Терапии за коса: Разкриване на тайните на ефективните процедури за коса

Терапии-за-коса-Разкриване-на-тайните-на-ефективните-процедури-за-коса

Красивата коса е мечта за една жена. Но, за да имаме такава коса трябват и малко грижи и внимание. Няколко терапии за коса могат да я направят неустоима.

Вашата коса е платно на лично изразяване, корона, която заслужава най-голяма грижа и внимание. С безбройните налични терапии за коса намирането на правилната, съобразена с нуждите на вашата коса, може да бъде трансформиращо пътуване.

Независимо дали търсите подхранване, възстановяване или освежаване на стила, разбирането на разнообразния набор от процедури може да доведе до по-здрава и по-сияйна коса.

реклама

1. Дълбоко кондициониране

Основно лечение, дълбоко кондициониране, прониква в косъма, за да възстанови влагата, да възстанови еластичността и да се бори със сухотата.

Независимо дали използвате закупени от магазина или домашни маски за коса с естествени съставки като авокадо, кокосово масло или масло от ший, редовното дълбоко кондициониране съживява матовите, изсушени кичури, оставяйки ги копринени и лесни за управление.

2. Терапии за коса с кератин

Идеални за укротяване на къдренето и изглаждане на непокорните кичури, кератиновите процедури вливат косата с протеини, за да подсилят и създадат по-гладка текстура.

Тази процедура може да трансформира косата за няколко седмици, осигурявайки по-гладка и по-лесно управляема грива.

3. Лечение на скалпа

Здравата коса започва от корените, което прави лечението на скалпа от решаващо значение.

Тези процедури, вариращи от ексфолиращи ексфолианти до подхранващи масла, насърчават здравословна среда на скалпа, борят се с пърхота и насърчават стабилния растеж на косата. По този начин премахват натрупването и подобряват циркулацията.

Ако сухият и сърбящ скалп е един от проблемите на косата ви, третирането на скалпа в салон може да бъде полезна услуга, която не само се чувства прекрасно, но може значително да коригира производството на мазнина в скалпа и да подобри растежа на косата.

Независимо дали вашата фина коса е утежнена от мазен скалп или е склонна към лющещи се петна, здравият скалп е от съществено значение, ако искате здрава коса.

Грижата за скалпа на лицето е нарастваща японска тенденция, която става широко популярна поради резултатите от подобрената кожа на скалпа.

4. Третиране с горещо масло

Изпитано във времето лекарство, процедурите с горещо масло подхранват косата в дълбочина, предлагайки прилив на хидратация и жизненоважни хранителни вещества.

Независимо дали използвате кокосово, арганово масло или зехтин, затоплянето на тези масла и масажирането им в косата и скалпа може да поправи щетите и да придаде блясък.

Третирането с горещо масло осигурява незабавен блясък и запечатва кутикулата, което води до копринена коса, която се чувства подхранена и гладка.

Обикновено се оставя върху косата за около 12-20 минути и след това изплаква.

Най-добре е за суха и боядисана коса да се възползват от процедури с горещо масло. Колко дълго ги оставяте, колко често и колко нанасяте зависи от здравето на косата.

6. Протеинови терапии за коса

За отслабена или повредена коса, протеиновите процедури могат да направят чудеса. Те възстановяват здравината, като запълват празнините в косъма, намаляват накъсването и подобряват цялостното здраве на косата.

Възкресете сухите и изсъхнали коси с хидратиращо протеиново лечение. Дълбоко поддържащата, качествена и хидратиращата терапия може да поправи често срещаните проблеми на косата, като липса на блясък и цъфтящи краища.

Най-подходящ е за изсушена, прекомерно обработена, увредена от топлина коса, която се нуждае от малко (или много) любов.

Добавете протеинова терапия към следващата си услуга за боядисване и косата ви ще ви благодари.

7. Професионални терапии за коса

Консултацията с професионален стилист може да отвори врати за специализирани процедури като спа сесии за коса, лазерна терапия за косопад или персонализирани процедури, съобразени с уникалните нужди и проблеми на вашата коса.

8. Детокс терапия

Детокс процедурите за коса премахват натрупванията върху косъма, които са резултат от твърде много употреба на продукти или химикали като хлор. Чрез избистряне на косъма, детокс лечението подобрява здравето на косата и скалпа и може да стимулира растежа на косата.

Детокс терапиите ще почистят вашите коси и ще добавят обем, като същевременно премахват замърсяванията, които оставят косъма без блясък.

Ако използвате много стилизиращи продукти или сте склонни да пропускате шампоана няколко пъти седмично, детокс терапията е за вас.

9. Релаксираща терапия за коса

Ако вашите къдрици са изморени, една релаксираща процедура може да им върне силата. Релаксиращите терапии за коса правят косата гладка месеци наред.

Релаксиращи процедури се използват върху текстурирана коса, независимо дали е вълниста или къдрава.

Можете да имате плажните вълни на вашите мечти и да се откажете от сухия страничен ефект на вашите къдрици. Въпреки че това лечение може да продължи месеци, повторното прилагане трябва да се направи внимателно.

Ако релаксираща процедура се прави твърде често, резултатът може да бъде суха, отпусната и безжизнена коса. Изберете своята битка и действайте разумно.

10. Тонизираща терапия

За коригиране на цвета на косата се използват тонизиращи процедури. Може би вашата руса коса е станала малко прекалено златиста, след като фолиото е премахнато, или червеното ви е избледняло. Може да приложите тонизираща терапия след първоначалното боядисване, за да се усъвършенства цвета на косата ви, или между цялостно боядисване като поддръжка.

Тонизиращите процедури могат да удължат цвета на косата ви, да предотвратят избледняването и да коригират множество грешки при боядисване.

Професионалното нанасяне е важно, защото изсветлената коса веднага ще грабне цвета. Избягвайте злополуката с боядисването на косата и вземете тонизиращо лечение в салона, вместо да експериментирате с боядисана боя у дома.

Терапии за коса – Обобщение

Докато се отдадете на тези процедури, от решаващо значение е да поддържате здравословна рутинна грижа за косата.

Редовното подстригване, използването на средства за топлинна защита и минимизирането на топлинното оформяне могат да запазят предимствата на тези лечения и да предотвратят по-нататъшни щети.

В заключение, светът на процедурите за коса е обширен и разнообразен, предлагайки решения за всеки проблем с косата.

Прегърнете пътуването на експериментите, намерете какво работи най-добре за вашия тип коса и се насладете на трансформацията, която тези процедури могат да донесат на вашите кичури.

Комбинацията от грижа за себе си и правилните лечения може да проправи пътя за вълнуваща грива, която излъчва здраве, жизненост и увереност.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: