7 изненадващи съставки за успокояваща вана

7 изненадващи съставки за успокояваща вана

Чувствате се изморени, искате да си вземете вана, но знаете ли, че има съставки за успокояваща вана които може да добавите.

Отпускането във вана може да помогне за облекчаване на мускулни болки, да намали стреса и да успокои раздразнената кожа, наред с други предимства.

Баните са били използвани от древни времена за лечение и пречистване.

реклама

Но тук не говорим само за основна вана с мехурчета.

1. Бира

Да скочиш във вана с хмел? Накисването в странични продукти от бира може да помогне за облекчаване на стреса и безпокойството. Хмелът – цветята, използвани за вливане на вкус в бирата – има антиоксидантни свойства, които помагат за успокояване на възпалението.

Бирената мая, която също се използва за производство на бира, съдържа витамини от В-комплекс, които успокояват и озаряват кожата. Баните с бира започват да се появяват в спа центровете. За да създадете това преживяване у дома, добавете 1-2 чаши бира в наполовина пълна вана.

2. Овесени ядки

Тази любима закуска може да ви помогне не само да светите отвътре навън. Зърнестата текстура на овесената каша може да помогне за ексфолирането на сухата кожа и да помогне за облекчаване на симптомите на състояния като екзема, което кара кожата да губи хидратация и да се възпалява.

Успокояващите кожата съставки като колоидна овесена каша могат да помогнат за успокояване на кожата, подобряване на хидратацията и възстановяване на кожната бариера.

3. Етерични масла

Проучванията показват, че ароматерапията може да помогне за понижаване на кръвното налягане и нивата на стрес.

Евкалиптовото масло е за облекчаване на стреса, безпокойството и напрежението. Портокалово масло за получаване на енергиен тласък, масло от мента за облекчаване на стомашни проблеми, и масло от сладка майорана за успокояване на болките в тялото.

Добавете няколко капки от вашата смес от етерични масла към подходящ носител (английска сол, морска сол, мед или сметана), преди да го добавите към водата за баня.

Тъй като маслото и водата не се смесват, вашият носител ще действа като дисперсант за смесване на вашите етерични масла във водата за баня.

4. Мляко

Знаем, че млякото може да се отрази добре на тялото ви. Освен това съдържа протеини, които помагат за успокояване на раздразнената кожа.

Накисването в козметични продукти, направени с млечни вторични продукти, ще превърне ваната ви от сапунена в кремообразна – и кожата ви ще ви благодари.

Обикновено се използва за лечение на слънчеви изгаряния, но може да бъде полезен и при розацея. Но не просто хващайте каната си за мляко и започвайте да наливате. Праховете на млечна основа, течните сапуни или блокчетата са правилният начин.

5. Английска сол

Любима на феновете сред спортистите, ваните с английска сол могат да помогнат за облекчаване на болките след тренировка и мускулното стягане.

Английската сол е богата на магнезиеви соли, които осигуряват успокояващи и ексфолиращи свойства на кожата.

Също така може да помогне за намаляване на възпалението при различни кожни заболявания, като псориазис. Препоръчва се още за успокояване и възпаление на ставите.

6. Свежи цветни листенца

Ако искате да уловите част от спокойните аромати и гледки на открито, вземете няколко цветя и изсипете венчелистчетата върху банята си.

Проучванията показват, че престоя сред природата може да ви помогне да се освободите от стреса и да повишите настроението си. Цветове като синьо, лавандула и зелено също са успокояващи за очите.

7. Бомби за баня

Ако не ви се занимава да добавяте съставки, просто хвърлете една бомба за вана. Този продукт „всичко в едно“ включва етерични масла, прахообразни минерали, сода за хляб, масла за тяло и сухи цветя. Можете да направите своя собствена бомба за баня у дома или да ги купите от магазините.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: