Цялата информация е във вашите ръце!

реклама

Ползи от женшен за кожата

Обикновено свързваме женшен с освежаващи напитки и богати вкусове, но истинският му потенциал надхвърля обичайните му форми. Подобно на много мощни билкови съставки, женшенът се превърна в популярна съставка за грижа за кожата.

Чували ли сте за женшен? Време е да се запознаете повече с тази мощна билка. Защото, ползите от женшен за кожата са невероятни.

Обикновено свързваме женшен с освежаващи напитки и богати вкусове, но истинският му потенциал надхвърля обичайните му форми. Подобно на много мощни билкови съставки, женшенът се превърна в популярна съставка за грижа за кожата. Съдържа високи нива на витамини, минерали и антиоксиданти, които подхранват кожата.

Смята се, че през 1500-те години жена на име Хван Джини – често известна като една от най-красивите жени от династията Чосон – включила този корен в своя режим на грижа за кожата. Това накарало корейските жени също да интегрират корена в своите режими.

Вижте още: Мултани мити – Индийското чудо за здрава и красива кожа

Като цяло женшенът е основна съставка за всякакви нужди от грижа за кожата. От пигментни петна и фини линии до зачервявания.

Какво е женшен?

По същество женшенът е билкова добавка, която е общопризната със своите антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти. Събира се след около шест години растеж, за да се гарантира, че е в пиковата си сила, и след това се прави на фин прах с много приложения.

Женшенът обикновено се среща като дебел корен, който често израства с дълги крака, когато живее в почвата.

Коренът е пълен с активни съединения, които имат потенциала да регулират нивата на кръвната захар, да увеличат кръвообращението и да подсилят имунната система на организма.

Известен е и със своите облекчаващи стреса качества и дори се смята, че е афродизиак. Това обаче не е всичко. Когато последователно прилагате женшен в неговата локална форма, билката може да бъде от полза за вашия тен.

Вижте още: 17 Страхотни храни против стрес и безпокойство

Смята се, че женшенът е служил като стимулант, афродизиак и средство против диабет и е бил използван за лечение на редица състояния, свързани с кожата, като циреи, рани и подуване.

Ползи от женшен за кожата

Когато се използва върху кожата, женшенът има способността да действа като лек за всички проблеми. Независимо от проблема, свързан с кожата, женшенът може да ви помогне.

1. Намалява признаците на стареене

Известно е, че женшенът подобрява оксигенацията, както и засилва кръвообращението в кожата и двете са от решаващо значение за забавяне на процеса на стареене. Тези фактори ускоряват синтеза на колаген и от своя страна осигуряват стягащи свойства на кожата ви. Това намалява появата на линии, бръчки и други признаци на стареене, развиващи се върху кожата. И тъй като съставката е наситена с антиоксиданти, тя защитава кожата ви от увреждане, предизвикано от външни агресори.

2. Изсветлява тена

Известно е, че женшенът възвръща блясъка на кожата ви. Той има енергизиращи свойства, подобни на кафе, които му позволяват да придаде това сияние. И предотвратява хиперпигментацията, като инхибира производството на меланин в кожата.

Освен това, тъй като женшенът съдържа антиоксиданти, той предпазва кожата ви от замърсяванията на околната среда, които проникват в кожата ви, запушват порите ви и стимулират меланоцитите, което води до появата на кафеникави петна. Същите тези антиоксиданти могат да помогнат за балансиране на производството на себум, което е особено полезно за тези с кожа, склонна към акне.

3. Намалява възпалението

Тъй като женшенът е обогатен с противовъзпалителни свойства, той може да успокои зачервяването, подпухналостта и възпаленията по кожата и да облекчи безопасно симптомите на състояния като акне и псориазис. Подпухналостта е следствие от лошото кръвообращение и знаем каква роля играе женшенът в този случай.

4. Балансира производството на себум

Твърди се, че задържащите влага и антиоксидантните свойства на този чуден корен балансират производството на себум върху кожата и по този начин връщат  естествения блясък.

Вижте още: Каква е разликата между овлажняване и хидратиране?

Добавете SpiriTell към списъка си с източници (с натискане на бутона "Следване")