2 зодии, които глезят децата си и 2 зодии, които поставят твърди граници и правила

2 зодии, които глезят децата си и 2 зодии, които поставят твърди граници и правила

Някои зодии глезят лудо децата си, без да отказват нищо на потомството си, докато други се опитват да поставят твърди граници и строги правила. Какъв родител сте и как зодията ви може да повлияе на това?

Двете зодии които глезят децата си

Няма как всеки понякога глези децата си, но тези две зодии са царе в това.

Риби

Чувствителните и нежни Риби са олицетворение на любовта, така че те искрено искат да дадат на децата си целия свят и не искат да ги безпокоят в процеса на опознаване на този свят. Рибите са безкористни родители, които отделят цялото си време и внимание на децата си в допълнение към основните родителски задължения.

реклама

Зодия Риби умеят да съчувстват и не виждат смисъл от желязна дисциплина, която според тях наранява и смущава детето. Те винаги са готови да изслушат детето си и не искат да му налагат строги ограничения. Приятелите на децата им смятат Рибите за „готини родители“, а самите Риби предпочитат да бъдат наравно с по-младото поколение, но са твърде либерални и позволяват на децата много.

Овен

Тази зодия е вечно млада по душа и винаги помни вътрешното си дете. Всъщност Овните никога не порастват и когато децата им искат нещо, Овните им „отстъпват“ по всякакъв начин. Всеки родител Овен иска детето му да бъде най-доброто и е готов да похарчи много пари – понякога дори да живее над възможностите си – така че само детето да има всичко: скъпи маркови дрехи, уроци по конна езда или да учи в елитно училище.

Овенът, със своя буен характер, няма да позволи на нито един строг учител или хулиган на детската площадка да обиди децата му. Тази зодия има импулсивен характер и понякога не познава граници, когато глези потомството си.

Двете зодии които са строги родители

Да бъдете строг родител не е лошо, но трябва да има някакви граници и за вас. Не бива да поставяте вашите идеи и стремежи над желанията на децата ви.

Дева

Дева и Риби са двете страни на една монета. И двете зодии се стремят към правилното възпитание на децата, но Рибите се манипулират от децата и предпочитат да си играят с тях, а Девите винаги са шефовете и лидерите. Родителите Дева вярват, че дисциплината е от първостепенно значение и от момента на раждането на децата им искат те да имат строг график с ясно определени цели. Девата винаги има план, от приучване към гърне до колеж.

Девите нямат проблем да кажат „не“, когато децата им молят за сладолед, играят на компютъра или си купят нов телефон. И докато децата могат да се възмущават от упоритостта и непреклонността на родителите си, Девите знаят, че не бива да се предават.

Рак

Известно е, че ракът е защитник, така че на пръв поглед изглежда странно, че принадлежи към строгите родители. Но докато този воден знак държи на комфорта и семейните ценности и се грижи децата му да имат всичко необходимо, в същото време той не им позволява да прекрачат границата на позволеното.

Границите са важни – и тук Ракът никога не прави компромиси. Когато детето му поиска много скъпа играчка или скъпо пътуване, Ракът измисля нещо не по-малко забавно, но по-евтино, например семейно състезание за най-добър костюм на филмов герой или правене на играчка със собствените си ръце. Раците вярват, че опитът и комуникацията, а не материалните неща, оставят у децата най-добри спомени.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЗОДИАК: