагоре, което ще доведе до скучна и цъфнала коса.

За да предотвратите на първо място цъфтящите краища, поддържайте косата си еластична и силна с укрепващи шампоани, балсами и кремове без измиване.

За да предотвратите излизането на цъфтящи краища извън контрол, посещавайте вашия фризьор за редовно подстригване. Изобщо не е нужно да губите много дължина—вашият стилист може просто да „почисти“ краищата, за да запазите косата си здрава и силна.

8. Плувайте и се излагайте на слънце внимателно

Редовното плуване е чудесно за тялото ви, но не толкова за косата ви. Солената вода, хлорът и други химикали в басейна могат да причинят накъсана коса– да не говорим за влиянието, което оказват върху цвета на косата ви!

Ако сте плувец, винаги носете шапка за плуване, за да защитите косата си. Ако се отправяте към плажа, предпазете косата си от твърде много излагане на слънце, което може да изсуши и да доведе до избледняване на цвета на косата ви.

Носи шапка! Можете също така да отидете допълнително, като нанесете маска за коса преди да излезете—тя ще третира и защити косата ви, докато сте навън.

След плуване или излагане на слънце, почистете и поддържайте косата си незабавно с нежни, овлажняващи формули, мек шампоан и балсам.

9. Не позволявайте на косата ви да жадува

Сухата кожа изглежда напукана и матова, поради което никога не трябва да пропускате овлажнителя.

Сухата коса е причина номер едно за увреждане и накъсване на косата, защото ако косата ви няма оптимално ниво на влага, тя ще стане суха, точно като кожата ви.

Ако сте склонни към суха коса, прегърнете хидратиращ режим , който включва хидратиращ шампоан, балсам, дълбоко лечение и серум с масло за коса без измиване. Това е най-лесният начин да предотвратите изсушаването на кичурите си.

10. Шампоан разумно и добре

Опитайте се да избягвате твърде честото миене с шампоан. Ако косата и скалпът ви се нуждаят от освежаване, опитайте сух шампоан на втория или третия ден.

Накрая измийте косата си с хладка вода и шампоан. Хладната или студена вода може да помогне на вашата накъсана коса, като затвори кутикулата на косъма и накара стъблото на косъма да лежи плоско, което води до по-блестяща и гладка коса.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: