Защитите кожата си от ниските температури

Защитите кожата си от ниските температури

Горещото лято отмина и е време да  подготвим кожата си за студеното време. Промяната от един сезон към друг, може да повлияе на благосъстоянието на кожата ви, която страда особено при ниски температури и вятър.

Тези фактори, могат да отслабят хидролипидния слой на кожата ви, оставяйки я слаба и дехидратирана. Това може да причини сухота, зачервяване и екзема, особено при хора с чувствителна кожа.

Как да защитите кожата си от ниските температури

За да запазите кожата си здрава и красив а в студените месеци, трябва да спазвате тези 5 стъпки.

реклама

1. Хидратирайте

Както вятърът, така и ниските температури ще накарат кожата ви да се дехидратира лесно. За да предотвратите това е важно да се хидратирате както отвътре, така и отвън. През най-студените дни сме склонни да пием по-малко вода от обикновено, така че добра алтернатива са чайовете, фрешовете и смутитата. Те ще поддържат нивото на водата в тялото ви високи.

Що се отнася до външната хидратация, важно е да изберете крем, който помага за намаляване на загубата на вода. За разлика от тези, които обикновено използваме през лятото, които са доста леки, трябва да изберете по-плътен крем и по възможност такъв, който съдържа омекотяващи и оклузивни съставки. Първият запълва празнините между клетките на роговия слой и намалява загубата на вода, докато вторият образува защитен филм върху кожата и не позволява на водата да се изпари.

2. Дълбоко почистване

Дъждът и снегът могат да причинят появата на пъпки по лицето ви поради комбинацията от влажност и студ. Ето защо трябва редовно да почиствате повърхността на кожата, като помагате за премахване на всяка повърхностна инфекция. Въпреки това, за разлика от по-топлите сезони, трябва да изберете по-меки и по-малко агресивни продукти, за да поддържате естествената хидратация на кожата.

3. Витамин Ц

Витамин С , известен още като аскорбинова киселина, има отличен потенциал за борба с настинки и грип. Може също да ви помогне с производството на колаген, когато го нанесете върху кожата – благодарение на неговите антиоксидантни свойства и доказаните му ползи при бръчки. Също така витамин Ц, ще ви помогне да си върнете блясъка и да запазите кожата си млада и свежа. Трябва да запомните, че когато сравнявате продукти, е от решаващо значение да вземете предвид процента на концентрация, тъй като, ако надвишава 15 процента , рискувате да раздразните кожата си.

4. Слънцезащитен крем

Използването на слънцезащитен крем всеки ден е навик, който често се губи с идването на студа. Въпреки че е вярно, че рискът от меланоми е нисък през зимата, слънцето все още е пагубно за здравето на кожата. Освен това слънцезащитата е чудесен съюзник срещу фотостареенето на кожата, предотвратявайки появата на нежелани петна и бръчки. Има също така проучвания, които уверяват, че синята светлина, излъчвана от екраните на мобилни устройства и компютри, има отрицателни ефекти върху кожата, достатъчна причина да не забравяме, за слънцезащитния крем.

5. Здраве на устните

Повечето хора пренебрегват една от най-чувствителните зони, а именно устните. Особено през есента и зимата, често се сблъскваме с напукани устните , те  придобивайки груб вид, и ако не обърнем внимание на време може много сериозно да ги увредим. Затова трябва да ги ексфолирате веднъж или два пъти седмично и да ги хидратирате постоянно, между два и три пъти на ден според нуждите си. И ако все пак искате да им дадете повече хидратация, опитайте да използвате балсам за устни, който също ги предпазва от слънцето.

Вижте още: „НЕ“ на сухата кожа през зимата! 11 съвета за правилна грижа

Споделете тази статия

Как актуализираме тази статия:

Непрекъснато следим за налична нова информация и актуализираме нашите статии.

Дата на публикуване:

Дата на последна промяна:


Още от КРАСОТА: