Арнолд споменава „страхотна храна“, която помага за здраво сърце

Арнолд говори за „страхотна храна“, която помага за здраво сърце

Арнолд Шварценегер, известен със своята значима роля в бодибилдинга (културизма), продължава да предава своите знания и опит чрез своите публикации.

Независимо от възрастта си, той не се ограничава само до аспектите на физическата форма, вместо това се стреми да разсее митовете около фитнеса.

Шварценегер и неговият екип, наскоро се фокусираха върху един широко разпространен мит, свързан с храната, по-конкретно с овесените ядки.

реклама

Този мит е станал предмет на обсъждане и в социалните медии, затова е време да проучим подробностите.

Какво сподели Арнолд?


В своя бюлетин, Шварценегер споделя ценни изводи от различни научни изследвания, като подчертава, че сляпото следване на диетични тенденции не винаги е най-добрият подход.

„Трябва да си информиран и да проучваш достатъчно добре, за да направиш някакво заключение“, подчерта той, споделяйки ключови аспекти от мнението си.


Подчертавайки ползите от добавянето на овес към диетата, Арнолд Шварценегер акцентира върху неговата роля за намаляване на риска от сърдечни заболявания, нивата на холестерол и телесното тегло.

Едно от проучванията, което той цитира, демонстрира как овесът може да намали възпалителните процеси, докато друго показва ползите за диабетици тип 2, като намалява нивата на кръвната захар.

Освен това той твърди: „Те са чудесно допълнение към всяка диета и не е нужно да се страхувате, че овесените ядки причиняват сърдечни проблеми.“

Различни мнения


Въпреки това, не всеки споделя същата гледна точка за овеса.

Влиятелни личности в социалните медии, се обявяват срещу овесените ядки.

Позовавайки се на проучвания, „Богинята на глюкозата“ се аргументира, че овесените ядки предизвикват скокове в нивата на глюкозата и вместо това настоява за консумацията на яйца.

Тук д-р Идз се намесва, за да разреши въпроса в това видео.

Той прегледа проучването и разяснява: „Изследователите установяват, че преминаването от яйца на овесени ядки не променя теглото, телесните мазнини, холестерола, HbA1c или основните маркери на възпалението. С други думи, яденето на овесена каша е също толкова полезно за сърцето, колкото и яйцата. 

Шварценегер подчерта: „Яденето на овесени ядки е също толкова полезно за сърцето, колкото и яйцата.“

Експертите подчертават, че трябва да се вярва на всичко, което се вижда в социалните мрежи.

Арнолд Шварценегер съветва да не се реагира прекалено бързо, особено ако няма ясни червени флагове. Вместо това е изключително важно да се вземат предвид различни изследвания, за да се получи пълната картина.

Той заяви: „Ако има само едно или няколко изследвания, това е знак, че е твърде рано да се правят каквито и да било заключения.“

Освен че развенчава мита за овесените ядки, той споделя и лесна рецепта за здравословна и удобна закуска.

Идеята на Шварценегер за закуска с 40 грама протеин

Шварценегер препоръча закуска, богата на протеини. Той насърчава хората да избират храни като кисело мляко, яйца и овесени ядки за начало на деня.

Легендата споделя бърза рецепта с около 40 грама протеин. Това просто ястие изисква минимални усилия – просто смесване на овесени ядки, семена от чиа, фъстъчено масло, банан, кисело мляко и протеин на прах.

Освен това, след като приготвите рецептата, можете да я прехвърлите в купа или буркан, да я покриете и да я оставите да се охлади за една нощ. И така, сутрешната закуска, богата на протеини, е готова!

Трикът за закуска на Шварценегер илюстрира колко важен може да бъде протеинът за постигане на фитнес целите.

В допълнение към тенденциите в социалните медии, неговият подход е основан на обосновани факти. Следващият път, когато се замислите за ползите или вредите купа овесени ядки, си спомните, че те са очертани от научни данни, а не само от шума в социалните медии.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна: