Най-добрите подмладяващи процедури за лице

Най-добрите козметични процедури за лице

Стареенето е естествен процес и независимо дали го харесвате или не, лицата рано или късно ще покажат признаците на изминалите години. В даден момент всеки ще забележи малки бръчки около очите или устните си, старчески петна, отпусната кожа и т.н. За късмет в днешно време, има много процедури за лице с които може да излъжете времето.

В миналото имаше само няколко възможности за връщане на часовника назад, без да се налага да се подлагате на инвазивни пластични операции. Но днес можете да забавите и – в много случаи – да обърнете ефекта на времето върху лицето си с много нехирургични козметични процедури за лице.

Инжекционните средства, лазерните процедури и професионалните процедури за грижа за кожата могат драстично да подобрят външния вид на кожата, да намалят бръчките и да премахнат видимите признаци на стареене.

реклама

Нека да разгледаме някои козметичните процедури за лице, които ще имат най-добри резултати и ще върнат младежкия ви блясък без нужда от операция.

Спазвайки златното съотношение на красотата – математическия алгоритъм за симетрия, който е в основата на нашето възприятие за привлекателност – може да трансформирате естетически лицето си за минути.

За по-голяма яснота ще разделим тези нехирургични процедури за лице в две категории:

 • Процедури за подмладяване на лицето
 • Скулптуриране на лицето

Най-добрите подмладяващи процедури за лице

Нехирургичните подмладяващи процедури за лице целят изглаждане на бръчките, възстановяване на обема, стягане на отпусната кожа, подобряване на тонуса и текстурата на кожата, минимизиране на белезите и несъвършенствата, третиране на увреждане от слънцето и др.

Най-популярните процедури за подмладяване на лицето включват:

 • Инжекционни филъри
 • Химически пилинг
 • Микронидлинг
 • Profhilo
 • Усилватели на кожата
 • Лифтинг на лице с конец
 • Инжекционни филъри

1. Дермални филъри

Дермалните филъри са гелообразни субстанции, които се инжектират под кожата за възстановяване на загубения обем, изглаждане на линиите и омекотяване на гънките или дори подобряване на контурите на лицето.

Предимства от използването на пълнители:

 • Изглаждат линиите около носа и устата
 • Подобряват и връщат обема на хлътнали бузи или слепоочия
 • Подсилват устните
 • Изглаждат гънките на брадичката
 • Подобрявате симетрията между чертите на лицето

В зависимост от продукта и третираните зони, трябва да можете да забележите резултатите веднага след получаване на инжекции с филър и ще можете да се върнете към нормалните си дейности веднага след лечението.

Резултатите от лечението могат да продължат до 6-12 месеца понякога по-дълго в зависимост от това колко бързо работи вашият метаболизъм.

Индивидуалният метаболизъм на всеки човек е различен, дълготрайността на филъра също ще варира значително от един човек на друг. За тези с много бърз метаболизъм, пълнителят ще се разгради по-бързо, отколкото при тези с по-бавен метаболизъм.

Въпреки че рисковете, свързани с дермалните филъри, са минимални, всички рискове и усложнения може да обсъдите с вашия лекар. Страничните ефекти могат да включват подуване, леки синини или сърбеж.

2. Химически пилинг

Пилингът на кожата на лицето е много популярна и е една от безопасните нехирургични процедури за лице, която може да подобри външния вид на кожата ви и да помогне за драстично намаляване на ефектите от увреждането на кожата.

Използва се пилинг с ниска концентрация, за да премахне старите, мъртви клетки на кожата от външните слоеве на кожата и да разкрие по-нова, по-стегната и гладка кожа.

В зависимост от това колко слоя кожа са отстранени, пилингът често се класифицира като лек, среден или дълбок.

Леките химически пилинги обикновено достигат частично през най-външните слоеве на кожата и използват по-мек разтвор на киселина като гликолова киселина, алфа хидрокси киселина (AHA), салицилова киселина, плодови ензими или ниска концентрация на трихлороцетна киселина (TCA). Лекият пилинг обикновено включва малко или никакъв престой и резултатите могат да се видят веднага.

По- дълбокият химически пилинг ще достигне по-дълбоко в епидермиса и се препоръчва за справяне с по-напреднали признаци на стареене, като по-дълбоки бръчки и обширно увреждане от слънцето или тежки белези от акне.

При по-дълбок пилинг обикновено са необходими 7 до 10 дни, за да може кожата да заздравее оптимално.

Предимства от използването на химически пилинг:

 • Намалява или премахва старческите петна или обезцветяването
 • Изглажда фините линии и бръчки
 • Намалява или премахва белезите
 • Стяга и тонизира кожата и изсветлява тена
 • Отстранява кератози или предракови образувания

3. Микронидлинг

Microneedling или колагенова индукционна терапия е технология за възстановяване на кожата, която включва многократно пробиване на кожата с малки стерилни игли. Вместо да отстранява слоеве от кожата с химикали, микронидлингът създава микроскопични „наранявания“ в кожата, които задействат естествената й лечебна реакция и я подтикват да произвежда нов колаген и еластин.

Използва се локална анестезия за обезболяване на кожата преди използването  на иглите.

Предимства от използването на микронидлинг:

 • Изглажда фините линии и бръчки
 • Намалява до минимум акне или хирургични белези и стрии
 • Намаляване на големия размер на разширените пори
 • Лекува увреждане от слънцето и пигментни петна
 • Гладки груби петна и подобрява текстурата на кожата

Резултатите могат да се видят в рамките на шест седмици. Препоръчват се минимум три сесии на всеки четири седмици, което ще доведе до допълнително подмладяване, по-малко видими стрии и избледнели белези.

Леко зачервения цвят на кожата след тази процедура за лице, е често срещан непосредствено след лечението и ще продължи до 48 часа.

4. Profhilo

Profhilo ( биоремоделиране) е стабилизирана инжекционна хиалуронова киселина, без никакви химически омрежващи агенти, която се използва за ремоделиране на тъканите и лечение на отпусната кожа.

Ключът към популярността на Profhilo е уникална структура и баланс от научни свойства, включително висока кохезивност, които позволяват на продукта да тече свободно през подкожната тъкан и дермата, по начин, по който традиционните филъри с хиалуронова киселина не могат.

Как действа Profhilo?

Profhilo може да се прилага по различни начини. Най-разпространеният и ефективен метод е използването на техниката BAP (биоестетични точки), което означава, че се инжектират пет зони от всяка страна на лицето. Въпреки че това ще варира леко в зависимост от формата на лицето ви, позициите обикновено са в долната част на лицето.

Profhilo се намесва:

 • Във физиологичния процес на стареене на тъканите, при наличие на изменения в еластичните влакна и колагена.
 • В процеса на възстановяване на дермалната тъкан, в случаи на акне или белези.
 • В случай на загуба или компрометирана мастна тъкан.

Какви зони могат да бъдат третирани и какви са ползите от Profhilo?

Зоните за третиране са лицето или шията, или и двете.
Предимствата включват по-добра хидратация, блясък, плътност и здравина на кожата, с много мощен ефект против стареене.

Какви са резултатите на Profhilo?

Profhilo

Може да очаквате повишена плътност, еластичност и цялостно подобрено качество на кожата, като ефектът продължава до шест месеца.
Препоръчват се две процедури за лице с интервал от четири седмици, с последваща среща на осмата седмица, която да се повтаря два пъти годишно за оптимални резултати.

5. Усилватели на кожата

Skin booster е дермален пълнител, предназначен да се инжектира повърхностно в повърхността на кожата, за да увеличи хидратацията и блясъка на кожата. Той може да помогне за постепенното подобряване на състоянието на кожата, чрез повишаване на еластичността и намаляване на фините линии и несъвършенства.

Restylane е основно хиалуронова киселина в течна форма, която се инжектира в областта на бузите, носа до устата, брадичката, шията и деколтето, за да стимулира производството на колаген и да хидратира кожата от по-дълбоките слоеве.

Действа с кумулативен ефект, така че се препоръчват между 3 до 6 сесии с интервал от 2 до 4 седмици.

6. Лифтинг на лице с конец

фейслифтинг

Повдигането на лицето с конци е новото поколение лифтинг на лицето, при което не се изисква хирургическа интервенция. Това е една от популярните естетични процедури за лице, която нулира V-образната форма на лицето ви чрез поставяне на тънки повдигащи нишки подкожно или интрадермално.

Тази процедура за лице може да помогне на някои проблеми, свързани със стареенето на лицето, които иначе се справят само чрез инвазивна хирургия, по-специално увисналите аспекти на долната част на лицето, шията и челюстта.

Въпреки че резултатите не могат да се сравнят с операцията, лечението е по-достъпно и поносимо и може да се комбинира с други лечения като филъри за оптимални резултати.

Лечението отнема около 30-60 минути и се извършва чрез вкарване на тънка игла под кожата. Процедурата е подобна на лечението с филър.

Конецът е по-тънък от кичур коса и се състои от монофиламентен полидиоксанон (PDO), биосъвместим материал, който задържа тъканта и стимулира образуването на колаген.

Предимства на фейслифтинга с конци

Това е незначителна неинвазивна терапия с тънки нишки, които повдигат кожата, повишават еластичността. Нишките са напълно биоразградими. Страничните ефекти са минимални, с изключение на възможни синини и подуване. Веднага след лечението може да се върнете към нормалните си ежедневни дейности.

Трайността може да варира от една до две години, в зависимост от възрастта, начина на живот и типа кожа.

Резултатите обикновено траят по-дълго при хора, които се грижат за кожата и общото си здраве, като избягват слънцето, спазват здравословна диета и се въздържат от тютюнопушене.

Най-добрите процедури за скулптуриране на лице

След като разгледахме, най-добрите козметични подмладяващи процедури за лице, нека да разгледаме нехирургичните процедури за лице, които попадат в нашата втора категория: скулптуриране на лицето.

Най-популярните процедури за скулптура на лицето включват:

 • Извайване на формата на лицето
 • Извайване на страничен профил
 • Корекция на асиметрията на лицето
 • Извайване на формата на лицето

1. Извайване на формата на лицето

Формата на лицето ви играе огромна роля, когато става въпрос за красота. Много хора не харесват формата на лицето си, чувствайки, че е твърде кръгла, твърде квадратна или е развалена от асиметрични черти (като симетрията е доказано ключов фактор за възприеманата женска привлекателност).

Познаването и разбирането на формата на лицето ви може да ви помогне да вземете решения относно грима, косата и кой начин да се обърнете за тази снимка!

Всяка форма на лицето може също да бъде подмладена чрез по-изваяни скули и по-остра линия на челюстта.

2. Извайване на страничен профил

Извайването на страничен профил е друга нехирургична козметична процедура за лицето ви, която може да повиши увереността ви само за няколко минути.

Основно се прилага при хора които искат изграждане на назален мост, повдигане на върха на носа и  извайване на челюстта и брадичката.

3. Корекция на асиметрия на лицето

Има математически алгоритъм за симетрия, който стои в основата на нашето възприятие за привлекателност, наречено златното съотношение на красотата. Това по същество доказва, че симетрията е ключов фактор за възприеманата привлекателност, особено в женските лица.

Този метод работи особено добре, когато става въпрос за коригиране на видимата асиметрия на лицето на пациента, като например едната вежда по-висока от другата или едната буза по-пълна от другата.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: