На какво да се насладите? Съвети за всяка зодия

На-какво-да-се-насладите-Съвети-за-всяка-зодия

На всички ни трябва малко повече оптимизъм, особено през студените месеци. Но как да го направим? В астрологията склонността да гледаме чашата наполовина пълна или наполовина празна е свързана с качеството на нашата зодия – кардинален, фиксиран или променлив.

Всеки е и оптимист, и песимист. Като разберете качеството на всеки знак, можете да използвате подходящата мотивация, за да събудите положителна представа за света и да ограничите оплакванията и депресивните настроения.

Кардинални знаци: Овен, Рак, Везни, Козирог

Когато Слънцето е в кардинални знаци, започват сезоните. Следователно техните представители са лидери, които естествено генерират иновативни идеи.

реклама

Те гледат към бъдещето с оптимизъм, ако видят шанс за установяване на нов ред.

Техният ентусиазъм и позитивност обаче избледняват, когато трябва да се справят с настоящето – в зависимост от знака, настоящият момент може да ги направи нетърпеливи или претоварени, с което всеки от тях се справя по свой начин.

Овен

Никой никога не би обвинил Овен, че е срамежлив. Той е известен с високото си самочувствие и много оптимизъм, когато започва ново начинание.

Понякога дори може да се превърне в безразсъдство и липса на по-широка перспектива. Оптимизмът му обаче се стопява, когато ситуацията изисква от него дисциплина и търпение.

За него лекът срещу гнева и лошото настроение е фокусирането върху наградата. Овен, за да не изгорят вашата ангажираност и оптимизъм твърде бързо, когато започнете проект, запишете всичко, което ви вълнува.

Когато почувствате, че губите инерция, ще се обърнете към вашите бележки, което ви позволява да се състезавате до финалната линия в своя ентусиазиран стил. Напомнете си, че пътят към постигането на вашата цел също може да бъде вълнуващ.

Рак

Свръхчувствителността на Рака е едновременно благословия и проклятие, защото го прави зависим от променливостта на собствените му емоции.

Когато Ракът се чувства депресиран, той се изолира от хората и става необщителен. След това той потиска чувствата си, което го кара да стане още по-песимистичен, депресиран и плачлив.

Раци, ако чувствате, че тъгата ви кара да се скриете в ъгъла и да се свиете под одеялото, излезте на чист въздух – дори кратката разходка може да помогне.

Би било добре, ако имате приятел, с когото можете да говорите за това как се чувствате.

Обективният поглед ще ви помогне да разберете, че променящите се емоции оцветяват реалността ви в тъмен цвят.

Повтаряйте си като мантра: „Аз съм отговорен за това как се чувствам и днес аз избирам щастието“.

Везни

Оптимизмът й е в кръвта, което си личи от чаровната и възпитана външност. Везните обичат да виждат идеален свят – такъв, в който няма конфликти, неравенство, бедност или грозота.

И той живее по такъв начин, че да не забелязва тези аспекти, игнорирайки предупредителните знаци, които предвещават проблеми. Когато ги срещне, тя губи желание за всичко и изпада в песимистична апатия.

Зодия Везни, когато ти паднат розовите очила, тренирай приемане и се опитай да докоснеш това, от което се страхуваш.

Когато се страхувате от тъмното, изгасете светлината и ще видите, че тъмнината има и светла страна. Приемете, че има добро и зло.

Козирог

Козирогът е много критичен към себе си и въпреки че е кардинален знак, който има силата да установява нови парадигми, понякога се заковава на едно място за дълго време.

За Козирога е трудно да напусне това, което е изградил и което му дава чувство за сигурност, но в дългосрочен план му носи разочарование.

И тогава зодия Козирог започва да си представя мрачни сценарии, в които основна роля играе убеждението му, че не е достатъчно добър, за да посегне към нови, които да събудят оптимизма му.

Козирог, ако вашият реализъм и практицизъм започнат да се превръщат в песимизъм, напомнете си за своите успехи и силни страни.

Обградете се с хора, които обичате и които ви познават достатъчно добре, за да знаят какво съкровище сте. И най-вече обичайте себе си независимо от всичко.

Фиксирани знаци: Телец, Лъв, Скорпион, Водолей

Те се раждат, когато текущият сезон е в разгара си, показвайки добрите си страни. Малко ги изненадва и се радват на стабилност.

Ето защо фиксираните знаци обичат винаги да поръчват едно и също кафе в любимото си кафене.

Те са предпазливи, което означава, че не използват пълния си потенциал, което ги лишава от оптимизъм.

Телец

Не е особено известен с веселия си нрав, но фактът, че не пуска шеги, не изключва, че умее да се наслаждава на удоволствията на живота.

Оптимизмът се събужда в него, когато може да се обгради с лукс и да живее комфортно. Той е упорит да го осигури, но ако трябва да се ограничи в нещо, животът губи вкуса си за него и той започва да хленчи песимистично.

Зодия Телец, ако сте обхванати от страхове, произтичащи от несигурност, и започнете да обмисляте идеята за фалит (което всъщност не е заплаха за вас), направете следното упражнение.

Разделете хартията на три колони – най-добрият сценарий, най-вероятният сценарий и най-лошият сценарий. Опишете вашите прогнози и ще видите, че притесненията ви са преувеличени.

Лъв

Няма проблем с оптимизма – типичният представител на тази зодия обикновено има високо самочувствие и гледа в бъдещето без страх.

Със сигурност не се тревожи предварително, но обича и умее да се забавлява, защото е общителен и има чувство за хумор. Губи го обаче, когато почувства, че лидерската му позиция и имиджът му на успял човек са застрашени. Тогава той може да стане горчив и агресивен песимист.

Лъвове, другите хора не живеят, за да помрачат вашия блясък. И ако някой не хареса снимката ви в Instagram, това не означава, че сте приключили.

Имайте предвид, че има достатъчно слънчева светлина и щастие за всички.

Скорпион

Чувства интензивно, което означава, че е податлив както на оптимизъм, така и на песимизъм.

Междинните цветове нямат значение за него. Когато преобладава оптимистичният поглед върху света, Скорпионът е готов да премести планини и обикновено успява. Когато обаче стане песимист, той става потаен и обсебващ, иска да отмъсти и му е трудно да се откаже.

Зодия Скорпион, ако чувствате, че попадате в капана на манията, направете дихателно упражнение и започнете да визуализирате обстоятелства, които ще ви помогнат да се отървете от това, което ви дави в момента.

След като се успокоите, започнете да планирате нови цели, които ще ви помогнат бързо. Помнете, че вие ​​сте небето и всичко останало е само времето.

Водолей

Той няма проблем да измисли грандиозни, оптимистични визии за бъдещето, но не винаги може да види положителните страни в настоящето. Водолеят може да бъде циничен и да се изгуби в екзистенциални мисли.

Той може да се забие в мисълта какво би се случило в един идеален свят и да агонизира защо не се случва сега.

Зодия Водолей, когато мислите ви се отклоняват твърде далеч в бъдещето и се окажете ядосани от сегашното състояние на нещата, отделете малко време, за да запишете десет неща, които харесвате в настоящето.

Упражнението за внимателно сканиране на тялото може да ви помогне с това. Повтаряйте като мантра: „Благодарен съм за настоящия момент и всичко, което ми предлага“.

Променливи знаци: Близнаци, Дева, Стрелец, Риби

Хората със сменящи се знаци се раждат, когато един сезон се сменя с друг.

Ето защо те жадуват за разнообразие и като кислород имат нужда от промени и приключения.

Този подход към живота естествено подкрепя оптимизма, защото отваря поток и нови възможности.

Понякога обаче страдат от липса на реализъм и когато катастрофират, се излагат на песимизъм.

Близнаци

Те харесват, когато днес е различно от вчера и утре носи нови неща. Хаосът изобщо не ги притеснява и дори го генерират.

Поради това постоянно бързане и естествената склонност към повърхностност, те не забелязват причини за безпокойство, така че не са песимисти, но истинското чувство на оптимизъм също им убягва.

Когато всичко е прекрасно един ден и ужасно на следващия, е трудно да уловиш автентични чувства.

Близнаци, ако внезапно промените решението си и емоциите ви се променят като калейдоскоп, спрете и усетете какво е всъщност. Погледнете по-дълбоко.

Дева

Има голямо доверие в своя интелект и логика, така че е оптимист за света, който управлява.

По-лошо е, когато става въпрос за разширяване на оптимизма ви към обкръжението ви, особено към тези, които не можете да контролирате.

Девата също е възпрепятствана да бъде оптимист от прекомерни очаквания към себе си и другите.

Зодия Дева, ако чувствате, че сте хванати в мисловната спирала на вашия вътрешен критик, който ви укорява, че не сте перфектни, игнорирайте го.

Попитайте някой, на когото имате доверие, какво мисли за вашите постижения и вероятно ще се успокоите.

Не забравяйте, че завършеното е по-добро от перфектното и се упражнявайте да не контролирате толкова нещата.

Стрелец

Това е най-оптимистичният знак от зодиака. Той има естествен талант да бъде мотивиращ оратор, вдъхвайки на другите увереността, че всичко ще се получи.

Но това не означава, че не можете да станете жертва на песимистично мислене. За Стрелците падането от висок кон може да нарани.

Зодия Стрелец, когато песимизмът ви удари, може да бъде трудно да го понесете и да се почувствате сякаш не сте себе си.

Това са идеалните моменти, в които да се ровите в криволичещите кътчета на психиката си, защото обикновено нямате време и търпение за това.

Вижте какво има отдолу. Не забравяйте, че всичко се движи в кръг.

Риба

Те не се тревожат много за светските неща, което ги предпазва от реализъм и песимизъм.

Тяхната емпатия и чувствителност могат да им създадат проблеми – Рибите са съпричастни толкова много, че поемат песимизма на другите.

И тъй като често помагат, може и да им се случи. Рибите са склонни да се разочароват, когато ги връхлети суровата реалност – тогава изпадат за известно време в песимистични, депресивни настроения.

Зодия Риби, когато се чувствате зле, проверете откъде идва. Може би сте възприели чуждото отношение като свое? И ако това са вашите емоции, решете да работите вътрешно с тях и да идентифицирате какво ви наранява.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: