5 трика за повишаване на жизнеността при жените

повишаване на жизнеността при жените

След старта на глобалната пандемия се чувствате доста изморени и може би дори отегчени. В много отношения пандемията е променила начина, по който гледаме на здравето си като цяло. И за много жени това донесе безкрайни предизвикателства, които дават своето влияние както върху физическото, така и върху психическото здраве.

Жените трябваше да намерят начин да балансират работата с грижите за децата и домашното обучение. Други са били на първа линия през цялото време, независимо дали са в здравеопазването или като грижи за възрастни хора. Статистиката показва, че голяма част от домашното обучение и общите домакински задължения са паднали върху жените в домакинството, дори и за тези които не са работили от вкъщи.

Други може да се възстановяват от дълъг COVID или да се борят със загуба, след като са загубили някой от COVID-19. Проблемите с безпокойството и психичното здраве нарастват навсякъде, тъй като хората се борят с финансови проблеми, повишена изолация в някои случаи и живеят с ограниченията на продължаващото извънредно положение.

реклама

Вижте още: Ще стане ли COVID-19 сезонен?

Добавките за повишаване на жизнеността са все по-популярни за жените

От началото на пандемията възгледите на хората за здравето и благосъстоянието се промениха. Онлайн търсенията на термини като „повишаване на имунитета“, „увеличаване на здравето“ и „как да останете здрави“ значително се увеличиха. С други думи, за някои хора идеята за здраве е станала много по-важна в живота им.

Поддържането на психическо и физическо здраве никога не е било толкова важно както за мъжете, така и за жените. И разбира се, видяхме съответно нарастване на популярността на всички видове суперхрани, здравословни добавки, витамини, минерали и храни богати на антиоксиданти. Всички те са станали изключително популярни в последните две години.

От началото на COVID-19 потребителите търсят добавки за общи и специфични здравословни проблеми. Освен това, здравето, фитнеса и здравословното хранене са станали много по-важни за много хора.

В България ограниченията бавно се вдигнаха. Това улеснява виждането на малко светлина в края на тунела. Но след толкова време при безпрецедентни условия на изолация, пандемията взема своето от всички.

Ето 5-те от най-добрите добавки за повишаване на вашето здраве, благосъстояние и нива на енергия след предизвикателствата през последните две години.

1. Опитайте ябълков оцет

Ябълковият оцет е относително евтин и лесно достъпен продукт, който всеки има в кухнята си. Само една или две лъжици всеки ден може да помогне за поддържане на по-ниски нива на захар, изгаряне на мазнини и подобряване на метаболизма.

Ако не ви харесва вкусът на оцет може да изберете и добавки с ябълков оцет, те помагат за намаляване на възпалението на червата, което ще помогне за по-свежа кожа.

2. Вземете добавка, предназначена специално за жени

Като цяло е справедливо да се каже, че пазарът на добавки е доминиран от продукти за мъже. Независимо дали става дума за повишаване на нивата на тестостерон или за повече сила при тренировка, има много мъжки добавки за здравеопазване.

Но ако погледнете внимателно, можете да намерите висококачествени добавки, специално разработени за здравето на жените. Изберете тези които помагат за  намаляване на общите нива на тревожност и стрес, повишаване на енергията, насърчаване на когнитивните показатели и подобряване на либидото – при жените.

Идеални за подпомагане на жените по време на пътуването им към фитнес и здраве, добавки от този вид могат да направят чудеса. Това е концепция, която се надяваме да видим повече, тъй като секторът на добавките продължава да се разширява, тъй като разработчиците на продукти имат огромна възможност да намерят нови продукти, предназначени за жени.

3. Упражнявай се редовно

Знаем, казано е и преди. Но няма заместител на ползите от редовното упражнение. Най-страхотното сега е, че има толкова много форми на упражнения, които са лесно достъпни от дома. Заключването доведе до нарастване на изобретателността от страна на доставчиците на упражнения, тъй като фитнес залите трябваше да влязат в мрежата, а личните треньори започнаха да намират начин да предоставят своите услуги чрез Zoom.

4. Намерете време за медитация

Не е нужно да отделяте часове за медитация. Дори половин час на ден може да окаже огромно значение за това как се чувствате. Изберете от многото налични приложения, предлагащи практикуване на медитация или потърсете онлайн клас. Практикуването на медитация е полезна когнитивно-поведенческата терапия и отдавна е доказано, че помага при тревожност и депресия.

5. Бъдете креативни

Изстискването за час-два творческа работа всяка седмица може да помогне много за вашето спокойствие. Независимо дали обичате да рисувате, четете, списания или друго изкуство, опитайте го. Това е нещо, което можете да правите с децата или сами, но така или иначе, има много доказателства, които да подсказват, че даването на почивка на мозъка ви от ежедневните задължения и работа може да помогне на вашето психическо и физическо здраве.

Когато ви липсва енергия, може да е трудно да започнете здравословен режим. Но следването на тези стъпки и включването на добри здравни навици във вашето ежедневие ще измине дълъг път за възстановяване на вашата жизненост и засилване на вашето желание за живот.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: