Откриване на чудесата на ектоин: спасител на кожата

Откриване-на-чудесата-на-ектоин-спасител-на-кожата

Възхваляван за забележителната си способност да защитава и възстановява кожата, не толкова известния ектоин бързо се превръща в търсена съставка за грижа за кожата.

Извлечено от микроорганизми, които виреят в екстремни условия, това естествено съединение е научно доказано, че подобрява здравето на кожата и се бори с ефектите от стареенето и стресовите фактори на околната среда със своите протеини.

Независимо дали сте загрижени за текстурата, признаците на стареене или увреждането на околната среда, ектоинът може просто да е тайната за постигане на по-здрава и по-сияйна кожа.

реклама

Сега ще ви запозная със супергерой за грижа за кожата, който прави вълни в света на красотата. И така, какво точно е ектоин и защо трябва да се интересувате от него?

Какво е ектоин?

Ектоинът действа като овлажнител, изтегля вода към кожата и й помага да запази хидратацията – подобно на начина, по който действа хиалуроновата киселина.

Това е естествено съединение, произведено от едноклетъчни бактерии, по-специално от халофили или солелюбиви микроорганизми. Това съединение е отговорно за подпомагането на микроорганизмите да оцелеят при екстремни метеорологични условия.

Поради това ектоинът е в състояние да защитава клетките в кожната бариера, подобно на микроорганизмите, които живеят в екстремни климатични условия.

Този ​​естествен овлажнител свързва водните молекули, за да създаде щит и в крайна сметка да помогне за защитата на клетъчната цялост и да предотврати трансепидермалната загуба на вода.

Ектоинът е естествено съединение, произведено от микроорганизми като механизъм за оцеляване в екстремни среди като пустини и солени блата. Ектоинът има някои невероятни ползи за нашата кожа.

Какви са ползите за кожата от ектоин?

Първо, ектоинът е мощен фактор, когато става въпрос за хидратация. Това е като магнит за влага, който привлича водни молекули в кожата и ги заключва за дълготрайна хидратация. Кажете сбогом на сухата, лющеща се кожа и здравейте на гладък, еластичен тен!

Ектоинът също има забележителни противовъзпалителни свойства, което го прави идеален за успокояване на раздразнена кожа и намаляване на зачервяването.

Независимо дали се сблъсквате с досадни пъпки или чувствителни петна, ектоинът може да ви помогне да успокоите нещата и да възстановите баланса на кожата си.

И да не забравяме за впечатляващата му способност да предпазва от стресовите фактори на околната среда. От ултравиолетовата радиация до замърсяването, нашата кожа е изправена ежедневно пред много предизвикателства.

За щастие, ектоинът действа като щит, помагайки да се предпазим от увреждане и поддържа кожата ни млада и сияйна.

Подобно на много от любимите ни съставки за грижа за кожата, ектоина е герой хидратант, който е от полза за кожата ни по повече от един начин.

1. Ектоинът възстановява кожната бариера

Изследван е в лаборатория и е доказано, че помага да се изтегли вода към кожата. Помага за хидратирането на кожата, подобно на хиалуроновата киселина.

Ектоинът е в състояние да защити и също така да възстанови компрометирана кожна бариера. Той поддържа хидратацията и важните антиоксиданти заключени в кожата.

Предотвратява изсушаването на кожата, което може да доведе до възпаление, сърбящи петна и в някои случаи екзема или атопичен дерматит.

2. Предотвратява трансепидермалната загуба на вода

Тъй като ектоинът работи за привличане на вода близо до кожата и поддържа кожата хидратирана.

Той е особено чудесно за сухи типове кожа, които се борят да поддържат кожата си хидратирана за дълги периоди от време.

Препоръчително е да използвате продукт за грижа за кожата с ектоин през нощта, за да помогнете за възстановяването на кожата.

Особено ако живеете в особено сух, горещ климат, в който изпотявате жизненоважни електролити и соли, или сте предразположени към кожни заболявания като екзема или розацея.

3. Ектоинът помага за успокояване на възпалената кожа

Пробвали ли сте някога продукт за грижа за кожата, който не е напълно съгласен с кожата ви? Или може би сте били на слънце твърде дълго, било то на ски или на плажа през лятото.

Кожата на всеки може да се възпали и да покаже признаци на зачервяване. Ето защо е важно да имате продукти, които могат да успокоят нещата и да ги върнат в естественото им състояние без стрес.

Ектоинът е широко изследван, за да помогне на хора с множество различни възпалителни кожни състояния.

Въз основа на проведените теоретични проучвания това би помогнало за хидратиране, успокояване на възпалението и потенциално би помогнало при стареене на кожата, предизвикано от UVA.

Има ли някакви странични ефекти?

Подобно на повечето нежни овлажняващи съставки (включително хиалуронова киселина, полиглутаминова киселина и глицерин ), няма странични ефекти от използването на продукти за грижа за кожата с ектоин.

Това е нежна съставка и можете да я считате за „лечител“ или нещо подобно. Като естествено срещаща се молекула, ектоинът се наслоява и взаимодейства добре с почти всяка друга съставка, с която е съчетан.

Как да използвате ектоин за вашата кожа?

Вероятно ще намерите ектоин на същите места, където бихте намерили хиалуронова киселина или дори ниацинамид.

В продукти, за които се твърди, че са хидратиращи и безопасни за суха кожа или чувствителни кожни състояния като екзема или псориазис.

Може да го намерите в продукти, които се гордеят с ползите от антиоксиданти и за стресираната кожа. Тази съставка е безопасна за ежедневна употреба и най-добрият начин за интегриране на тази съставка е чрез серуми и формули на водна основа.

Откриване на чудесата на ектоин: спасител на кожата – Обобщение

В заключение, ектоинът може да не е толкова популярна съставка, но повярвайте ми, кожата ви ще ви благодари, че сте го добавили към своя арсенал за красота.

Със своите хидратиращи, успокояващи и защитни свойства, ектоинът е истински фактор за постигане на здрава, блестяща кожа. Опитайте и се пригответе да бъдете изумени!

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: