Течен парафин за кожа: Тайната за сияйна кожа

Течен-парафин-за-кожа-Тайната-за-сияйна-кожа

Течният парафин е продукт, който се използва широко в много различни индустрии, включително козметичната индустрия, както и медицинската индустрия. Използването  на течен парафин за кожа в много продукти за грижа за кожата, омекотява или успокоява кожата.

Течният парафин придобива все по-голямо значение при лечението на различни кожни заболявания, особено проблеми със сухата кожа.

Хидратирането на кожата е едно от най-големите предимства на течния парафин. Течното парафиново масло е част от напредналата дерматология.

реклама

Какво е течен парафин?

Течният парафин е силно рафинирано минерално масло, което е преминало през изключително рафиниране, обикновено за употреба в козметиката.

Минералното масло, най-общо казано, може да се разбира като субстанция, която е масло без цвят и мирис и се получава чрез използване на специфичен вид минерал. В случай на течен парафин обикновено се използва петролен дестилат.

Петролният дестилат е страничен продукт от рафинирането на суров петрол, който се използва за производство на бензин и други петролни продукти.

Петролът се извлича от земята и следователно е естествена течност. Той се рафинира, за да се получи течен парафин.

Течен парафин за кожа – полезен ли е?

Течният парафин се използва в много различни продукти за грижа за кожата и косата. Лекият течен парафин е едно от най-добрите средства за лечение на суха кожа.

Той е силно овлажняващ и също така съдържа почистващи агенти, които помагат за поддържане на кожата чиста.

Течният парафин се използва и като една от съставките в кърпичките за след кола маска, тъй като успокоява кожата.

Лекият течен парафин също е чудесен емолиент, който помага за омекотяване на кожата.

Той също така помага за успокояване на кожата и по този начин намалява сърбежа и раздразнението на кожата.

Течният парафин също помага за предотвратяване на излишното изпаряване на вода или загуба на вода от външния слой на кожата.

По този начин помага за задържане на влагата на кожата и намалява дехидратацията на кожата и напуска кожата.

Течният парафин също помага за отваряне на порите и премахване на мъртвите кожни клетки, като по този начин ви дава чиста кожа.

Течният парафин може да се използва върху лицето и тялото.

Течният парафин се използва и в много различни козметични продукти. Някои от продуктите с течен парафин включват червила, лосиони, кремове, мехлеми и др.

Течният парафин се използва при лечение на суха кожа. Белият мек парафин създава слой масло върху повърхността на кожата.

Какви са ползите от използването на течен парафин за кожа?

Както се вижда по-горе, има много приложения на течния парафин за кожата. Трябва да има няколко предимства на това масло, което се използва широко в козметичната индустрия.

Следват някои от ползите от използването на течен парафин за кожата:

1. Хидратиращ агент

Течното парафиново масло е един от най-добрите овлажняващи продукти, тъй като помага за задържане на влагата върху кожата и също така омекотява кожата.

Оставя кожата мека и гладка, като премахва мръсотията и праха от кожата. Парафиновото масло има много ползи за кожата, тъй като помага за намаляване на акне, тъмни петна и петна и ви дава чиста кожа.

Освен това намалява сърбежа по кожата поради суха кожа.

2. Повишава еластичността на кожата

Кожата обикновено намалява своята еластичност, което прави кожата да изглежда скучна.

Кожата също губи своята еластичност поради замърсяването и променящите се климатични условия. Например, в студено време кожата може да стане прекалено суха и скучна.

Това прави кожата да изглежда груба. Лекото течно парафиново масло може да се използва като съставка за лечение на кожата, която може да помогне за възстановяване на еластичността на кожата.

Течният парафин помага за допълнителна грижа за кожата.

3. Омекотяване на кожата

Течният парафин е една от най-добрите съставки за омекотяване на кожата, които човек може да включи в своя режим за грижа за кожата.

Течният парафин помага за задържане на вода в кожата и предпазва от дехидратация. Дехидратираната кожа изглежда неравна, суха и без блясък.

Парафиновото масло може да се използва за лечение на проблема с неравна кожа и матова кожа. Помага на кожата да стане мека и хидратирана.

4. Намалява подуването

Едно от най-големите предимства на използването на течен парафин е, че той повишава производството на колаген.

Помага за увеличаване на притока на кръв в кожата и прави кожата ви по-млада.

Прилагането на леко течно парафиново масло помага за успокояване на кожата и също така помага за подобряване на текстурата на кожата.

5. Помага за премахване на мъртвите кожни клетки

Течното парафиново масло помага за отпушване на порите и премахване на мъртвата кожа.

Мръсотията и прахът покриват порите и затрудняват достъпа на кислород до кожата ви.

Потокът на кислород в кожата е необходим, за да помогне за подобряване на здравето на кожата.

Премахването на мъртвите кожни клетки помага за успокояване на лицето и го прави да изглежда меко и еластично.

Помага за заздравяването на суха, неравна и напукана кожа.

Критика на течния парафин

Много експерти предполагат, че парафинът всъщност не овлажнява кожата.

Минералното масло на повърхността на кожата придава гладка текстура, а не самата кожа. Създава сетивна илюзия.

Овлажняването е от други източници; парафинът помага само за задържане на влагата за кратък период от време.

Парафинът също може да запуши порите, ако не се почисти след употреба. Запушените пори могат да доведат до акне и пъпки.

Изследванията показват, че използването на парафин не причинява акне или пъпки. Той е некомедогенен, което означава, че не запушва порите.

Въпреки това, тези, които имат склонна към акне кожа, трябва да се консултират с дерматолог, преди да използват продукти на основата на парафин.

Запушва ли порите течния парафин?

Paraffinum Liquidum (течен парафин или минерално масло) се счита за некомедогенен. Това означава, че е малко вероятно да запуши порите или да допринесе за появата на акне за повечето хора.

Всъщност минералното масло често се използва в продуктите за грижа за кожата като омекотител, тъй като има способността да задържа влагата, без да блокира порите.

Индивидуалните типове кожа обаче могат да варират и това, което работи добре за един човек, може да не работи за друг.

Парафиновото масло обикновено е безопасно за повечето типове кожа. Някои хора все пак могат да получат кожни реакции или обриви, когато използват продукти, съдържащи лек течен парафинов лосион.

Тези с чувствителна или предразположена към акне кожа е добра идея е първо да направят тест за алергия, за да видят как реагира кожата им.

Винаги избирайте продукти за грижа за кожата (включително крем с течен парафин) с надпис „некомедогенен“, тъй като те могат допълнително да намалят риска от запушване на порите.

Безопасност и предпазни мерки

Обикновено не се наблюдават странични ефекти от течния парафин и се счита за безопасно да се използва продуктът, но се препоръчва, ако сте бременна или кърмите, моля, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете да използвате този продукт.

Течният парафин може да причини белодробна инфекция, така че се препоръчва да се използва с повишено внимание при пациенти, страдащи от белодробно заболяване.

Избягвайте предозирането на продукти, които съдържат течен парафин, тъй като той може да направи кожата ви мазна.

Винаги правете тест за елергия, преди да нанесете маслото върху кожата.

Течен парафин за кожа – Обобщение

Течният парафин може да помогне при разрешаването на много различни кожни заболявания.

Течният парафин се използва в много лекарства, но се препоръчва такива лекарства да се използват, ако са препоръчани от здравни експерти.

Течният парафин трябва да се използва внимателно и предпазливо.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: