Овесено масло в полза на красотата

Овесено масло в полза на красотата

Локалните лечения с масло понякога могат да работят като магия. Едно такова масло, което може да направи чудеса с кожата ви, е овесено масло. Овесът в момента е на почит в света на грижата за кожата. От маски за лице с овесени ядки до продукти за грижа за кожата, съдържащи колоидна овесена каша, тази чудотворна съставка бавно се придвижва до челното място в грижа за кожата.

Подобно на повечето други етерични масла, които обичат кожата, овесеното масло предлага редица ползи за кожата. Богато на витамини А, Е и В , както и наситено с калций, цинк, желязо и манган, това масло ще направи чудеса с кожата ви.

Ползи от овесеното брашно за красотата

Както вече стана ясно овесеното масло е хит в грижата за кожата. Бори се с акне, екземи, предотвратява запушването на порите, овлажнява кожата и има антиоксидантни свойства.

реклама

1. Лекува акне

Един от най-често срещаните кожни проблеми, акнето вече има естествено решение. Овесеното масло помага за намаляване на черните точки и пъпки и е изключително нежно към кожата. Най-добрата част от използването на овесено масло е, че то е подходящо за кожа, склонна към акне, както и за всички с прекомерно суха кожа.

2. Подсилва кожната бариера

Опаковано с керамиди, овесеното масло може да помогне за задържането на влагата в кожата и да действа като бариера между кожата и суровите агресори от околната среда като топлина, замърсяване, прах и мръсотия. С напредването на възрастта производството на керамиди в тялото ни се забавя, което от своя страна оказва влияние върху бариерата на кожата. Тогава на помощ може да дойде овесено масло. Освен че предотвратява загубата на влага, овесеното масло гарантира, че предпазва от бактериите и други замърсители.

3. Поддържа кожата еластична

Заредено с есенциални мастни киселини, овесеното масло има силата да успокоява и подхранва чувствителната, зряла и увредена кожа. Тази чудотворна съставка е пълна с антиоксиданти, което я прави чудесно средство против стареене на кожата. Включването на овесено масло в ежедневната ви грижа за кожата може да ви осигури овлажнена, еластична кожа и минимални увреждания, причинени от замърсяване и UV лъчи.

4. Не оставя мазни следи

Красавици с мазна кожа, радвайте се! Ето етерично масло, което предлага редица предимства, като същевременно поддържа омазняването на разстояние. Овесеното масло е силно абсорбируемо, което го прави идеално естествено лечение за всички, които се справят с излишното омазняване. Това масло съдържа компоненти, които лесно попиват в кожата, без да се чувстват тежки или да оставят след себе си някакви мазни остатъци.

5. Предотвратява запушване на порите

Ако имате широки пори, тогава честите пъпки вероятно са едно от най-големите ви притеснения. Когато елементи като грим, замърсяване, прах и мръсотия се смесят с естествените масла в кожата ви, това има тенденция да запуши порите ви. А запушените пори могат незабавно да доведат до най-лошия ви кошмар – акне. Е, добрата новина е, че овесеното масло е некомедогенно и леко, не блокира порите ви.

6. Антимикробно

Овесеното масло е невероятно ефективно при унищожаването на различни щамове на лоши бактерии, които често се срещат в човешкото тяло, което го прави фантастично допълнение към всички натурални продукти за красота, които имат за цел да ви помогнат да поддържате красива кожа.

Овесеното масло всъщност е толкова брилянтно в унищожаването на бактериите, че много проучвания стигат до заключението, че този екстракт може да бъде ефективен компонент във фармацевтичните лекарства като алтернатива на синтетичните, химически добавки.

7. Страхотно за екзема

Овесеното масло може да бъде истинско чудо за всеки, който страда от екзема или друго неудобно, сухо състояние на кожата. Това се дължи на прекрасните му овлажняващи свойства и способността му да възстановява кожната бариера – което означава по-малко сърбеж и възпаление и по-бързо заздравяване .

8. Антиоксидант

Овесът има невероятни антиоксидантни ползи, което го прави доста невероятен като овлажнител против стареене.

Овесеното масло помага да се обърне увреждането на кожата ви, причинено от UV лъчи, химикали и замърсяване.

9. Противогъбичено

Овесеното масло може да осигури огромно облекчение за всеки, който страда от сърбеж по кожата, който често е причинен от гъбична инфекция.

При кожни заболявания като дерматит, противогъбичните свойства на овесеното масло не само ще помогнат за успокояване и почистване на кожата, но също така ще помогнат за намаляване на възпалението и сериозно успокояване на сърбежа.

10. Дълбоко овлажняващо

Овесеното масло е идеалното допълнение към естествените продукти за красота, които трябва да се нанасят върху кожата, тъй като макар и масло, то е силно абсорбируемо от кожата, което означава, че няма мазни остатъци и всички големи ползи потъват направо в кожата.

Овесът действа като естествен овлажнител сам по себе си, като премахва мъртвите клетки на кожата, действа като защитна бариера и също така прониква в дълбочина.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: