С кого и за какво спорят отделните зодии?

С-кого-и-за-какво-спорят-отделните-зодии

Как и с кого спорят различните зодии? Ракът и Лъвът, макар и толкова различни, си играят с емоциите, изкарвайки се от равновесие.

По време на спорове Девата не се впечатлява от откровеността на Близнаците, които, раздразнени от това, стават още по-свадливи.

Когато еднакво упоритите Скорпион и Телец влязат в конфликт, никой от тях не може да се откаже и се натискат докрай. А какво ще кажете за другите зодии?

реклама

Овен

Овенът обича да се състезава и компромисите са му чужди. Има „къс фитил” и ако изгуби равновесие (а това е лесно), не му пука дали аргументите му в спора са по същество и в съответствие с общоприетите принципи на социално съжителство – Овенът е готов да победи.

Това може да работи на боксовия ринг, но не и в приятелства, бизнес отношения или любов.

Ако Овенът прибягва до обиди, несправедливи присъди и твърде силни удари – това има разрушителен ефект върху всички отношения.

Някои думи трудно се прощават, още по-малко се забравят.

С кого спори Овенът? С огнените знаци, тези зодии са толкова страстни, колкото и той – преди всичко Стрелец , който казва мнението си честно, преди да се замисли, но също и с Лъв , който лесно се обижда от грубо поведение.

След Стрелец атаките на Овен се леят като вода, но Лъвът ги приема лично и спорът на моменти става опасен.

Овенът също така вбесява обикновено милия, но упорит Телец , който – когато нещата станат трудни – може да бъде непобедим и наистина неприятен по време на спорове.

Телец

Упоритостта на Телеца е легендарна и тази негова черта по време на конфликти има обратен ефект на очаквания – отдалечава го от разбирането.

Телецът има много социална изисканост и много таланти за общуване, но ако има мнение, което е важно за него, той се придържа към него и го защитава, сякаш това е неговата независимост.

Той яростно отказва да промени решението си и това в крайна сметка го кара да се затвори в себе си и да откаже да разреши проблема, довел до битката.

Според изкуството на градивната комуникация това не е добра тактика. Този тип блокиране често се възприема като по-нараняващ от откритата критика, отбранителната позиция или дори откровеното презрение.

Противниците на Телците често се чувстват напълно игнорирани.

С кого спори Телецът? С Овена , който – когато настоява – е също толкова непримирим. Първият крещи, вторият има свирепо изражение на лицето, но нито един от тях не помръдва.

Телецът влиза във войни и с Близнаци, които, въпреки че са сговорчиви по природа и доста безразлични към мнението на всеки по дадена тема, не им издържат нервите, когато се натъкнат на непреклонността на бика.

Те не могат да повярват, че човек може да бъде толкова ограничен. Когато Телецът обедини сили със своя огледален знак – Скорпион, не е забавно.

Никои от тях не е в състояние да наложи нещо на другия насила и двамата са гневно заседнали в задънена улица.

Близнаци

Като подопечни на Меркурий, те са майстори на комуникацията. Те винаги говорят и разговарят много, но не обичат да спорят – най-много малко да спорят на интелектуална основа или да се заяждат и флиртуват.

Откритата конфронтация не е в природата им, защото не обичат ясно да вземат страна или да се придържат към едно мнение по дадена тема.

Близнаците са отлични в обсъждането на проблеми широко и рационално и в спора, за да постигнат споразумение.

Ако обаче мирните методи се провалят, Близнаците могат да започнат да хвърлят думи по опонентите си като ножове.

Особено когато някой им изглежда твърде упорит или има твърде малко познания за нещо – в такава ситуация те могат да бъдат злонамерени или дори унизителни, което няма положителен ефект върху укрепването на връзката.

С кого спорят Близнаците? С Телец , който може да бъде непоколебим като бетон, и те говорят, говорят и нищо.

С Козирога , който настоява за консервативна представа за света, което дразни Близнаците, защото те обичат да бъдат космополитни и глобални.

А също и с Дева , която е също толкова откровена, но по-проницателна от Близнаците – което отхвърля техните аргументи и ги дразни изключително много. Те имат общ планетарен покровител – Меркурий – който изобщо не им помага да общуват.

Рак

Той определено не е скандален човек, той е сговорчив по природа, защото го е грижа повече за доброто на отсрещната страна, отколкото за собствените си аргументи.

Ракът се страхува да излезе на утъпкания път и да се бори за това, което иска. Най-честата му тактика по време на конфликт е да се оттегли в черупката си.

Това е дълбоко емоционален знак и ако тръгне на бойния път с някого (и го прави, ако чувството за сигурност на него или семейството му е застрашено. Той използва аргументи, които апелират към емоциите, а не към логиката.

Фактите са по-малко важни за него от чувствата, свързани с тях. Ако Ракът успее да обвини противника и да направи себе си жертва, той е победил. Тогава се разкрива неговият инат.

С кого спори Ракът? С Риби, защото могат драматично да разкъсат дрехите си по желание по време на сцени направо от мексиканска сапунена опера.

Трябва да се признае, че те не се карат често, но когато се карат, се заливат взаимно с емоции.

Лъвът също реагира емоционално и затова се увлича в игрите на Рака – по време на конфликти те могат много да се наранят.

Лъвът плаши Рака с открития си гняв, а Ракът хапе със злоба чувствителните места на Лъва.

От друга страна, Девата – въпреки че в началото иска да помогне на Рака и е мила – накрая, когато Ракът започне да я манипулира, тя се опомня и излага разумни аргументи, което страшно ядосва Рака, защото тогава той става безсилен.

Лъв

Той е един от по-свадливите хора, защото има пламенен и страстен темперамент. Контролирането и задържането на емоциите не е нищо интересно за него.

Той обича да живее пълноценно и да спори по този начин. Освен това е смел и не се страхува да покаже какво мисли, какво чувства, какво иска.

Като пазител на Слънцето, той обича да свети със собствена светлина – следователно, по време на конфликтни ситуации, той не е много склонен да изслушва другите, което го отдалечава от разбирането.

Освен това зодия Лъв трудно признава грешка, поради което не може да загуби. Когато загуби предимството, той може да изпадне в ярост и да се превърне от щедрия човек, какъвто обикновено е, в опасен звяр.

Предимството е, че той бързо забравя за това, но противниците му правят обратното.

С кого спори зодия Лъв? С Рак, защото играят с емоциите си, тласкайки ги до границите на умствената им сила.

А също и с еднакво гневния Овен и жизнерадостния Стрелец – братя от стихията на огъня, на които не им трябва много, за да започнат битка.

Понякога с Водолей, който е студен като лед, което докарва до лудост страстния Лъв. Един Водолей няма намерение да се възхищава на Лъв, освен ако няма основателна причина за това, и това го прави враг номер едно.

Дева

Обикновено избягва конфликтите. Не защото й липсват аргументи, а защото е природно възпитана и мила.

Девата рядко изпуска нервите си и всъщност не повишава тон. Въпреки това, тя е способна да разбива глави. Използва интелигентността си и способността си да „отсява“ хората, да прави пасивно-агресивни коментари, откритите конфронтации я стресират и може дори да бъде цинична.

Често заема отбранителна позиция, защото рядко напада първа, но е много добра в защитата.

Понякога го прави толкова яростно, че не забелязва, че някой друг може да е прав. Тя е извадена от равновесие от глупостта и грубостта.

Когато спори, тя е склонна да бъде умна, което й причинява много негодувание.

С кого спори Девата? Със зодии като Риби и Рак, които я подлудяват с липсата на логика.

реклама

Девата наистина иска да бъде нежна и услужлива с тях и се случва да е така, но има определени граници – ако искат да се възползват от Девата и не се учат от грешките си, Девата ще им каже направо какво мисли тях.

Тяхната емоционална реакция може да предизвика доста битка. Девата също може да се изправи срещу Овена по свой собствен студен начин – тя не толерира липсата на добро възпитание и прекрачването на границите си.

Тогава тя ще преодолее конфронтацията, но с чувството, че е направила каквото е могла.

Везни

Когато назрява конфликт, тя е тази, която казва: „Не можем ли просто да се споразумеем?“ Роден дипломат, преговарящ, посредник – тя може да види и двете страни на спора и лесно да направи компромис.

Везните на всяка цена избягват драмите и битките, бруталността и грубостта – не искат да си цапат ръцете с тях.

Везните могат да бъдат убедени да се откажат от живота като във Версай само чрез несправедливо отношение към когото и да било.

Тогава Везните – през цялото време тактично – влизат в действие. Тя е пресметлива и има остър ум, така че може да привлече рационални аргументи, за да спечели в дискусия.

Подобно на зодия Дева, тя умее отлично да се защитава и го прави с класа.

С кого спорят Везните? Ако изобщо спори, то е със Стрелеца, който може да бъде брутално откровен и нехае за условностите. Дразни я, защото той е твърде силен и изразителен.

Строгостта на Козирога понякога я принуждава да защитава някого, който е бил несправедливо – според нея – критикуван или порицаван.

Те също може да искат да призоват капризния Рак към ред , когато се държи несериозно. Ракът може да не харесва Везните заради суетния им външен вид, който възприема като липса на уважение към чувствата му.

Скорпион

Той обича да слуша, да наблюдава и е внимателен – което означава, че не спори твърде често.

Той също така се характеризира с висока психическа устойчивост, което означава, че малко ситуации и хора са в състояние да го извадят от равновесие – за известно време.

Скорпионът оцелява интензивно, така че ако някой наистина го удари в сърцето или нарани гордостта му, той ще се бие с вдигната козирка и може да го нокаутира с един удар.

Ако влезе в конфликт, той се вманиачава и дори след дълго време не забравя и дори може да си отмъсти. Ето защо не си струва да се заяждате със Скорпион.

Въпреки това, ако се биете с него в чисто съществена битка и сте достатъчно силни, за да го убедите, ще спечелите безсмъртното му уважение.

С кого спори Скорпионът? С тези, които обръщат най-малко внимание на човешките чувства, а това хората от тези зодии – Водолей и Овен.

Това не са лесни играчи – също като Скорпион – така че аргументите са сериозни. С Водолея Скорпионът спори хладно, често с голяма доза цинизъм, а с Овена спори, изпускайки цяла гама от емоции.

Той също е от двете страни на барикадата с Телеца, защото и двамата са упорити като магаре.

Стрелец

Окъпан е в гореща вода, поради което лесно влиза в спорове. Той вярва, че животът е загуба на компромиси – трябва да вземеш всичко и да живееш пълноценно.

Действа по-бързо, отколкото си мисли, самонадеян и смел е – това го предразполага да бъде авантюрист.

Зодия Стрелец може да бъде твърде откровен, твърде рязък и също така да се ядоса неудържимо, но бързо забравя за какво е спорът.

Той не съжалява и не съжалява, защото не иска да се ограничава или да се привързва към нещо. Избира свободата и чувството за хумор, с което да разведри обстановката.

С кого спори Стрелецът? С братята си от стихията на огъня – Овен и Лъв. Не им трябва много, за да се хванат за гушите.

При Овен е по-шумно, при Лъв е по-емоционално. Девата може да раздразни Стрелеца със своята педантичност, а също така може да му се стори малко хитра, защото не изиграва картите си толкова открито, колкото той.

Девата контролира, Стрелецът изобщо не – това ги кара да действат различно и да се чувстват неудобно.

Козирог

Най-често той е оазис на спокойствието и спокойствието и не прилича на някой, който спори.

Проблемът е, че зодия Козирог обича да бъде непогрешим. Тогава той е твърд като гвоздеи и непреклонен, а в моменти на разгорещен конфликт може да изглежда безмилостен и дори жесток.

Това е лицето, което показва, когато нещо застрашава ценностите, които изповядва – най-често те са семейни и трудолюбиви.

Неговата стратегия за връзка е: обиждане, спокойни дни и емоционално отдръпване – така той се бори за позицията си.

Той се ръководи от здравия разум и рядко се поддава на емоциите – затова обикновено се справя хладно с конфликтите.

Той обаче може да приеме рационални аргументи и да отстъпи за доброто на по-висша кауза или дори да се пожертва.

С кого спори Козирогът? С Близнаци, които той не може да разбере поради техния морален релативизъм, и с Водолей – по подобни причини.

Тези два въздушни знака, с много безразличие и малко стабилност, са за Козирога като посетители от друга планета, заплашващи световния ред, който му дава чувство за сигурност.

Рибите, от друга страна, могат да го докарат до отчаяние с хаоса, който създават около себе си.

Водолей

Той има вродено отвращение към драмата и алергия към емоционално преувеличение, което го прави устойчив на спорове.

Водолеят също има отворен, толерантен ум, така че лесно ще признае, че е прав и бързо ще се отвори към различна гледна точка.

За него най-важни са фактите – дава им приоритет, но лесно променя мнението си, ако го сметне за основателно.

Когато критикува някого, с когото не е съгласен, това никога не е евтина, неоснователна обида, а добре обмислено изказване по даден въпрос.

Това, което обаче трябва да знаете за Водолея е, че може да бъде наистина непреклонен – ако е убеден в една идея, няма да се откаже. Той няма да спори, той просто ще спори като ледена кралица.

С кого спори Водолеят? С Козирог, тъй като обикновено не са съгласни по съществени въпроси, и с Лъв, чиито горещи емоции разпалват дори Водолей, и двамата имат буйно его, така че е лесно да влизат в конфликт.

На свой ред Ракът е смъртно обиден на Водолея за липсата му на емоционалност, но Водолеят почти не го забелязва. Те обаче са склонни да не се харесват или уважават един друг.

Риба

Ако трябва да се конфронтират, страдат, определено не са войнстващи. Враждебен човек разбива сърцето на Риби и ги изтласква от зоната им на комфорт.

Ето защо Рибите са майстори на избягването – техните оръжия са пасивност, подчинение или отдръпване, което завършва с емоционално затваряне, което дори може да доведе Рибите до депресия.

Ако искат да постигнат нещо в една връзка и не могат да го постигнат чрез естествен поток, те плачат, чувстват се тъжни, играят се на жертва и – индиректно – обвиняват.

Най-често обаче те са способни да общуват и да създават близки отношения. Те дават много, така че получават много и не е нужно да спорят за това.

С кого спорят Рибите? За предпочитане с никого, но понякога те разстройват разумните зодии като Дева и Козирог.

В тези конфликти няма чипове, но има пасивна агресия и от двете страни. Навън сякаш нищо не се случва, но се водят войни и недоволството расте.

Ситуацията е по-лоша между Козирог и Риби, защото Девата е по-гъвкава и разбираща човешките слабости.

Рибите може да се почувстват обидени от безпощадните забележки на Стрелеца, но те не го показват открито, а просто го избягват. Те рядко са близо един до друг.

реклама