Слабите черти на всяка зодия

Слабите-черти-на-всяка-зодия

Кой би помислил, че чувствителната зодия Рак е отмъстителен, а справедливата зодия Везни прибягват до полуистини?

Ние не обвиняваме учтивия Телец в липса на толерантност, а честната Дева в интриги. И все пак!

Овен – неконтролирани изблици на гняв

В случая на зодия Овен е трудно да скриете тази слабост, защото рано или късно околните ще я изпитат от първа ръка.

реклама

Овните, които поне малко осъзнават емоциите си, както и тези, които ги познават, ще разпознаят кога предстои изригване на вулкан.

Зодия Овен се изправя, навежда се леко напред, чертите на лицето му се втвърдяват, но той се мръщи, в очите му се появява стоманен блясък. Опитва се да бъде сдържан за момент, но не успява.

Огненият му характер взема надмощие и Овенът се поддава на необуздания гняв. Започва да крещи гневни думи, битка виси във въздуха и бързо се проявява напълно.

Овните не издребняват, в тях има много агресия, крещят и не слушат. Струва им се, че е са на бойно поле и безмилостно се стреми да изтрие противника си от лицето на земята.

Някои Овни се срамуват след такова събитие, други не. Повечето хора се опитват да потиснат гнева си и успяват, но само за известно време.

Тайната на Овена е, че той не може да живее без гняв, защото той го захранва.

Телец – непоносимост

Можем да разпознаем Телеца по неговата доброта, нежност и учтивост – все пак той е подопечен на планетата Венера, специалист по междуличностни отношения и обноски.

Телецът изглежда отворен към другите – и всъщност е такъв, но само до известна степен.

Не е гъвкав, но е сигурен в това, което мисли и знае, отлично осъзнава какво иска и последователно го преследва. И ако някой не е съгласен с неговия мироглед, според Телеца той просто греши.

Той не толерира хора, които му пречат да постигне целите си, както и такива, които имат различни ценности и желания от него.

Телецът е разумен, но мисли черно-бяло. Ако някой му се противопостави, той ще се опитва да ги убеди, докато умрат, защото той е прав, а другите грешат.

Липсва му дистанция и обективност, но в него има много инат.

Близнаци – безчувственост

Нараняващи думи, нетактични коментари, липса на внимание към другите хора – това са слабостите на Близнаците.

Те са прекалено интелектуализирани и умовете им са твърде активни, за да имат време да обмислят как ще бъде прието тяхното послание.

Под тези груби думи се крие ниска способност за съчувствие, която се проявява в повърхностност и безразличие.

Близнаците изглеждат контактни, несъмнено са общителни и често весели, но могат и да ударят нервите ви. Нека добавим, че не го правят от аналитичен предумисъл, а от незаинтересованост към чувствата на другия.

Те имат лош достъп до собствените си ресурси, така че това не е сферата на техните интереси. Те не могат да обърнат внимание на нуждите на другите, поради което се държат рязко и грубо. После се учудват, че някой не ги харесва, отдалечават се, просълзяват се.

Близнаците не обичат отхвърлянето, защото са екстровертни, но е само въпрос на време да ви наранят отново – например поради липсата на умения за слушане.

Рак – отмъстителност

Тази черта стереотипно се приписва на Скорпиона, но определено е тайната слабост на зодия Рак.

Ракът е свръхчувствителен и фокусиран върху самозащитата, лесно е да разочарова очакванията му, защото вярва, че заслужава грижа, безопасност и благополучие. Не е нужно много на някого да се почувства наранен, предаден или разочарован.

Тогава той търси отмъщение. Той не е много конфронтиран, така че стреля зад ъгъла и може да намушква в гърба.

Той също така няма търпението да планира прецизно акт на отмъщение като японски самурай, така че действа под влияние на емоции. Прави го бързо и по леко детски, но болезнен начин.

Той няма самообладание, защото не е достатъчно зрял, което се изразява в това, че със сигурност няма да се откаже. Не си струва да имате враг в лицето на чувствителния Рак.

Лъв – арогантност

Девата се смята за непоправим перфекционист и това е факт – тя винаги внимава какво прави, но Лъвът иска да прави всичко перфектно и задължително сам.

Постоянната му огнена природа му позволява да се концентрира максимално върху продуктите на собственото си творчество.

Неговата арогантност се крие в това, че той наистина вярва, че никой друг не може да реализира гениалната му идея.

Зодия Лъв работи усилено върху имиджа си и всяка възможна драскотина по него го кара да има сърцебиене, което между другото обикновено е слабо.

Характеризира се с арогантна гордост и завишено самочувствие, така че няма да си позволи да падне от пиедестала, на който се поставя.

Ако някой разпознае театъра му и го изхвърли от него, Лъвът така или иначе след известно време ще се покатери сам.

Дева – интриги

Девата иска да бъде възприемана като прозрачно честна и всъщност винаги има добри намерения, умее да помага и дори да прави жертви, но в същото време крие тайна, която крои заговор.

Това се дължи на нейната защитна планета – хитрият Меркурий. Девата е брилянтно интелигентна, което я изкушава да мисли и дори да плете интриги.

Първо анализира кой възможен начин на действие е оптимален за нея и какви ефекти иска да постигне с него.

Вярва, че отговорните решения създават живот, затова се придържа към тях. В това няма нищо лошо, въпросът е, че Девата осъзнава, че другите не са толкова умни като нея, така че ако се изпречат на пътя й – тя ще ги манипулира с бели ръкавици (не обича да се цапа), така че нейната план работи във всяка ситуация детайл (знаем, че тя е педантична).

Благодарение на това Девата може да урежда не само своя живот, но и този на другите, като тези други може да не осъзнават, че са марионетки в нейните ръце.

Везни – лъжа

Зодия Везни, което в общия разум е въплъщение на справедливостта? Е, да, тя е такава, когато посредничи между двама души, а когато става въпрос за себе си – може да избере пряк път и не непременно законосъобразен път.

От какво идва? Първо, за Везната най-важна е тя самата и нейният комфорт, второ – което е свързано с първото – тя изобщо не иска да губи спокойствието си.

Тя иска да живее в хубав и хармоничен свят и тъй като избягва конфронтацията, доколкото е възможно, може да прибегне до лъжи, полуистини или дребна измама.

Да е хубаво, без излишни емоции, грозотии и, не дай си Боже, всякакви обърквания. Затова ще го ударя и ще го заметна под килима. Разбира се, тя не решава проблемите по този начин, защото предпочита да поеме по лесния начин.

Те набъбват и накрая излизат наяве заедно с лъжите, но Везните все пак се опитват да се измъкнат и да се справят с всичко повърхностно.

Скорпион – дребнавост

Скорпионът, за разлика от Везните, не преглежда повърхността на живота. За него всичко има значение и всяко малко нещо е важно.

Въпреки това, докато внимателно търси дъното, той губи от поглед по-широкия контекст и изпада в дребнавост.

Вкопчва се в детайлите и не се отпуска, което е много в природата му. Може да обърка човек, виждайки проблем, а не решение, или още по-лошо – виждайки проблем там, където изобщо няма такъв.

Понякога може да имате впечатлението, че зодия Скорпион предпочита да се бори за така наречената справедлива кауза, вместо да спре да се бори. И в своята ревност той губи от поглед по-голямото благо, защото иска да поправи „грешното“ и да бъде прав.

Той не е в състояние да изостави мисията си. Мисли си, че върви напред, но в действителност се лута и се обсебва.

Стрелец – като примадона

Стрелец, подопечният на Юпитер – планетата на щастието – е роден да бъде успешен и изглежда като успешен човек.

Въпреки това, той няма абсолютно никакво желание или търпение да работи упорито или да се жертва за този успех, който се оказва силната страна на Козирога, съседа на Стрелец в зодиакалното колело.

Стрелецът иска да получи възможно най-много удоволствие от живота и тъй като има много вроден чар и късмет, той играе ролята на примадона, която заслужава почести, само защото е такава.

Той може да убеди околните, че е най-добрият в това, което прави. Той просто вярва, че е по-добър от всички останали и е майстор на връзките с обществеността, така че постига успех на относително ниска цена.

Минусът на целия този маскарад е фактът, че всичко това може да се сбъдне, но Стрелецът изобщо не се притеснява от това (това умение му е чуждо).

Той продължава да криволичи и да подскача наоколо и дори когато се спъне, може да не го забележи.

Козирог – страх

Козирогът се чувства добре в суровите реалности на живота, вижда света болезнено реалистично, без никакви розови очила – и оттук идва страхът му.

Всеки би се уплашил! Козирогът обаче внимателно крие тази перспектива, защото иска да бъде считан за отговорен, зрял човек, скала, което не може да му се отрече, защото можете да разчитате на него.

Гледа на себе си изключително критично и светът му изглежда заплашителен. Това би изтощило всеки, затова Козирогът е податлив на различни видове тревожност – до паника включително. Често страда от депресия със силна тревожност.

Козирогът е този, който следи микроби, предсказва глобални бедствия и кризи, има сейф вкъщи и няма приложение за банкиране на телефона си.

Той предприема много действия само за да бъде в безопасност, което в неговия случай често се случва.

Водолей – съдия

Той обича да бъде безпристрастен, защото обикновено не се намесва в отношенията с хората, още по-малко в техните проблеми и болки. Привидно.

Няма да намерите зодия Водолей на земята, който да се жертва, но той живо се интересува от живота на другите хора – и да.

Всеки Водолей има ум като бръснарско ножче и емоционална студенина – в резултат на това функционира точно като лазер.

Водолеят отлично осъзнава, че интелигентността му е далеч над средната за страната, а в същото време не е създаден да изпитва близост, поради което гледа студено на света и хората.

Вижда ги неестествено ясно, улавя невидими нюанси и ги преценява болезнено. И тъй като не го интересува какво чувстват или мислят другите, той прибягва до почти жестокост.

Той се придържа към високите си стандарти и има свой собствен начин да дефинира морала, а след това издава присъда.

Риби – бягство в един фантастичен свят

Рибите избират да живеят в мъглата, където границите са размити, детайлите убягват и не е ясно какво се случва.

Харесва им, когато всичко не е съвсем ясно, защото тогава не могат да се покажат, да избегнат отговорност и ясно да се определят.

Те могат толкова да се изгубят в тази липса на специфичност, че да навлязат в света на заблудите. Ако нещо е измислено, то всъщност не съществува, а това искат Рибите – да не докосват случайно земята.

Разбира се, когато обвините зодия Риби в бягство, те категорично ще го отрекат, защото предпочитат да бъдат възприемани като полезни, необходими и полезни. И те наистина са истински Майка Тереза, но няма да се откажат от слабостта си да избягат в невидимия свят.

Когато се местят там, те не са тук. Те са сами по себе си, доста неуловими, така че не могат да бъдат отчетени. По този начин Рибите избягват прозата на живота, в която плащат сметки и се занимават с други по-малко възвишени въпроси.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: