10 ползи от чудното лавандулово масло за лице

Ползи-от-чудното-лавандулово-масло-за-лице

Лавандулата, със своя вечен чар и завладяващ аромат, отдавна е ценена заради терапевтичните си свойства. Отвъд своята ароматна привлекателност, нежното лавандулово масло за лице се е превърнало в мощна сила в грижата за кожата.

То предлага съкровищница от ползи, които издигат кожата ви до нови нива на блясък и здраве.

Етеричното масло от лавандула идва от лавандулово растение. Може да се прилага върху кожата, да се консумира през устата или да се вдишва чрез ароматерапия.

реклама

Използва се за предизвикване на релаксация и сън, а също така може да помогне при лечението на някои кожни заболявания.

Лавандулово масло за лице

Лавандуловото масло е полезно за кожата по различни начини. Например, може да помогне при акне, изсветляване на кожата и намаляване на бръчките.

Хората също го използват за лечение на различни общи състояния и за подобряване на здравето на косата и храносмилането.

Основната съставка, лавандулата, е отличен избор за етерично масло, което да използвате върху кожата си.

Лавандулата е полезна за кожата, тъй като е успокояваща, мека и подхранваща. Лавандуловото масло може да помогне за намаляване на появата на петна и да придаде на кожата ви млад блясък.

Може също да помогне, ако сте склонни към възпаление на кожата, слънчеви изгаряния или леки кожни раздразнения.

В тази публикация ще обсъдим основните предимства на лавандуловото масло за вашата кожа.

1. Успокояващи свойства

Невероятното лавандулово масло за лице е известно с успокояващия си ефект върху кожата. Противовъзпалителните му свойства го правят чудесен лек за различни кожни раздразнения, от акне до екзема.

Когато се прилага локално, нежно успокоява зачервяването, сърбежа и подуването, като насърчава по-равномерен и сияен тен.

2. Богато на антиоксиданти

Пълно с антиоксиданти, маслото от лавандула помага в борбата със свободните радикали, които допринасят за преждевременното стареене.

Тези антиоксиданти работят усърдно, за да предпазят клетките на кожата ви от увреждане, причинено от стресовите фактори на околната среда, като ефективно намаляват появата на фини линии и бръчки.

3. Балансира омазняването

Противно на общоприетото схващане, маслото от лавандула не е само за суха кожа. Неговите естествени свойства правят чудеса при балансирането на производството на себум, което го прави ценен съюзник както за мазна, така и за комбинирана кожа.

Чрез регулиране на производството на себум, лавандуловото масло за лице помага за поддържане на здравословен баланс на кожата, без да отнема необходимата влага.

4. Нежно почистване

Включването на лавандулово масло във вашата рутинна грижа за кожата като почистващ препарат може да бъде трансформиращо.

Неговите антибактериални свойства помагат за почистването на кожата нежно, но ефективно, като премахват замърсяванията и излишните мазнини, без да нарушават естествената защитна бариера на кожата.

5. Облекчаване на стреса за кожата

Освен преките си ползи, ароматът на лавандулово масло притежава качества за облекчаване на стреса.

Тъй като стресът често се проявява върху кожата, използването на продукти с лавандула може да създаде успокояващо изживяване, което не само благоприятства настроението ви, но също така се отразява положително върху здравето на кожата ви.

6. Подобрено заздравяване

Лавандуловото масло е известно със своите способности за заздравяване на рани. Приложен върху малки порязвания, изгаряния или белези, той спомага за по-бързото заздравяване и минимизира появата на белези, като насърчава регенерацията на клетките.

7. Универсално и лесно достъпно

Лавандуловото масло е лесно достъпно и универсално. Може да се използва по различни начини, от добавяне на няколко капки към вашия овлажнител или масло за лице до създаване на домашни маски за лице или включване в ежедневната ви грижа за кожата.

8. Помага при борба с акнето

Лавандуловото масло убива микробите, което може да помогне за предотвратяване и лечение на акне.

Освен това, когато го нанесете върху кожата си, той отпушва порите и намалява дразненето.

9. Изсветляване на кожата

Тъй като намалява възпалението, лавандуловото масло може да помогне за избелване на кожата.

Освен това може да помогне за изсветляване на обезцветяване, невероятно тъмни петна. Лавандуловото масло помага за намаляване на петна и зачервяване.

Освен това може да ви осигури естествен блясък. Лавандуловото масло е възхвалявано за своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, което го прави силен кандидат за включване във всеки режим за чиста грижа за кожата.

Известно е, че антиоксидантите се борят със свободните радикали, които могат да причинят хаос на кожата ви, като повлияят на митохондриалната активност и ускорят процеса на стареене.

10. Противовъзпалителни свойства

Лавандуловото масло може да се използва за облекчаване на болезненото възпаление.

Бета-кариофиленът в маслото действа като естествено противовъзпалително средство и може да помогне за облекчаване на възпалението.

Как да нанесете лавандулово масло върху кожата

Приложението на лавандулово масло се определя от състоянието, което ще се лекува. Можете да го прилагате върху кожата си като лосион със или без базово масло.

Ако го нанасяте върху увредена област от кожата си, е добре да използвате памучен тампон, тъй като се отбелязва, че е хигиеничен. Можете да нанесете маслото директно върху бръчките и сухата кожа с ръцете си.

Известно е, че лавандуловото масло има различни приложения и предимства. Обикновено се използва локално за здравето на кожата и косата, но техниките може да варират според вашите предпочитания. Тъй като е невероятно концентрирано, две или три капки трябва да са достатъчни.

Лавандуловото масло може също да се приема като таблетка или да се използва в ароматерапията.

Докато лавандуловото масло като цяло е безвредно, то може да причини болка при някои хора. Ако забележите някакви неблагоприятни странични ефекти, прекратете употребата на маслото.

Ползи от чудното лавандулово масло за лице – Обобщение

В заключение, чудесата на така ароматното лавандулово масло за лицето са наистина забележителни.

От неговите успокояващи и балансиращи свойства до богатата му на антиоксиданти природа и облекчаващи стреса ефекти, това етерично масло предлага набор от предимства, които могат да преобразят режима ви на грижа за кожата, разкривайки по-здравословен и сияен тен.

Така че защо не се поглезите с луксозната есенция на лавандулово масло и не отключите тайните на естествено блестящата, подхранена кожа?

Вижте още: Лавандулово масло за коса

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: