Апитерапия – Вдишване на въздуха от кошерите

апитерапия

Апитерапията е терапия, която използва кошери и пчелни продукти, включително мед, прополис и пчелно млечице за укрепване на имунната система и здравето.

Древните египтяни са първите, които използват апитерапията в ежедневието си.

Вдишването на въздуха от кошерите има положителни ефекти върху психофизическото благосъстояние.

реклама

Апитерапия

Вдишване на въздуха от кошерите

Прекарването на няколко часа вдишвайки въздух от пчелни кошери, заедно с положителния енергиен заряд, повишава имунната система, влияе положително на дихателните органи, намалява стреса и подобрява общото благосъстояние.

Това е специално проектирана за апитерапевтични процедури система.

Подходяща за деца и юноши, както и за възрастни, тя е полезна и за спортисти и тези, които са изправени пред екстремни психофизични предизвикателства.

Апитерапията се извършва през топлите месеци, от април до септември, в зависимост от времето. Извършва се изключително в топли, слънчеви дни, когато пчелите събират нектар.

Вдишването на тези вещества има благоприятен ефект върху дихателните органи и помага при астма, хроничен бронхит, алергичен ринит и слаби бели дробове.

Той също така повишава имунната система и помага при различни алергии, хронични инфекции на гърлото, мигрена, безсъние, емоционални разстройства, депресия, ревматизъм, болки в гърба и възстановяване на инсулт.

Апитерапията (употребата на пчелни продукти) отдавна се използва при пациенти с хронични възпалителни заболявания като ревматоиден артрит и множествена склероза.

Пчелни продукти

Набиращата популярност апитерапия може да включва всички продукти, създадени от пчелите. Те включват:

  • Мед
  • Цветен прашец

  • Пчелна отрова
  • Пчелен восък
  • Прополис
  • Пчелно млечице

Продукти, които са чисти и прясно произведени, може да ви помогнат да получите възможно най-добрите резултати от апитерапията.

Ползи от пчелните продукти

Апитерапията може да се използва за лечение на редица различни състояния:

Имунна и нервна система

Пчелната отрова може да се използва за допълнително лечение при проблеми с имунната и нервната система.

  • Алцхаймер
  • Паркинсон
  • Множествена склероза
  • Лупус

Проучване установява, че пчелната отрова е успяла да засили имунната система и да намали някои симптоми на тези състояния.

Заздравява рани

Отдавна използван метод, който се прилага локално за лечение на рани – включително отворени порязвания и изгаряния. Благодарение на своите противовъзпалителни, антибактериални и болкоуспокояващи свойства.

Проучване от 2008 установи, че превръзки с мед, са ефективни при заздравяването на рани и намаляват риска от инфекция.

Мултивитамини

Пчелното млечице и прополисът съдържат голям брой витамини и хранителни вещества. Те действително могат да се приемат като мултивитамини за подобряване на цялостното здраве.

Регулирайте функцията на щитовидната жлеза

Установено е, че пчелната отрова помага за регулиране на функцията на щитовидната жлеза при жени с хипертиреоидизъм.

Артрит

Едно проучване установи, че пчелната отрова може да доведе до намаляване на болката, отока и сковаността при хора с ревматоиден артрит. Друго проучване дори установява, че може да намали необходимостта от използване на традиционни лекарства и едновременно с това намалява риска от рецидив.

Помага при алергии

Медът може да успокои болката в гърлото, причинена от алергии, и да действа като естествено средство за подтискане на кашлицата.

Странични ефекти

Хората, които са алергични към пчелни продукти, апитерапията може да бъде опасна.

По-специално пчелната отрова, която може да предизвика хистаминов отговор. Това състояние може да причини силно дразнене на кожата до тежки алергични реакции, които могат да бъдат животозастрашаващи.

Също така пчелната отрова може да има някои странични ефекти, като

главоболие, кашлица, мускулна слабост, силна болка в тялото,. контракции на матката и др.

Посъветвайте се с вашия лекар, за да разберете дали апитерапията е подходяща за Вас или потърсете натуропат, който го предлага като метод на лечение.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: