Възможно ли е да пътувате евтино от Варна до София?

Възможно ли е да пътувате евтино от Варна до София

Вътрешният директен полет по авиолинията Варна-София се изпълнява 7 дни в седмицата от две авиокомпании- Bulgarian Air и Wizz Air.

Полетът между морския град и столицата на България обикновено отнема между 52 мин. и един час. Това го прави идеален за хора, които предпочитат да си спестят между 5 и 7 часа пътуване с друго транспортно средство и да прекарат това време в по-приятни дейности, като например разходка из забележителностите на София.

Искате да пътувате евтино от Варна до София? Ето на какво да обърнете внимание

Проучете предварително кога е пиковото време за полет. Обикновено събота, сряда и вторник са признати за най-евтините дни за пътуване. В неделя и петък полетите са по-скъпи, тъй като много хора пътуват на отиване и връщане от почивката си на тези дати, за да увеличат максимално времето си за почивка.

реклама

Имайте в предвид, че понякога билетите за премиум икономична или дори бизнес класа могат да бъдат по-изгодни от тези за обикновена икономична класа. В зависимост от степента на заетост авиокомпаниите могат да правят отстъпки от тези билети в произволни моменти, така че си струва да следите регулярно офертите в електронната платформа за търсене на самолетни билети eSky.bg.

Ако намерите изгоден самолетен билет онлайн, нашият съвет е да резервирате полета веднага. Не може да се каже колко време ще са налични местата на тази цена. Понякога хората пренебрегват евтините полети в стремежа си да намерят още по-евтин вариант.

Как да резервирате самолетни билети от Варна до София?

Първото нещо, което трябва да направите, когато търсите евтин полет, е да бъдете гъвкави. Не ограничавайте избора си само до една авиокомпания или до датите, на които искате да летите на отиване и връщане.

Ако искате за резервирате по-евтини самолетни билети, проверете наличните полети в електронна платформа, като eSky.bg. Когато пътуването ви не е свързано с конкретен ден или цел, съветваме ви да разширите обсега на времето със седмица или десет дни. Така ще можете да видите всички възможни полети за избраните дати, както и техните цени и на тази основа да изберете оптималния за Вас вариант. Или казано по друг начин, когато не сте ограничени от определен график, със сигурност ще намерите по-добра оферта.

След като резервирате Вашите евтини самолетни билети варна софия, не пропускайте да разгледате и възможностите, които платформата предлага за настаняване и коли под наем. Така ще си спестите време предварително и само с няколко клика бързо, лесно и удобно ще решите всички подробности около пътуването и престоя си в София.

Защо е важно да правите туристическа застраховка при всяко пътуване?

Туристическата застраховка при пътуване не е задължителна. Тя обаче е препоръчителна, защото дава спокойствие при настъпване на неочаквани събития, които могат да възникнат по време на полета.

Има няколко вида туристически застраховки. Първата е основна и обикновено пътниците я купуват заедно с резервацията на самолетните билети. Специалистите обаче препоръчват да се прави застраховка, която покрива всички рискове. По този начин при невъзможност от Ваша страна да отпътувате от Варна до София в деня на полета поради разболяване или друга лична причина, имате право да анулирате самолетния билет и да ви се възстановят разходите.

Към ползи на застраховката, покриваща всички рискове, се отнасят получаването на обезщетение при откраднат или изгубен багаж, покриване на медицински разходи, включително за лечение на COVID-19, възстановяване на разходи при карантина и др.

Спиращи дъха местности, които да посетите, докато сте в района на София

Представете си, че вече сте избрали датите за пътуване от Варна до София, резервирали сте си най-евтините билети, направили сте си и застраховка, полетът ви е минал спокойно и вече сте в столицата. Свършили сте с ангажиментите и сега имате свободно време, което искате да оползотворите в опознаване на  околността.

Ако пътувате до София през зимата и сте запалени скиори, не пропускайте да посетите планината Витоша, която е в непосредствена близост до столицата. Ако не сте фенове на зимните спортове и предпочитате да пътувате през останалите сезони, препоръчваме ви да се разходите из парк Витоша. Той е приютил в себе си няколко спиращи дъха местности и красиви места в България, които си заслужава непременно да видите- природният феномен Боянски водопад, каменните реки, най-дългата пещера в България- пещерата Духлата и др.

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от ЛАЙФСТАЙЛ: