Цялата информация е във вашите ръце!

6 упражнения за целулит, Стегнато дупе и Здрави крака

Всяка жена иска да има красиво и стегнато тяло без целулит, но за съжаление не всички сме богопомазани и някой от нас трябва да положат известни усилия за да го постигнат, например с упражнения за целулит.

Предлагаме ви няколко упражнения за целулит с които ще стегнете тялото си, а това неминуемо ще доведе да намаляване на целулита.

 

Необходимо е да правите по две серии и посочения брой повторения от всички посочени упражнения за целулит. Ако направите всички повторения, но не се чувствате изморени, направете още няколко.

Ограничете почивката до 15 секунди между упражненията. Можете да правите тези тренировки за дупето и бедрата три дни в седмицата. Изберете комплект дъмбели според възможностите си 15-20 кг. или 8-12 кг.

Общо време: до 30 минути

1. Клякане с изнесен крак в страни

упражнения за целулит
Кредит: shape

 

Първото от шестте упражнения за целулит е добре познато клякане с изнесен крак.  Застанете със събрани крака, като държите дъмбела вертикално с две ръце на височина на гърдите, лактите сгънати.

Изпънете левия крак като ходилата са насочени напред, сгъвате десния крак в коляното и спускате максимално. след това прехвърлете тежестта на другия крак. Направете по 20 повторения с двата крака.

Серии: 2

Повторения: 20

2. Напади с дъмбел

упражнения за целулит
Кредит: shape

Застанете с леко разтворени крака, като държите по един дъмбел във всяка ръка, дръжте ръце изпънати до тялото. Поддържайте бедрата и раменете стегнати, направете стъпка с ляв крак назад като сгъване коленете на 90 градуса. Повторете по 20 пъти с двата крака.

Серии: 2

Повторения: 20

3. Клякане с дъмбел

упражнения за целулит
Кредит: shape

Третото от 6-те упражнения за целулит е клякане с допълнителна тежест.  Застанете с широко разтворени крака, пръстите на краката трябва да сочат на страни, като държите един дъмбел вертикално от единия край с двете ръце на височина на гърдите, лактите свити в страни. Клякате, избутвайки колене настрани.

Серии: 2

Повторения: 20

4. Глутеус мост

упражнения за целулит
Кредит: shape

Легнете по гръб със свити колене, като държите един дъмбел хоризонтално на бедрата с две ръце. Повдигнете бедрата, стискайки коленете навътре и задръжте за 3 секунди. Това е едно от доста интересните и ефективни упражнения за целулит.

Серии: 2

Повторения: 20

5. Странично повдигане на крака с дъмбел

упражнения за целулит
Кредит: shape

Легнете на лявата страна с вдигнат торс, лявата предмишница на пода перпендикулярна на тялото, краката изпънати с един дъмбел опрян над дясното коляно, дъмбела дръжте с дясната ръка. Повдигнете десния крак и задръжте за 3 секунди. Върнете се в изходна позиция. Направете по 20 повторения и с двата крака.

Серии: 2

Повторения20

6. Мъртва тяга с един крак

упражнения за целулит
Кредит: shape

Последното от 6-те упражнения за целулит е мъртва тяга с един крак. Застанете с леко разтворени краката, като държите по един дъмбел във всяка ръка.

Вдигнете левия крак високо като междувременно навеждате тялото леко напред докато тялото образува буквата Т. Бавно се върнете към изходна позиция. Направете 20 повторения с двата крака.

Серии: 2

Повторения20

Реклама

Хората четат още:

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално и за да улесни Вашето сърфиране Приемам Прочети Повече